Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - محمدصادق خسروی‌علیا:
حدودا ۴سال پیش لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بدسرپرست و بی‌سرپرست پس از کشمکش‌های بسیاری قانونی و به دولت ابلاغ شد، یکی از مفاد چالش‌برانگیز در این قانون، موضوع ازدواج با فرزندخوانده بود که در تبصره ماده ۲۶این قانون به آن اشاره شده بود.

در تبصره ماده 26 ازدواج سرپرست با فرزندخوانده مطلقا ممنوع نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين تبصره مورد انتقاد‌هاي بسياري قرار گرفت. كشمكش‌ها در مورد اين تبصره تامل برانگيز ادامه داشت تا اينكه اين موضوع از سوي مجلس پيگيري شد. نمايندگان مجلس براي اصلاح تبصره ماده 26قانون حمايت از كودكان و نوجوانان بدسرپرست، طرح «ممنوعيت ازدواج سرپرست با فرزندخوانده» را پيشنهاد دادند. حالا نمايندگان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار همشهري خبر از اعلام وصول«طرح اصلاح تبصره ماده (26) قانون حمايت از كودكان و نوجوانان بي‌سرپرست و بدسرپرست» در مجلس را مي‌دهند تا با تلاش آنها ممنوعيت ازدواج سرپرست با فرزندخوانده مطلقا ممنوع شود.

سيده‌حميده زرآبادي، عضو فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي از طراحان اصلي طرح ممنوعيت ازدواج سرپرست به فرزندخوانده است. او در اين‌باره مي‌گويد: چندي پيش ممنوعيت ازدواج سرپرست با فرزندخوانده در مجلس تصويب و تبديل به قانون شد. صراحتا طبق اين قانون ازدواج سرپرست با فرزندخوانده ممنوع است. اما در بازبيني اين قانون متوجه شديم كه تبصره‌اي در آن قيدشده كه مشكل ساز است. در تبصره ماده 26اين قانون آمده درصورت رأي موافق دادگاه، سرپرست مي‌تواند با فرزندخوانده ازدواج كند. به‌عبارتي با استناد به اين تبصره با دستور قاضي، قانون ممنوعيت ازدواج سرپرست با فرزندخوانده لغو مي‌شود.

نماينده مردم قزوين در مورد جزئيات اين اصلاحيه اينطور توضيح داد: طرحي كه 2 روز پيش در مركز پژوهش‌هاي مجلس اعلام وصول شده، اصلاحيه همين قانون است كه در آن تبصره (مبني بر موافقت دادگاه براي جاري شدن صيغه عقد) را حذف كرديم. با اين اقدام قصد داريم قانون ممنوعيت ازدواج سرپرست با فرزندخوانده مطلقا ممنوع شود بدون‌هيچ تبصره‌اي.

همچنين زرآبادي در مورد ديدگاه نمايندگان در رابطه با اين اصلاحيه مي‌گويد: «اصلاحيه اين طرح به‌زودي در كميسيون تخصصي بازبيني و پس از انجام مراحل قانوني به صحن علني مجلس مي‌آيد. رايزني و صحبت‌هايي كه بنده با ديگر نمايندگان مجلس درخصوص اصلاحيه اين طرح داشتم رضايت‌بخش بوده و اغلب نمايندگان با حذف تبصره فوق موافق هستند.»

محمدجواد فتحي، عضو كميسيون حقوقي قضايي مجلس نيز در رابطه با اصلاحيه تبصره ماده 26 به همشهري مي‌گويد: طرح ممنوعيت مطلق ازدواج سرپرست با فرزندخوانده هنوز به كميسيون حقوقي و قضايي ارائه نشده است. اين قانون، قانون قابل‌تاملي است كه در مقام دفاع از كودكان بي‌سرپرست و بدسرپرست تنظيم شده است.

او ادامه داد: ديدگاه نمايندگان هم موافق با حذف تبصره‌اي است كه مسير را براي ازدواج سرپرست و فرزندخوانده هموار كرده، اين تبصره مطمئنا در مجلس مخالفي نخواهد داشت. هرچند به‌لحاظ شرعي چون سرپرستي ايجاد محرميت نمي‌كند مانعي ندارد و از موانع نكاح نيست. اما به‌لحاظ ايجاد امنيت براي اين كودكان و خانواده‌هايي كه سرپرستي آنها را به‌عهده مي‌گيرند، بهتر است حذف تبصره قانون ممنوعيت ازدواج سرپرست با فرزندخوانده در كميسيون بازبيني و اصلاح شود

قانون نبايد از جامعه عقب بماند

ليلا ارشد، جامعه‌شناس: چطور مي‌توان پذيرفت، سرپرستي كه يك كودك را به‌عنوان فرزند قبول مي‌كند چندسال بعد با او ازدواج كند! اين واقعا چه تعريفي مي‌تواند داشته باشد. اين موضوع احساس امنيت را از جامعه و مهم‌تر از آن امنيت خانواده‌اي كه سرپرستي يك كودك را به‌عهده گرفته را از بين مي‌برد. اگر موافق با ازدواج اين چنيني باشيم، زن يا شوهر مدام دختر يا پسر تحت سرپرست خود را به‌عنوان رقيبي در آينده نگاه مي‌كند و اين يك خطر بزرگ است. حتي هيچ‌گونه تشويق و تأييد و توصيه‌اي در شرع به اين موضوع نشده است. معمولا قوانيني كه نوشته و تصويب مي‌شود، ايده‌آل است كه اين قوانين حداقل 2 قدم جلوتر از جامعه باشند. در تصويب قوانين بايد اين تلاش صورت بگيرد تا شهروندان بتوانند با قوانين تطبيق پيدا كنند. اگر امروز قانون با تبصره‌اي مجوز مي‌دهد كه سرپرست با فرزندخوانده‌اش ازدواج كند اين قانون عقب‌تر از شرايط فرهنگي جامعه است. اين موضوع در جامعه مورد پذيرش افراد نيست. بارها هم شاهد انتقاد و اعتراض‌هاي بسياري از سوي مردم و صاحب‌نظران بوديم. خوشبختانه در نهايت طرح ممنوعيت ازدواج سرپرست با فرزندخوانده تصويب شد. اما مشكل فعلي تبصره‌اي است در اين قانون كه ممنوعيت ازدواج را زير سؤال مي‌برد. بايد اين تبصره نيز اصلاح شود تا امنيت رواني براي فرزندخوانده‌ها و سرپرستان آنها ايجاد شود.

در همین زمینه: کاهش سن ورود به روابط عاطفی ازدواج سرپرست با فرزندخوانده ممنوع است مگر به تشخیص دادگاه

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۳۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد بسیاری داشته است.

امیرحسین بانکی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: این قانون در مقایسه با دیگر قوانین مصوب در مجلس یازدهم به حد نصاب خوبی رسیده است، چرا که بیشتر قوانینی که در مجلس یازدهم تصویب کرده‌ایم؛ هنوز وارد فاز اجرا نشده است، اما این قانون تا ۵۰ درصد اجرایی شده است، لازم به ذکر است که ما در مجلس یازدهم قوانین اقتصادی بسیار خوبی را تصویب کرده‌ایم که هنوز اجرایی نشده است تا مردم آثار آن را ببینند.

وی افزود: با در نظر گرفتن این نکته که تنها نیمی از قانون اجرا شده است؛ شاهد اثرگذاری بالای آن هستیم، برای مثال زمانی که قانون را شروع کردیم، افت سالانه موالید ما ۱۲.۵ درصد بود، اما در حال حاضر مطابق آمار ثبت احوال این نرخ به ۱.۶ درصد رسیده است، یعنی از ۱۲.۵ به این عدد رسیده‌ایم، اما بعضی از افراد به طور مداوم در رسانه‌ها می‌نویسند، ۱.۶ درصد یعنی حدود ۱۵ هزار تولد کاسته شده است، بنابراین قانون جوانی جمعیت شکست خورده است!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این افراد در حال سوءاستفاده از بی‌اطلاع مردم هستند و اشاره‌ای به ۱۲.۵ درصد ابتدای اجرای قانون نمی‌کنند و شیب نزولی را بیان نمی‌کنند.

بانکی‌پور تصریح کرد: جالب است بدانید که اصل باروری مادران ما در بازه سنی ۲۵ تا ۴۰ سال است و تعداد مادران ما در این بازه سنی در چهار سال گذشته به مراتب کمتر شده است، اما به‌رغم کاهش تعداد مادران در دوره باروری، توانسته‌ایم افت موالید را به شدت کم کنیم، نرخ باروری نیز افتی نداشته است و حتی در ۱۴ استان نیز رشد داشته است، امروز تعداد والدین دارای سه، چهار و پنج فرزند نیز به نسبت سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تاکید کرد: تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایش یافته است و نرخ باروری در ۱۴ استان کشور رشد کرده است، در حالی که نرخ سالانه باروری‌رو به افول بود، اما در حال حاضر توانسته‌ایم از افت آن پیشگیری کنیم، نباید فراموش کرد که نرخ باروری در کشور از سال ۹۵ به بعد حدود ۲۵ درصد افت کرده بود، اما امروز متوقف شده است.

کد خبر 750584

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است
  • تصویب ممنوعیت فعالیت شبکه «الجزیره» در کابینه رژیم صهیونیستی
  • تصویب ممنوعیت فعالیت شبکه الجزیره در کابینه رژیم صهیونیستی
  • تصویب قانون رفع تحریم‌های ظالمانه از کارهای مهم مجلس است
  • تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت