Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مطابق برآوردهاي سفارت آمريکا در تهران، ارتش شاه در صورت درگيري با کشوري مثل عراق در صورت عدم دخالت آمريکا فقط دو هفته توان مقاومت داشت و در نهايت جنگ با از دست رفتن مرزهاي غربي ايران پايان مي‌يافت.
سرويس تاريخ مشرق - مطابق برآوردهاي بخش نظامي سفارت آمريکا در تهران ارتش شاه در صورت درگيري با کشوري مثل عراق در صورت عدم دخالت آمريکا فقط دو هفته توان مقاومت داشت و در نهايت نيز جنگ با از دست رفتن مرزهاي غربي ايران پايان مي‌يافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اسناد لانه جاسوسي در اين باره مي‌خوانيم:
«آبان 1355... نيروهاي مسلح ايران قادر بوده‌اند که امنيت داخلي را برقرار کنند و تحت اغلب شرايط غير از بي نظمي ملي سرتاسري قادر به اين کار خواهند بود. آن‌ها نمي‌توانند حمله‌هاي خارجي از دوجهت را متوقف کنند و يا به طور مؤثر حمله يک قدرت اصلي (بزرگ) را به تأخير بيندازند. ايران قادر است که حمله‌اي از جانب عراق را متوقف کند، ولي احتمال از دست دادن قسمتي و يا تمام مرز آبرفتي بين ايران و عراق وجود دارد. نيروهاي نظامي ايران اخيراً در ظفار به لحاظ جنگي آزمايش شدند ولي آنها هنوز فاقد درجه رهبري ميانه حرفه‌اي که در اغلب نيروهاي غربي وجود دارد هستند.»[1]
همچنين در سال 1357 و قبل از فروپاشي حکومت پهلوي گزارش بخش نظامي سفارت آمريکا چنين است: «ايالات متحده همچنان فراهم کننده عمده تجهيزات پيچيده نظامي و نيروي انساني آموزش ديده براي ايران براي چند سال بعد باقي خواهد ماند مگر اينکه تغييرات انقلابي و غير محتمل در جهت گيري کشور نسبت به ابرقدرت‌ها پيش آيد. ايالات متحده مدتي است عرضه کننده عمده اسلحه براي ايران است و با توجه به اينکه معادل چندين ميليارد تجهيزات هنوز باقي مانده که بايد تحويل شود ايالات متحده در سراسر دوران اواسط دهه 1980 عرضه کننده عمده اسلحه به ايران باقي خواهد ماند به ويژه برنامه‌هاي نيروي هوايي و دفاع هوايي تقريباً تماماً متکي به ايالات متحده است و در اواسط سال 1978 تقريباً 9500 آمريکايي در ايران در بخش دفاعي کار مي‌کردند. اتکاي نظامي ايران به ايالات متحده در واقع به اندازه‌اي حساس است که اگر پشتيباني ايالات متحده پس گرفته شود نيروهاي مسلح ايران احتمالاً قادر نخواهند بود در مقابل عمليات خصمانه تمام عيار بيش از دو هفته دوام بياورند.»[2]
[1] - اسناد لانهٔ جاسوسي، کتاب اول، موسسه مطالعات و پژوهش‌هاي سياسي، صفحه 423
[2] - اسناد لانهٔ جاسوسي، کتاب اول، موسسه مطالعات و پژوهش‌هاي سياسي، صفحه 828

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ‌های "‌ای ۴ بی" E-۴B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه ۱۹۷۰ برای سناریو‌های مختلف یک جنگ هسته‌ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک ۴ فروند از این هواپیما‌ها که به "ای ۴ بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

این هواپیما‌ها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته‌ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت‌های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می‌شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای ۴ بی) دهه ۱۹۷۰ شود که به پایان خدمت خود نزدیک می‌شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می‌شود و انتظار می‌رود در سال ۲۰۳۶ تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می‌شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجار‌های هسته‌ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می‌دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند.

E-۴B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق‌های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-۴B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان‌ها اداره می‌کند.

این هواپیما‌ها از ناوگان هواپیما‌های جامبو جت بوئینگ ۷۴۷-۲۰۰ با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آن‌ها به طور فزاینده‌ای دشوار و گران شده است.

انتظار می‌رود E-۴B در اوایل دهه ۲۰۳۰ به پایان عمر مفید خود برسد.

دیگر خبرها

  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • (تصاویر) M۱۰ Booker؛ جدیدترین زره پوش ارتش ایالات متحده
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • پیش‌بینی استعفای «هرتزی هالوی» و دیگر مسئولان نظامی شکست ۷ اکتبر
  • به وقتِ بیداری