Web Analytics Made Easy - Statcounter

«داوود احمدزاده»، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با خبرنگار امتداد نیوز، در خصوص مواضع اخیر السیسی مبنی بر تلاش قاهره برای کاهش تنش در روابط با ایران، با اشاره به اینکه گام­‌های مثبتی برای برقراری روابط تهران و قاهره وجود دارد، بیان داشت: قطع روابط سیاسی ایران و مصر به چهل سال پیش برمی‌گردد.

وی با توجه علت قطع روابط ایران و مصر گفت: زمانی که انور سادات، رئیس‌جمهور وقت مصر برای اولین بار به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد و قبح روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس برای اولین بار شکسته شد، روابط سیاسی طبق دستور امام خمینی(ره) قطع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به کمک­‌های قاهره به رژیم صدام خاطرنشان کرد: بعد از قطع ارتباط سیاسی ایران و مصر، تیرگی در روابط تهران و قاهره تداوم یافت. مصری‌ها طی جنگ 8 ساله تحمیلی رژیم صدام علیه ایران در کنار نیروهای عراقی قرار گرفتند و بیش‌ترین کمک‌های انسانی را به این رژیم کردند. این موضوع یکی از عوامل تیرگی روابط ایران و مصر در آن مقطع بود.

وی با بیان دلیل بعدی تیرگی روابط ایران و مصر اشاره داشت: موضوع میانجی‌گری مصر در روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی دلیل بعدی این تیرگی است. مصر بعد از چرخش از بلوک شرق به غرب به خاطر نوع روابط استراتژیک خود با آمریکایی‌ها نقش میانجی‌گری را بر عهده گرفت و این امر از عوامل تیرگی روابط ایران و مصر محسوب می‌شود.

احمدزاده با توجه به بازه­‌ای که احتمال برقراری روابط وجود داشت، تأکید کرد: تداوم تیرگی‌ها در روابط بین ایران و مصر در سال 1990 کم‌کم رو به کاهش گذاشت و سیگنال‌های مثبتی از پایتخت‌های دو کشور برای گشایش مجدد رابطه بین طرفین آغاز شد. حتی در دوره خاصی بحث عقد قراردادهای امنیتی و مشترک پیش آمد؛ اما با این وجود این روابط به خاطر اقدامات مصر و جانب‌داری از رژیم صهیونیستی در زمان مبارک همچنان تیره ماند و نتوانست به آن گشایش سیاسی بینجامد.

وی با اشاره به تداوم تیرگی­‌ها در روابط ایران و مصر در زمان السیسی یادآوری کرد: با به قدرت رسیدن السیسی به رغم برخی از زمینه‌های مشترک برای همکاری، به دلیل تنزل جایگاه مصر در منطقه و عدم اراده حاکمان این کشور برای ایفای نقش مستقل از سیاست‌های عربستان در منطقه شاهد عدم برقراری روابط بوده‌ایم.

کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر ظرفیت موجود برای برقراری روابط بین ایران و مصر اشاره داشت: برخی از زمینه‌ها هنوز به رغم مسائل مذکور وجود دارد که می‌تواند گام­‌های مثبتی برای برقراری مجدد این روابط باشد. به عنوان نمونه مصری‌ها در مسئله سوریه از وحدت و یکپارچگی این کشور حمایت می‌کنند و این امر می‌تواند نقطه عطفی محسوب شود.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۴۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی

حسین امیرعبداللهیان ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه  جمهوری اسلامی ایران  در ادامه دیدارهای خود در حاشیه اجلاس سران اسلامی در بانجول، با «هاکان فیدان » وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

مذاکرات وزیران  امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر روند تحولات منطقه بویژه تحولات غزه، همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تلاش ها و تحرکات برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا بویژه بر نتایج سفر آیت‌الله رئیسی به آنکارا متمرکز بود.

امیرعبداللهیان در این دیدار  ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت ایفای نقش نیرومندتر و فعال تر کشورهای اسلامی به‌ خصوص ایران و ترکیه در حمایت از مساله فلسطین را یادآور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این دیدار مواضع کشورمان را در روند عملیات مقتدرانه وعده صادق در چارچوب دفاع مشروع نیروهای مسلح ایران و در  تنبیه رژیم صهیونیستی تبیین کرد.

 امیرعبداللهیان در خصوص دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آنکارا تاکید کرد: ارزیابی ما از مذاکرات روسای جمهور ایران و ترکیه و توافقات و پیگیری های صورت گرفته مثبت است، اما باید نتایج کامل توافقات محقق شود.

وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین دیدگاه مشترکی در مورد لزوم پیگیری مستمر توافقات سفر ابراهیم  رئیسی به ترکیه داشتند و  بر لزوم فعال تر شدن کمیته‌های مشترک همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، سفر موفقیت آمیز ابراهیم  رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه را حائز اهمیت دانست و از نتایج آن ابراز خرسندی کرد 

هاکان فیدان توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها را از اولویت‌های مهم ترکیه دانست و از تقویت همکاری های دو کشور در مجامع منطقه ای و ببن المللی استقبال کرد .

وزیر خارجه ترکیه با تشریح رویکرد و مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین بعنوان مهم ترین مساله جهان اسلام، موضع‌ همتای ایرانی خود مبنی بر ضرورت ایفای نقش فعال و پویاتر کشورهای اسلامی به خصوص ترکیه و ایران در سازمان همکاری اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

دو وزیر همچنین در خصوص وضعیت فلسطین و راههای پایان بخشیدن به جنگ و جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تبادل نظر کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • اهتمام ویژه «الازهر» مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب تهران و قاهره
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟