Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشورمان با کشت 88 درصد زعفران جهان جایگاه نخست را در تولید زعفران در دنیا به خود اختصاص داده است، اما این در حالی است که زعفران ایرانی با نشان های خارجی و غیرایرانی در دنیا عرضه می شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان، مجری طرح کشت گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در دومین همایش طلای سرخ در روستای تاریخی دَماب مهردشت نجف آباد، گفت: 105 هکتار از اراضی کشاورزی ایران به کشت محصول زعفران اختصاص دارد اما عرضه این محصول ارزشمند دارویی کشورمان بیشتر با نشان کشور اسپانیا به فروش می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیمان یوسفی آذر سهم کشورمان را از تجارت زعفران در جهان، 286 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: در حال حاضر زعفران ایران به کشورهای اروپایی از جمله آلمان، اتریش، اسپانیا و همینطور چین صادر می‌شود اما بیشتر کشور اسپانیا با خرید این محصول از ایران و بسته‌بندی و برندسازی به نام خود ، به کشورهای دیگر صادر می‌کند.


وی اجرای طرح جامع ملی گیاهان دارویی در مجلس شورای اسلامی که با همکاری دولت و وزارت جهاد کشاورزی تهیه و در ستاد اقتاصد مقاومتی تصویب شده را راهکاری برای حمایت از تولیدکننده و حمایت از برندزعفرانی ایرانی دانست و افزود: امیدواریم به زودی با تصویب نهایی، این طرح در مراجع ذی ربط برای ایجاد طرحی مستقل به نتیجه برسد.
مجری طرح کشت گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی این راهم گفت که براساس این طرح جامع ملی تسهیلات بسیار مناسب و یک رقمی برای کشت گیاهان دارویی در اختیار کشاورزان در سراسر کشور قرار می گیرد که به یقین نرخ این تسهیلات بالاتر از 6 درصد نخواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه سالیانه 143 هزار تن انواع داروهای گیاهی همچون زعفران، گل محمدی، باریجه و آنغوزه در 155 هزار هکتار اراضی کشاورزی کشور برداشت می شود، اضافه کرد: سهم تجارت جهانی در تولید داروهای گیاهی 122 میلیارد دلار بوده در حالی که سهم کشورمان در این زمینه 42 میلیارد دلار است.

نبود کارخانه بسته‌بندی در ایران فرصتی برای سودجویان

نبود کارخانه بسته‌بندی زعفران در کشورمان به‌ویژه استان‌های اصلی تولیدکننده این محصول از جمله اصفهان، زمینه سواستفاده سودجویان را در دیگر کشورها به ویژه اسپانیا فراهم کرده تا با نام و برند خود زعفران تولیدی ایران را به مناطق مختلف جهان صادر کنند و سود حاصل از آن را به جیب بزنند.
مدیرتوسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان دراین باره می‌گوید: عمده‌ ترین واردکننده زعفران ایران و بزرگ ترین صادرکننده این محصول در جهان کشور اسپانیاست که زعفران ایرانی را با نام خود در دنیا ثبت و توزیع می‌کند.
فرهاد حاجی‌مرادی با اشاره به اینکه بسته‌بندی و برندسازی برای تولیدکنندگان داخلی می‌تواند راهکاری مناسب برای جلوگیری از این معضل شود، افزود: در عین حال برخی صادرکنندگان زعفران ایرانی هم با سهل‌انگاری در فرآوری این محصول سبب کاهش کیفیت آن می‌شوند و با صادرات آن راه را برای سودجویی دیگر کشورها باز می‌کنند اما با طرح‌های جدید جهادکشاورزی در صدد نظارت بیشتر بر روند تولید و فرآوری و صادرات زعفران ناب ایرانی هستیم.

بالاترین عیار زعفران، محصول کشاورزان دهق از توابع شهرستان نجف آباد با عیار 22 است.
آبیاری کم و بهره مندی از امتیاز کشت جایگزین، از امتیازهای خوب کشت محصول زعفران در اراضی کشاورزی استان اصفهان و استقبال بیشتر کشاورزان در سال های اخیر برای بهره مندی از سود آن است.
ایجاد اشتغال فصلی و کشت و کار راحت، برخی دیگر از مزایای کشت طلای سرخ یا همان زعفران است که کشاورزان مهردشت دهق هم از کیفیت خوب زعفران کشت شده در خاک این منطقه می گویند و اینکه برداشت و بازدهی آن چشمگیر است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادشکاورزی استان اصفهان هم به رتبه چهارم استان در کشت زعفران کشور اشاره کرد و افزود: سالیانه 4 هزارو 200 کیلوگرم زعفران در استان اصفهان تولید می‌شود که این میزان نیازمند سرمایه‌گذاری خاصی در بخش‌های فرآوری و بسته‌بندی است و با موافقت وزارت جهاد کشاورزی با اعطای تسهیلاتی در این زمینه به‌زودی این بخش تقویت می‌شود.


احمدرضا رئیس زاده همچنین با اشاره به اینکه کشت طلای سرخ درشهرستان نطنز با بیشترین سطح زیرکشت در استان، در 10 سال گذشته از 50 هکتار به بیش از 220 هکتار رسیده است، گفت: سال گذشته استقبال خوبی در زمینه کشت این محصول در استان شاهد بودیم که سطح زیرکشت را با 50 هکتار افزایش به حدود 758 هکتار رساند.
وی، آب کم مورد نیاز، نیاز آبی در فصل پائیز و زمستان (در زمانی که سایر محصولات زارعی و باغی نیازمند آب نیستند) و درآمدزایی مناسب با استفاده از نیروی کار خانوار را برخی از دلایل گرایش کشاورزان استان به کشت زعفران در سال های اخیر اعلام و اضافه کرد: شهرستان های نطنز، تیران و کرون، نجف آباد، کاشان، شاهین شهرومیمه، نائین و خوروبیابانک بیشترین سطح زیرکشت این محصول را در استان به خود اختصاص داده اند.

بیش از 90 درصد سود آوری با کشت زعفران

با توجه به سود آوری بالای محصول زعفران و به صورت میانگین برداشت یک کیلوگرم زعفران در هر 8 هکتار، سطح زیر کشت این محصول در شهرستان نطنز به عنوان سرآمد کشت این محصول در استان، امسال 15 درصد افزایش یافته است.
توجه ویژه به بهره برداری اقتصادی از کشت و برداشت محصولات ناب کشاورزی و توسعه و به روزرسانی این صنعت در شهرستان حاصلخیزی همچون نطنز به ویژه در سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» یکی از راه‌های اشتغالزایی و بی نیازی کشورمان به واردات این محصولات از خارج است.

مسئول امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان نطنز می گوید: کاشت اولیه زعفران به ازای هر هکتار زمین، 400 میلیون ریال هزینه دارد که این محصول با باردهی تا 8 سال، در سال سوم به بیشترین بازدهی خود می‌رسد.
اسفندیار حاجی‌زاده افزود: با سود به دست آمده در سال اول و دوم بعد از کشت زعفران، هزینه‌های کاشت و امور مراقبتی و آبیاری باز می‌گردد و در سال سوم به حداقل 90 درصد سودآوری می‌رسد و در سال هشتم هم، تا 7 برابر پیاز کشت شده، پیاز زعفران برای کشاورز به دست می آید که می‌تواند با سودآوری بالا آن را به فروش برساند.
وی گفت: کشاورزان باید مراقب برخی از پیازهای این محصول خریداری شده وارداتی باشند که دچار آفت کنه بوده و سبب از بین رفتن پیاز زعفران می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۰۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخمین سطح زیرکشت ۱۳ محصول راهبردی کشاورزی کشور با استفاده از هوش مصنوعی

معاون مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات از تخمین سطح زیرکشت ۱۳ محصول راهبردی کشاورزی در سال جاری خبر داد.

معاون مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات از تخمین سطح زیرکشت ۱۳ محصول راهبردی کشاورزی در سال جاری خبر داد و گفت: ما در ایران در قالب اجرای یک طرح سه ساله این موضوع را پیش می‌بریم البته یک سال از این طرح را پشت سر گذاشته ایم و به دستاورد‌های قابل قبولی دست یافته ایم و برای محصولاتی مانند گندم، جو و کلزا به نقشه‌هایی در استان‌های منتخب رسیده ایم، بنابراین برنامه مرکز در سال دوم نیز رسیدن به ۱۳ محصول راهبردی در این حوزه است و در این راستا همکاری نزدیکی با وزارت جهاد کشاورزی داریم.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدهادی بکایی، معاون مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ارتباط با فعالیت‌های این مرکز اظهار کرد: فعالیت ما در حوزه هوش مصنوعی در پژوهشگاه محدود به زمان راه اندازی مرکز نیست، تقریبا ۱۰ سال در پژوهشگاه در این حوزه مشغول فعالیت هستیم و شروع کار ما با نقشه راه توسعه هوش مصنوعی بود.

بکایی با بیان اینکه مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات، شش محور اصلی را دنبال می‌کند که استقرار مرجعیت رگولاتوری و قانون گذاری، مباحث حقوقی و توسعه علمی پژوهشی مواردی از آن‌ها است، تصریح کرد: همچنین با دانشگاه‌ها هم در سطح حمایت از پایان نامه‌ها و هم در سطح تعریف پروژه و در نهایت دریافت کار از آنها، در حال همکاری هستیم.

وی در خصوص ترسیم نمایی از آینده این مرکز، افزود: مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بنا دارد در محور‌های ارائه زیرساخت‌های پردازشی، ذخیره‌سازی و نرم‌افزاری در حوزه هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در صنایع مختلف، مرجعیت قانونی، استانداردسازی و راهبردی در حوزه هوش مصنوعی و کاربرد‌های آن در صنایع مختلف، ارائه خدمات آزمایشگاهی ارزیابی، رتبه‌بندی و تایید نمونه در حوزه خدمات پایه و کاربرد‌های هوش مصنوعی در صنایع مختلف، ایفای نقش مشاور مادر در حوزه کاربرد‌های هوش مصنوعی در صنایع مختلف زیر به قطب اصلی کشور تبدیل شود.

معاون مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات با اشاره به مهمترین اقدام این مرکز، اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم انجام شده در این مرکز تدوین سند نقشه راه هوش مصنوعی کشور است؛ اخیرا نیز یک به‌روزرسانی را بر روی نقشه راه اعمال کردیم و با توجه به الحاقیه چهار ماده‌ای برنامه هفتم توسعه، بحث استخراج نقشه راه هوش مصنوعی بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز ملی فضای مجازی گذاشته شد.

وی همچنین درخصوص اقدامات مهم دیگر این مرکز، خاطرنشان کرد: مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی درخصوص توسعه نوآوری و کاربرد‌های هوش مصنوعی، تعاملاتی سازنده با سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف مانند وزارت جهاد کشاورزی داشته است، زیرا یکی از مهمترین نیاز‌های فعلی در این حوزه تخمین سطح زیر کشت محصولات راهبردی است و عدم وجود آمار درست در این حوزه به چشم می‌آید.

بکایی با ذکر این موضوع که امروز در کشور‌های پیشرفته دنیا نقشه‌های سطح زیر کشت توسط تصاویر ماهواره‌ای استخراج می‌شوند، گفت: ما در ایران در قالب اجرای یک طرح سه ساله این موضوع را پیش می‌بریم البته یک سال از این طرح را پشت سر گذاشته ایم و به دستاورد‌های قابل قبولی دست یافته ایم و برای محصولاتی مانند گندم، جو و کلزا به نقشه‌هایی در استان‌های منتخب رسیده ایم، بنابراین برنامه مرکز در سال دوم نیز رسیدن به ۱۳ محصول راهبردی در این حوزه است و در این راستا همکاری نزدیکی با وزارت جهاد کشاورزی داریم و تقریبا هر دو هفته یک‌بار جلسات شورای راهبردی این پروژه برگزار می‌شود و ما گزارش‌های خود را ارائه می‌دهیم و وزارت جهاد کشاورزی پس از تطبیق با آمار‌های خود در صورت صحت اطلاعات، تایید و یا اشکال وارده را اعلام می‌کند، لذا بحث تخمین سطح زیر کشت ابتدای کار است و مرحله بعدی موضوع پیش بینی در این حوزه است.

معاون مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات با بیان اینکه بر مبنای برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تدوین‌شده در مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۰ (و نسخه به روز‌شده آن در سال ۱۴۰۲) برنامه پنج‌ساله‌ای برای این مرکز تدوین شده است، گفت: تبدیل شدن به مرجع استانداردسازی در حوزه هوش مصنوعی، توسعه کاربرد‌های هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف مانند سلامت و کشاورزی و آغاز به کار آزمایشگاه ارزیابی، رتبه‌بندی و تایید نمونه خدمات هوش مصنوعی نمونه‌هایی از این دستاورد‌های یک‌ساله مرکز است.

دیگر خبرها

  • دو مدال طلای جهانی بر گردن دانشجوی مخترع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
  • تخمین سطح زیرکشت ۱۳ محصول راهبردی کشاورزی کشور با استفاده از هوش مصنوعی
  • زمانیکه ژاپنی‌ها برای خرید محصول کشاورزی ایران صف کشیدند! | تصویر
  • کشتی ایران چگونه «آقای» آسیا شد/ امید به درخشش در المپیک با «طلا»
  • مدال نقره قهرمانی کشوری بر گردن کاراته کار قمی
  • اردن ؛ برنده مدال طلای ریاکاری!
  • شانس مخفی طلای ایران در المپیک
  • السودانی: هیچ‌کدام از موشک‌ها یا پهپاد‌های ایرانی از عراق پرتاب نشده بود
  • نخست وزیر عراق: هیچ‌کدام از موشک‌ها یا پهپادهای ایرانی از عراق پرتاب نشده بود
  • رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان