Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@13:15:08 GMT

بي ‌کاري بهتر است يا ترس از بي‌ کاري؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۷۶۹۰

بي ‌کاري بهتر است يا ترس از بي‌ کاري؟

خبرگزاري آريا -

بررسي‌ هاي جديد روي افرادي که دائما نگران از دست دادن شغل‌ شان هستند نشان داده اين افراد از نظر جسمي ضعيف ‌تر و آسيب ‌پذيرتر از سايرين هستند. جالب‌ تر اين که علايم افسردگي در اين افراد بيشتر از کساني که واقعا کارشان را از دست داده ‌اند، وجود دارد. پژوهشگران دانشگاه ميشيگان مطالعه‌ اي بزرگ روي افرادي با مليت ‌هاي مختلف انجام داده ‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نتايج اين تحقيق نشان داد در هر دو گروه کساني که ترس از دست دادن شغل‌ شان را دارند شديدا در معرض ابتلا به افسردگي هستند. جالب آن که افرادي که شغل‌ شان را کاملا از دست دادند و پس از مصاحبه در جايي ديگر و در شغلي ديگر شروع به کار کردند از نظر رواني سالم ‌تر بودند.
حتي در يکي از اين گروه‌ ها کساني که نسبت به وضعيت شغلي خود احساس ناامني مي ‌کردند، نسبت به افراد سيگاري يا مبتلا به فشارخون بالا بيشتر در معرض ابتلا به بيماري‌ هاي مختلف هستند. دکتر سارا بورگارد، استاد يک مرکز تحقيقاتي در آمريکا مي‌ گويد: "آثار سوء اشتغال ذهني دائم با ترس از دست دادن کار به مراتب بيشتر از خود بي کاري است."
وي مي ‌گويد: "تحقيقات و مطالعات زيادي در مورد بي‌ کاري صورت گرفته اما کمتر کسي به آثار مخرب نگراني از بي ‌کاري پرداخته است، حال آن که با توجه به شيوه ي اخراج ‌ها و تغيير شکل و رويه در بيشتر صنايع و کم شدن طول عمر اشتغال، بيشتر مسايل و مشکلات به علت احساس نگراني ناشي از نداشتن امنيت شغلي است." در اين بررسي براي محاسبه ميزان نگراني افراد سوالي مطرح شد که اگر در اين کار بماني چه ‌قدر ممکن است تا دو سال ديگر هم در همين شغل باشي؟ 18 درصد از افراد اعلام کردند که نسبت به وضعيت کاري خود احساس نا امني مي‌ کنند.

همچنين 5 درصد در اولين برآورد و 3 درصد در دومين برآورد احساس نگراني و دلواپسي از دست دادن کارشان را اعلام کردند. طبق آمار کارگران آمريکايي به دليل درآمد خوب، بيمه ‌درماني و حقوق بازنشستگي کافي از کار خود رضايت دارند بنابراين تعجب‌آور نيست که حتي فکر از دست دادن شغل، خسارت‌ هاي جسمي و رواني زيادي به بار بياورد. دکتر بورگارد معتقد است در شرايط افزايش نا امني شغلي، بايد تلاشي آگاهانه براي زندگي کردن با شيوه‌هاي سالم صورت داد. مثلا به درست غذا خوردن عادت پيدا کرد، ورزش کرد، با دکتر در تماس بود و کلا از هر تکنولوژي جديدي در زمينه کاهش استرس استفاده کرد.
از ديگر راهکارهاي مفيد در اين شرايط برنامه ‌ريزي مناسب براي دخل و خرج است. گرفتن وام و زير بار قرض رفتن بايد به حداقل ممکن برسد و نيز در چنين موقعيتي شايد حتي لازم باشد شغل دومي پيدا کرد. افرادي که تحت پوشش بيمه هستند بايد سعي کنند تا حد ممکن نيازهاي خود را از طريق بيمه تامين کنند.
اين استاد جامعه ‌شناس توصيه مي ‌کند فعاليت ‌هايي انجام دهيم که باعث شوند احساس مفيد بودن بکنيم. اين احساس سبب مي‌ شود فرد بتواند در برابر موقعيت‌ هاي دشوار زندگي، کنترل مشکلات را به دست بگيرد.
دکتر نورمن، استاد روان‌پزشکي دانشگاه نيويورک نيز به نکته جالبي اشاره مي ‌کند: "ما در يک بحران اقتصادي جهاني و همه‌ گير واقع شده‌ ايم. هيچ ‌کس نبايد به خاطر مشکلات مالي و شغلي خود را سرزنش کند." توجه به اين نکته که رکود اقتصادي براي همه به وجود آمده باعث مي‌ شود استرس‌ هاي فردي کمتر شود. البته بايد به اين نکته مهم توجه شود که افراد مختلف با توجه به ويژگي‌ هاي فردي و روحيات مختلف در برابر معضل از دست دادن کار واکنش هاي مختلفي دارند. برخي از مردم مستعد اضطراب هستند. اين افراد معمولا نسبت به موقعيت‌هاي ناراحت ‌کننده واکنشي بيش از حد و غيرطبيعي دارند.
در زمان بحران اقتصادي اين دسته از افراد بيشترين خطر را براي درگيري با مشکلاتي نظير بي ‌خوابي، سردرد، مشکلات اجابت مزاج و فشارخون بالا دارند.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۷۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • اسیر صهیونیست: احساس می‌کنیم ما را رها کرده‌اید+ فیلم
  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک