Web Analytics Made Easy - Statcounter

'ریچارد نفیو' عضو سابق تیم مذاکره هسته ای آمریکا از سنگ اندازی های کاخ سفید در مسیر روابط اقتصادی ایران و اروپا انتقاد کرد و گفت بر اساس برجام، آمریکا نباید در روابط اقتصادی خارجی ایران مانع ایجاد کند. آفتاب‌‌نیوز : نفیو که اکنون محقق مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه کلمبیای نیویورک است، روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: برجام می گوید حتی اگر ایران و آمریکا وارد روابط اقتصادی و تجارت با یکدیگر نشوند، ایالات متحده نباید مانع از روابط مشروع اقتصادی (دیگر کشورها) با ایران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی این مطلب را در ارتباط با سنگ اندازی های کاخ سفید در روابط اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا و هشدار 'رکس تیلرسون' وزیر خارجه آمریکا به شرکت های اروپایی سرمایه گذار در کشورمان مطرح کرد و ادامه داد: این مساله ای است که مدتی است با آن روبرو هستیم.

معاون هماهنگی سابق سیاست تحریم های وزارت خارجه آمریکا گفت: از هنگام برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد (در اواخر شهریور ماه گذشته) نگرانی های فزاینده ای درباره نقض این مساله از سوی ایالات متحده وجود داشته است. من فکر می کنم اگر ما می خواهیم فراتر برویم، باید حواسمان را در خصوص خودداری از انجام معامله با نهادهای مورد تحریم جمع کنیم. چراکه این موضوع قطعا مایه نگرانی درباره اجرای برجام خواهد بود.

ریچارد نفیو میزان تاثیرگذاری تحریم ها را ورای خواست دولت و کنگره آمریکا دانست و گفت: اینکه تحریم های آمریکا دستاوردی داشته باشد، به واکنش بین المللی بستگی خواهد داشت. به نظر من سیاست هسته ای ایران کار را برای دولت ترامپ در زمینه تحریم ها دشوار کرده است.
وی افزود: مساله در اینجا نه حرف های دولت ترامپ، بلکه عملکرد ایران است. به باور من هر قدر دولت ایران خود را عقلانی تر از دولت آمریکا نشان دهد، به ایران کمک بیشتری در عرصه بین المللی خواهد کرد.

معاون وزیرخارجه آمریکا درباره موضع کشورهای اروپایی درباره سیاست های یک جانبه کشورش تصریح کرد: به نظر من اتحادیه اروپا درباره سیاست های تحریمی آمریکا تصمیم گیری خود را خواهد داشت. این تصمیم گیری البته بر اساس عوامل مختلفی همچون همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی تاثیر خواهد داشت و می تواند کار را برای اروپایی ها در برابر ترامپ سخت یا آسان کند.

**شگفت آور نیست دولت ترامپ سیاست را در امور علمی دخالت دهد
نفیو درباره مخالفت دولت ترامپ با عضویت ایران در ابرپروژه بین المللی مهندسی و تحقیقاتی همجوشی هسته‌ای موسوم به 'ایتر' (ITER) هم گفت: من هنوز مشخصا گزارشی از دولت آمریکا مبنی بر چنین تصمیمی ندیده ام. البته به نظر من از دولتی که اینچنین با توافق هسته ای خصومت می ورزد، بعید نیست که با پیوستن ایران به ایتر مخالفت کند.

وی افزود: از این جهت من از شنیدن این گزارش ها واقعا تعجب نمی کنم. قطعا با توجه به مفاد توافق هسته ای و ترتیبات آن، این یک مساله ایجاد می کند. این موضوع که دولت، سیاست را در امور علمی دخالت می دهد، به نظر من واقعا با توجه به رویکرد این دولت، شگفت انگیز نیست.
دیپلمات پیشین آمریکایی افزود: قطعا موضوع همکاری های علمی بین المللی، بخشی از انتظار ایران بوده است. اینکه دانشمندان ایران از انزوا خارج شده و پس از حل موضوع هسته ای، وارد همکاری های بین المللی بشوند، موضوعی مهم بوده است.

نفیو اظهار کرد: البته با توجه به تجربه من در جریان مذاکرات، تمرکز مذاکره کنندگان ایرانی بر مسایلی همچون برداشتن تحریم ها بود و موضوع همکاری های علمی، در حاشیه مسایل فوری تر در مذاکرات مطرح بود.

**روابط ایران و روسیه مستقل از سیاست آمریکاست
عضو سابق تیم مذاکره هسته ای آمریکا درباره سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به تهران گفت: ایران و روسیه سال های طولانی است که مستقل از سیاست آمریکا به گسترش روابط خود ادامه داده اند.

نفیو درباره تاثیر سیاست های ترامپ بر همگرایی تهران و مسکو تصریح کرد: سیاست دولت ترامپ خارج از بحث افزایش همکاری های روسیه و ایران است. من فکر نمی کنم دشمنی های ایالات متحده تاثیر خاصی بر افزایش همکاری های ایران و روسیه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: قابل توجه است که در مراحل مختلف مذاکرات هسته ای، روسیه و ایران آمادگی خود را برای همکاری در سطوح مختلف اقتصادی و سیاسی اعلام کرده بودند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای شرکت در اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان روز دوشنبه به تهران سفر کرد.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۶۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی عصر دوشنبه در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به پاکستان، در دیدار «سردار ایاز صادق» رئیس مجلس ملی پاکستان که در محل اقامت رئیس دولت انجام شد، با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این سفر گامی در جهت توسعه روابط باشد، نقش مجالس دو کشور در تسهیل و تسریع ارتقای روابط فیمابین مهم و موثر عنوان کرد.

بنابر روایت ایرنا، رئیسی با بیان اینکه در برابر دشمنی‌های دشمنان ۲ راه تسلیم یا مقاومت وجود دارد، افزود: در فلسطین نیز عده‌ای راه سازش را در پیش گرفتند و عده‌ای راه مقاومت که هزینه سازش به مراتب از مقاومت بیشتر است. جمهوری اسلامی ایران از سویی دیپلماسی و میز مذاکره را ترک نکرد و از سوی دیگر در برابر فشارها و تحریم‌های آمریکایی‌ها گزینه مقاومت و ایستادگی را برگزید و از حقوق خود کوتاه نیامد، در نتیجه امروز شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم و مقامات رسمی آمریکایی اعتراف می‌کنند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است.

رئیس دولت با برشمردن برخی توانمندی‌های کشورمان از جمله در حوزه تولید خودرو، فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان و نظایر آن، از آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در حوزه‌های مختلف با کشور دوست و برادر پاکستان و ارتقای روابط در عرصه‌های مختلف خبر داد.

هیچ کدام از احزاب پاکستانی مخالف روابط دوستانه با ایران نیستند

«سردار ایاز صادق» نیز در این دیدار از طرف خود و احزاب مختلف پاکستانی به رئیسی خوش‌آمد گفت و افزود: هیچ کدام از احزاب پاکستانی چه احزاب همسوی دولت و چه احزاب اپوزیسیون، مخالف روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران نیستند.

رئیس مجلس ملی پاکستان همکاری، تفاهم و اشتراک نظر میان مقامات دو کشور را کم‌نظیر توصیف و با بیان اینکه گروه دوستی ایران بیشترین عضو را در مجلس پاکستان دارد، تصریح کرد: پاکستان هم علاقمند به گسترش روابط و هم نیازمند توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های انرژی، توسعه بازارچه‌های مرزی، همکاری‌های اقتصادی و تعاملات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است و مجلس پاکستان آمادگی دارد در جهت رفع هر گونه مانع یا مشکلی در مسیر تقویت روابط فیمابین گام‌های عملی و موثر بردارد.

رئیسی: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است

همچنین بنابر روایت ایرنا، سید ابراهیم رئیسی ظهر دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

رئیس‌ دولت با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامین‌کننده همه این اهداف دانست و افزود: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

رئیسی با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیس‌ دولت با بیان اینکه روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

رئیسی همچنین بر اهمیت تبادل هیات‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

رئیس دولت با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشورهای اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشورهای اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

نخست وزیر پاکستان: سفر رئیسی به اسلام آباد به پاکستان عزت بخشید

«شهباز شریف» هم در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

شهباز شریف ضمن ابلاغ سلام‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

شهباز شریف همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

نخست‌وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگوهای مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898397

دیگر خبرها

  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی