Web Analytics Made Easy - Statcounter

چنانچه از واکنش نماینده بابلسر و فریدونکنار در دفاع از شکارچیان پرندگان و رفع مشکلات آنان و هموارسازی راه برای شکار و نسل‌کشی پرندگان مهاجر برمی‌آید، ترس از کاهش محبوبیت در صورت حمایت از محیط زیست و خاتمه به نسل‌کشی سالانۀ پرندگان در این شهرستان‌ها است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مشهدسر، با کاهش سالانه از وسعت تالاب‌ها و اراضی کشاورزی که در زمستان برای زیست پرندگان مهاجر به زیر آب می‌روند، اما تالاب و زمین‌های کشاورزی غرق در آب فریدونکنار، هر سال میزبان پرندگان مهاجر بسیاری می‌شود که از سر ناچاری، نابودی و کمبود زیستگاه، میهمان این منطقه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پرندگانی وحشی که اجبار و یا امید به زندگی آنها را به سلاخ‌خانه‌ای با قدمت چند صد سال می‌کشاند.


با فرا رسیدن پاییز و ورود پرندگان مهاجر زمستان‌گذران به استان‌های شمالی به ویژه استان مازندران، روزانه شاهد افزایش تعداد لاشه‌های پرندگان وحشی از گونه‌های مختلف هستیم.


اما در میان تمامی شهرهای خطۀ شمال، بابلسر و فریدونکنار به دلایلی نامعلوم، به محلی مناسب برای شکارچیان و نسل‌کشی پرندگان زمستان‌گذران تبدیل شده است.


به نظر می‌رسد، مجوز آغاز فصل شکار از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به منزلۀ صدور دستور قتل‌عام پرندگان مهاجر زمستان‌گذران به ویژه در فریدونکنار است.


رفتار منفعلانۀ مسئولان مربوطه و عدم اقدام لازم برای جمع کردن بازار پرندگان فریدونکنار که در کنار خیابان اصلی و همجوار با شهرداری فریدونکنار است سبب سرازیر شدن سود سرشار از کنار صید این پرندگان به جیب شکارچیان می‌شود.


کارگذاری رشته دام‌های هوایی که در اصطلاح محلی به آن دوما گفته می‌شود، بستری مناسب را برای شکارچیان حرفه‌ای و شکارچیان محلی فراهم کرده است.


از سویی اسلحه‌های شکاری در دستان خیل کثیری از بومیان منطقه که مجوز بسیاری از آنها گذشته است هم سبب نمی‌شود تا فصل شکار را برای تفریح و صید چند پرنده برای خانواده از دست بدهند.


اما در این میان ضعف مدیریت و برنامه‌ریزی سبب شده روزنه‌های حفاظتی روز به روز بزرگتر و عرصه برای شکارچیان فراخ‌تر شود.


چندی پیش مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست مازندران اعلام کرد: شکار پرندگان مهاجر تا اطلاع ثانوی ممنوع است اما این تذکر هم مانع از شکار و فروش پرندگان در کنار خیابان‌ها نشد.


به نظر می‌رسد فقدان وحدت‌رویۀ مسئولان ذی‌ربط و تاکید بدون عمل مسئولان بر حفاظت از نسل پرندگان وحشی مهاجر و از سویی دیگر توسعۀ اماکن فروش اسلحه شکاری نه تنها عرصه را بر شکارچیان تنگ نکرده بلکه بسترساز نسل‌کشی پرندگان مهاجر هم شده است.


در این فصل با هجوم صدها شکارچی از محلی و حرفه‌ای به تالاب‌ها، ایران عملاً در رتبۀ دوم کاهش پرندگان مهاجر در جهان قرار می‌گیرد.


اما چندی پیش ولی‌الله نانواکناری نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار از رسانه‌ها به دلیل "توهین به صیادان" و از مسئولان محیط زیست به دلیل "برخورد چکشی با صیادان" انتقاد کرد و در حمایت از شکار پرندگان مهاجر، از آن به عنوان راهی برای امرا معاش مردم منطقه یاد کرد و از مسئولان خواست به هزینه پرداخت شده از جیب صیادان برای قرق زمین‌ها توجه کنند و قبل ازهرگونه اظهارنظری مشکلات صیادان را مرتفع کنند.


چنانچه از واکنش نماینده بابلسر و فریدونکنار در دفاع از شکارچیان پرندگان و رفع مشکلات آنان و هموارسازی راه برای شکار و نسل‌کشی پرندگان مهاجر برمی‌آید، ترس از کاهش محبوبیت در صورت حمایت از محیط زیست و خاتمه به نسل‌کشی سالانۀ پرندگان در این شهرستان‌ها است.


اما یک سوال از نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار، آقای نماینده، تا کی طبیعت باید جور ضعف‌های مدیریتی را برای ایجاد اشتغال پایدار و ارتزاق برای مردم این شهرستان بکشد؟؟


تا کی طبیعت منطقه باید جوابگوی محرومیت مردمانش باشد؟؟


تا کی مردم منطقه باید دل به فصل شکار خوش کنند؟؟


اگر شما دلسوز مردم و نگران منبع درآمد آنان هستید پاسخ دهید، چرا به جای حمایت از شغل‌های کاذب و فصلی به ایجاد و تقویت شغل‌های پایدار در منطقه فکر نمی‌کنید؟

 

کاش قدری از این حمایت از شکارچیان و سلاخان پرندگان را خرج حمایت از کشاورزان زحمت‌کش استان و حوزه انتخابیه‌تان می‌کردید.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۲۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به شکارچیان؛ از منطقه کوهسرخ خارج شوید

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ پس از مشاهده پلنگ برای نخستین مرتبه در ارتفاعات این شهرستان به شکارچیان هشدار داد از این منطقه خارج شوند وگرنه در صورت مشاهده حضورشان و هرگونه اقدام به شکار و صید غیرمجاز به جد با آن‌ها برخورد خواهد شد.

به گزارش ایسنا، محمود رمضان‌نژاد اظهار کرد: با توجه به اینکه حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ با تهیه فیلمی از این گونه ارزشمند برای نخستین بار مستندسازی شده است، گشت‌های محیط‌بانان در حمایت از این گونه نادر افزایش بیشتری یافته است.

وی تصریح کرد: اگرچه در گذشته گزارش‌هایی از حضور پلنگ توسط افراد محلی در منطقه گزارش شده بود، اما این برای اولین بار است که حضور این گونه ارزشمند چتر با تهیه فیلمی ثبت و مستندسازی می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ در خصوص وضعیت منطقه گفت: نمایندگی کوهسرخ در سال ۱۴۰۱ استقلال یافته و از شهرستان کاشمر جدا شده است.

وی با بیان اینکه ۳۵ درصد از مساحت ۴۷ هزار هکتاری منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته و مشترک است، افزود: کوهسرخ دارای گونه‌های شاخص پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه‌های حیات وحش است.

رمضان‌نژاد با اشاره به اینکه کوهسرخ برای این نوع گونه‌ها بسیار مناسب است، تصریح کرد: این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط‌بانان و فعالان محیط‌زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی عنوان کرد: طی روز‌های اخیر حضور پلنگ به عنوان گونه شاخص گربه‌سانان برای اولین بار در شهرستان کوهسرخ ثبت و ضبط شده است، با توجه به وسعت منطقه محیط‌بانان در حمایت از گونه‌های مختلف گشت‌ها و پایش‌های مستمر و شبانه‌روزی دارند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ با بیان اینکه با توجه به سرشماری‌های صورت گرفته در سال گذشته جمعیت وحوش شهرستان کوهسرخ قابل توجه است، اذعان کرد: حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان قرار دارد.

وی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه‌های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه‌های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد و افزود:، چون پلنگ یکی از گونه‌های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن اینکه گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

رمضان‌نژاد با اعلام اینکه با مشاهده پلنگ گشت‌های مستمر محیط‌بانان افزایش یافته است، گفت: به شکارچیان هشدار می‌دهیم در صورت مشاهده هرگونه اقدام به شکار و صید غیرمجاز به جد با آن‌ها برخورد خواهد شد.

وی با بیان اینکه طی چند ماه اخیر با حضور مستمر یگان‌های حفاظت محیط‌زیست چندین شکارچی غیرمجاز که اقدام به شکار کرده بودند و حتی یکی از آن‌ها از شکارچیان سابقه‌دار هم بوده شناسایی و دستگیر شده‌اند، بیان کرد: افرادی که به صورت غیرمجاز اقدام به شکار در مناطق حفاظت شده شهرستان می‌کنند، به طور قطع با پیگرد‌های قاطع قانونی و قضایی مواجه شده و هیچ گونه مماشاتی با این افراد متخلف نخواهیم داشت.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ در ادامه مشارکت شهروندان را در حفاظت از عرصه‌های طبیعی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در راستای ارائه آموزش‌های مورد نیاز به دانش آموزان کلاس‌های یک ساعت با محیط‌بان در مدارس برگزار شده و از سویی مشارکت‌های مردمی هم بسیار خوب است.

وی در ادامه به تأثیر خشکسالی بر حیات وحش منطقه اشاره و عنوان کرد: با توجه به خشکسالی سال‌های اخیر اقدام به ایجاد آبشخور‌هایی شده و آب و علوفه مورد نیاز وحوش تأمین می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست کوهسرخ بیان کرد: در مناطقی که از چشمه‌های طبیعی برای تأمین آب با کمبود مواجهیم با تانکر آب‌رسانی می‌شود و تاکنون اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
  • هشدار به شکارچیان؛ از منطقه کوهسرخ خارج شوید
  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • رد شایعات تغییر استاندار مازندران
  • نشست ساماندهی قرارگاه طرد اتباع غیرمجاز استان گلستان
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی
  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند