Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از شرکت‌های دانش بنیان توانسته با بهره‌گیری از فناوری نانو، رنگ‌های ضدخوردگی را در مقیاس صنعتی تولید و به بازار عرضه کند. کاربرد شاخص این رنگ‌ها در صنایع کشتی‌سازی، نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع خودروسازی است. استفاده از فناوری نانو در تولید این رنگ‌ها موجب شده تا ماندگاری آن‌ها بر روی سطوح ۱/۵ برابر افزایش به دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خوردگی واکنشی نامطلوب است که سبب تخریب قطعات می‌شود. پدیده خوردگی بیشتر در فلزات و آلیاژ‌های آن‌ها ظاهر می‌شود، به‌طوری‌که کل هزینه سالانه سیل‌ها، گردبادها، آتش‌سوزی‌ها، رعدوبرق‌ها و زمین‌لرزه‌ها کمتر از هزینه خوردگی است. کشور ما دارای شرایط اقلیمی، آب و هوایی و منابع طبیعی و معادنی است، بدین‌جهت صنایع مادر و سازه‌های صنعتی گسترده‌ای در آن مشغول فعالیت هستند که از این میان می‌توان به صنایع پتروشیمی، صنایع کشتیرانی و دریایی، صنایع خودروسازی به‌طور اخص اشاره کرد که همگی در معرض آسیب‌های شدید ناشی از خوردگی قرار دارند؛ بنابراین توجه به این امر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ازآنجایی‌که یکی از اصلی‌ترین روش‌های کنترل خوردگی به‌کارگیری پوشش‌های مقاوم است، یکی از شرکت های  دانش بنیان موفق شده است تا با استفاده از نانو مواد در رنگ‌ها، مقاومت خوردگی سطوح مختلف را افزایش دهد و به‌عنوان یکی از واحد‌های تولید رنگ در سطح کشور، اقدام به تولید "نانورنگ ضدخوردگی" نموده است.


لاله سید سعادت، مدیر این شرکت دانش بنیان  بر استفاده از فناوری نانو در تولید رنگ و پوشش‌ها تأکید کرد و افزود: «شرکت در سال ۱۳۹۵ با هدف ایجاد تحول در صنعت رنگ و استفاده از دانش و فناوری‌های روز دنیا و با حمایت پارک علم و فناوری استان گیلان پا به عرصه تولید نهاد. این شرکت در ابتدا مطالعات میدانی خود را برای شناسایی نیاز مصرف‌کنندگان نهایی آغاز کرد و مراحل آزمایشگاهی مربوط به استفاده از فناوری نانو در تولید رنگ و پوشش‌ها را تا جایی ادامه داد که در نهایت به شرایط بهینه استفاده از نانومواد جهت افزایش کیفیت و کاهش قیمت دست یافت. فعالیت‌های این شرکت به نحوی بوده که در همین مدت کوتاه توانسته است سهم خوبی از بازار کشور را به خود اختصاص دهد.»


وی در خصوص استفاده از افزودنی‌های نانویی در صنعت رنگ و پوشش گفت: «خواص و کاربرد‌های متنوع نانو ذرات، هنوز کاملاً در حوزه رنگ و پوشش‌های صنعتی مشخص نشده است. ضمن این‌که نانو ذرات می‌تواند جایگزین افزودنی‌های مرسوم و متداولی شوند که سالیان متمادی استفاده می‌شوند؛ لذا جذابیت اجرایی کردن این ایده در این است که درصد کمی از نانومواد قادر به افزایش حداکثری کارایی و افزایش حداقلی قیمت هستند.»


سید سعادت در خصوص سازوکار افزایش کارایی پوشش به‌وسیله نانوذرات گفت: «در نانورنگ ضد خوردگی از نانوصفحات گرافن اکسید به‌عنوان ماده افزودنی استفاده شده است. حضور این نانوصفحات موجب می‌شود تا رسیدن رطوبت و اکسیژن به سطح رنگ زده شده به تأخیر بیفتد. از سوی دیگر نانوصفحات گرافن اکسید به دلیل دارا بودن گروه‌های عاملی هیدروکسیل چسبندگی رنگ به زیرلایه را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهند.»

شایان به ذکر است که قادر است در صورت نیاز سالانه صد تن از نانورنگ‌های ضد خوردگی را تولید کند. این محصول در تاریخ ۹۶/۰۷/۱۱ موفق به اخذ گواهینامه نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده است.

 

انتهای پیام/

 

اختراع‌های جوانان ایرانی در شرکت های دانش بنیان

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۰۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمد مخبر، عصر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن شرکت در سیزدهمین نشست هیات امنا از جدیدترین دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل و نقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن آور شرکت‌های دانش بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور طی سخنانی در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک‌های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت‌های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی‌های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی با اشاره به اهمیت پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان به عنوان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل اداره و حل مسائل کشور تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بستر‌های دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه‌ها و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان و تلاش‌های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می‌کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی‌های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکرد‌های جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت‌های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور همواره بر فعال کردن بیش از پیش حرکت شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرده و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری‌های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیرو‌های جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ها موظف هستند حمایت از حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست‌های این شرکت‌های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد: دستگاه‌ها باید به محصولات و دستاورد‌های این شرکت‌ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیرو‌های نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش‌های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش‌های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می‌شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می‌شود.

در این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • رونمایی از مینی‌بوس دانش‌بنیان با ظرفیت ۲۱ نفر در سمنان
  • افتتاح پارک علم و فناوری سلامت در سمنان
  • افتتاح دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت های ارتوپدی در پارک فناوری پردیس
  • فعالیت دو مرکز تحقیقاتی و فناوری در حوزه تولید واکسن
  • دو مرکز تحقیقات و فناوری در حوزه تولید واکسن و ایمپلنت‌های ارتوپدی افتتاح شد
  • شرکت‌های دانش بنیان، نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم/ حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها
  • رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازارهای بین المللی با نانو پوشش ها
  • راهیابی ۴۰ نفر به مرحله نهایی المپیاد دانش‌آموزی نانو
  • نانو و تجهیزات پزشکی از حوزه‌های شاخص فناوری در ایران است
  • تولید و تجاری‌سازی ۱۷ محصول از گیاهان دارویی توسط یک شرکت فناور