Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران عسگری با بیان اینکه مشکلی که الان در جامعه ما در روانشناختی اجتماعی وجود دارد مهر طلبی است  ادامه داد : جامعه ما  مقدار زیادی خشم در  وجودش است و فضای مجازی مکانی را ایجاد کرده است که این آدم ها،بدون اینکه  با فردی که به او توهین می کنند یا به تمسخرش می گیرند روبه رو شوند خشمشان را شلیک کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانپزشک با تاکید بر اینکه پرخاشگری در فضای مجازی بیشتر است زیرا همان‌طور که گفتم مردم در آن‌ فضا ناشناس تر هستند و شاید اصلا همدیگر را نبینند گفت :متاسفانه این مساله در جامعه ما شدت پیدا کرده وعلتش احساسات سرکوب شده‌ای است که مردم دچار آن شده اند به همین دلیل خشم زیادی را تحمل می‌کنند.  طبیعی است این هجمه از خشم به سمت قشری می رود که کمی شناخته ترند و مردم بیشتر آن ها را مورد قضاوت قرار می دهند و این قضاوت ها همواره با مقدار زیادی خشونت همراه است که در فضای مجازی شاهد آن هستیم.

اما علاوه بر سلبریتی‌ها ما افراد دیگری را هم می‌بینیم که مورد خشم و توهین دیگران قرار می‌گرند،عسگری در این باره افزود: هر کسی که به نوعی متفاوت  است بیشتر مورد خشم این افراد سرکوب شده در احساس قرار می گیرد. البته در میان این افراد توهین کننده کسانی هم هستند که توهین می کنند و ناسزا می گویند تا فقط مخاطب جلب کنند! مریضی مورد توجه قرار گرفتن در فضای مجازی مشکلی است که باید خیلی زود در یک جامعه پرخشم به فکر درمانش بود زیرا امکان دارد.

این روانپزشک افزود: رفتارهای بروز خشم به صورت‌های مختلفی در جامعه نمود پیدا می‌کند. به عنوان مثال تخریب وسایل عمومی، بد دهنی در فضای مجازی، پرخاشگری در زمان رانندگی و... جز این رفتار ها هستند. انجام دادن کارهای هنری می‌تواند خشم را تبدیل به رفتاری دیگری مثل پرداختن به موسیقی، نقاشی و... کند. باید سعی شود روحیه خشم را خنثی کرد،اگر نتوانیم آن روحیه را تغییر دهیم ناگهان به رفتارهای خطرناکی تبدیل می‌شود. چنین رفتارهایی از سوی افرادی از کاربران مجازی در حال حاضر همانند آبی پشت یک سد جمع شده است  که اگر درمانی برایش پیدا نشود و جامعه به سمت اجتماعی با آرامش روان پیش نرود ناگهان سد از فشار تجمع این آب شکسته شده و فاجعه رخ می دهد ، فاجعه ای که در جامعه ما به مرز رخ دادن است که در پس آن دیگر پیوندهایی که باید بین افراد یک جامعه باشد از هم گسست می شود و این مرگ خیلی از رفتارهای درست انسانی را رقم می زند و تولد جرایمی را شکل می دهد که ویرانی همراه دارد .

عسگری عنوان کرد: همانطور که گفتم نکته مهم این است که رفتارهایی هستند که می توانند خشم را تبدیل و تثبیت به رفتار دیگری کنند مانند پرداختن به موسیقی، آواز، ورزش، مطالعه، نقاشی و... . فروید در این‌باره می‌گوید: ما اگر هنر را نداشتیم به جای هنرمندان یک مشت جانی و قاتل در جامعه پرورش می‌دادیم. یکی از راه هایی که می تواند ما را از  مشکل پرخاشگری به یکدیگر دور کند نزدیک شدن به فضای هنری است . هم ایجاد فضاهای هنری و میسر کردن شرایط حضور همه اقشار جامعه با توان های مالی مختلف  برای ورود به این مکان ها و هم تشویق جامعه برای یادگیری هنرهای مختلف نسبت به روحیه افراد تا روح های زخمی به سمت ترمیم و سلامت کشیده شوند.

وی در پاسخ به این سوال که چه نوع فرهنگ سازی می توان انجام داد که در فضای مجازی سلامت گفتاری و سلامت رفتاری به وجود بیاید گفت:برای اینکه خشم مهار شود اولین نکته آن این است که ما شخصیت واقعی خود را بپذیریم. یعنی مجبور نباشیم همیشه ماسک‌هایی را روی صورتمان بگذاریم و متظاهرانه رفتار کنیم وقتی آدم ها از ماسک ها  دور شوند و خود را نمایان کنند دیگر به راحتی توهین و تمسخر کردن را انتخاب نمی کنند . اغلب افرادی که در فضای مجازی رفتار توهین آمیز نسبت به دیگران دارند هویت حقیقی پشت عکس و نامشان نیست .

کامران عسگری روانپزشک در پایان اظهار داشت: متاسفانه جامعه ما به سمتی می‎رود که سطح تحمل مردم نسبت به یکدیگر به شدت پایین آمده است. ادامه این روند باعث می شود مردم ما مثل شبه جزیره‎هایی شوند که کنار جزایر دیگر زندگی می‌کند ولی هیچ کدام تحمل دیگری را ندارند. در واقع فرهنگ باهم کنار آمدن در جامعه ما رو به نابودی است یا حتی به گونه‌ای در حال تجزیه شدن است. در جامعه‌ای که همسایه با همسایه خود سازگاری ندارد طبیعی است که آدم‌ها درفضای مجازی که حتی یکدیگر را نمی‌بینند خیلی تیز و برنده با هم رفتار کنند. برای درمان این فضای آلوده در فضای مجازی که دیگر بخشی مهم از دقایق روزانه افراد را به خود اختصاص داده است باید سریع فکری برای برداشتن ماسک ها برداشت و مردم را به سمت دوست داشتن هویت خود کشاند که در پی آن باز تاکید می کنم این روش می تواند گام بزرگی برای پاک شدن رفتارهای نادرست اینگونه باشد که برای رسیدن به این نقطه نیز اصل بر این است که جامعه به شرایط مناسب اقتصادی و کاری برسد که در ادامه سلامت روانی و آرامش روحی را در برخواهد داشت .

 

خبرنگار: اکرم رضایی

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۶۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟

به گزارش خبرآنلاین ،یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومرها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند. برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومرها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه‌ این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیارهای گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصادهای نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند.
اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.
نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند. از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899177

دیگر خبرها

  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • توسلی: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت را پیگیری می‌کند + فیلم
  • توسلی : رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت در زمینه خودرو را پیگیری می‌کند + فیلم
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • حمله ایران به اسرائیل هنوز در کانون توجه کاربران مجازی/ آیا اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کند؟ / سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟ / سیل دوبی و واقعیت‌هایی که سانسور شد/ داغ شدن عنوان جدول لیگ برتر در فضای مجازی
  • هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری به بهانه فروش سوالات کنکور