Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مذاکرات روسای جمهور ایران، روسیه و آذربایجان فرصت مناسبی برای بحث در خصوص مسائل منطقه و چندجانبه خواهد بود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمدجواد ظریف با حضور در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در پاسخ به سوالی در خصوص دیدارهای فردای روحانی با پوتین رییس جمهور روسیه و الهام علی اف رییس جمهور آذربایجان، گفت: ما جلسه سه جانبه‌ای خواهیم داشت که در آن روسای جمهور سه کشور در خصوص همکاری‌های مشترک به ویژه در حوزه ترانزیت و انرژی گفت وگو خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این فرصت خوبی خواهد بود بعد از جلسه اولی که روسای جمهور در باکو داشتند تا بتوانند این همکاری‌ها را تقویت کنند. وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: در حال حاضر مسیر خط آهن کریدور جنوب به شمال را داریم که از خلیج فارس و ان شاءالله در آینده دریای عمان تا مرز آذربایجان و در واقع مجموعه کشورهای مشترک المنافع شوروی سابق خواهد رفت.

ظریف گفت: همین طور مذاکرات سه جانبه روسای جمهور ایران، آذربایجان و روسیه فرصتی خواهد بود تا در خصوص همکاری در زمینه انرژی چه انرژی های فسیلی و چه برق گفت وگو کنند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات دوجانبه رییس جمهور ایران با همتایان روس و آذربایجانی خود، افزود: موضوعات مختلفی در حوزه دوجانبه با آقای پوتین مطرح خواهده شد. حتما در خصوص مسائل منطقه‌ای، بحث سوریه و عراق موضوعاتی خواهند بود که با ایشان مطرح خواهد شد. علاوه بر این گفت‌وگوهایی با محوریت برجام نیز انجام خواهد شد.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: در ملاقات با آقای الهام علی اف در خصوص همکاری‌هایمان در خزر مذاکره خواهیم کرد. همچنین سایر همکاری‌های دوجانبه در این دیدار مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

ظریف تاکید کرد: دیدار روسای جمهور ایران و آذربایجان و مسکو فرصت بسیار خوبی خواهد بود تا طی مذاکرات چندساعته گفت وگوهای خوب بین طرفین شکل بگیرد. دو رییس جمهور با مقام معظم رهبری دیدار خواهند کرد و فرصت برای تبادل نظر و استفاده از رهنمودهای مقام معظم رهبری فراهم می شود.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اخباری در خصوص سفر قریب الوقوع شما به ترکیه منتشر شده است، محور این سفر چه خواهد بود، گفت: من عموما به کشورهای همسایه سفرهای زیادی دارم. در آینده به ترکیه هم سفر خواهم کرد ولی این سفر ظرف امروز و فردا نخواهد بود.

ظریف در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه رویکرد اتحادیه اروپا در قبال برجام چقدر در راستای صحبت های مقام معظم رهبری است، تصریح کرد: آنچه که تا الان اتفاق افتاده است این است که اروپایی ها حرف های خوبی زده اند ولی باید اطمینان حاصل کنیم که در عمل هم آنچه در اصل گفته اند را اجرایی خواهند کرد. فعلا در حوزه روابط اقتصادی اروپایی ها همراهی می‌کنند البته بانک‌های اروپایی بعضی معذورات را قبل از آقای ترامپ داشته و الان هم دارند ولی در سایر حوزه ها اروپایی ها همکاری کردند و باید ببینیم در آینده چگونه همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند حمایتشان از برجام را در عمل هم نشان می‌دهند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۷۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دیدار دادستان ویژه روحانیت شمالغرب کشور با رئیس کل داگستری استان آذربایجان غربی
  • امنیت منطقه محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه
  • دیدار «پوتین» و «علی اف» در مسکو
  • «الهام علی‌اف» وارد مسکو شد
  • سعدی؛ از روحانیِ زمانه خود تا شاعری در زمانه ما که باید تدینش اثبات شود!