Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تکلیف دولت در برنامه ششم جهت اجرای پیمان‌های پولی دو و چندجانبه گفت: در صورت عملیاتی نشدن حذف دلار از مبادلات، کمیسیون از ابزارهای نظارتی استفاده می‌کند.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گفت‌وگوهای هفته گذشته اعضای کمیسیون اقتصاد با ولی‌اله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره خروج از سیطره دلار در مبادلات خارجی کشور گفت: به گفته آقای سیف مقدمات کار فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: البته این مقدمات با تأخیر صورت می‌گیرد، چرا که ما سال‌ها قبل اعلام کرده بودیم که باید مبادله با کشورهایی که تجارت گسترده با آنها داریم از جمله چین و روسیه را در چارچوب پیمان‌های دوجانبه و چند جانبه ببریم و یا سوآپ ارزی راه بیندازیم.

پورابراهیمی گفت: به نظر می‌رسد امروز روس‌ها هم با اجرای پیمان‌های پولی دوجانبه موافقند و مایلند جایگاه دلار در معاملات بین‌المللی کاهش یابد، تا کشورها بتوانند با ارزهای خودشان مبادلشان را انجام دهند.

وی تصریح کرد: طی این هفته مقدمات مربوط به مبادله با کشور روسیه به وسیله ارز دو کشور مطرح شده است و توافق اولیه بر روی آن انجام شده است، اما هنوز عملیاتی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون اقتصادی مجلس پیگیر اجرای هر چه سریع‌تر پیمان‌های پولی دوجانبه با کشورها به ویژه روسیه خواهد بود هر چند که شاهد تاخیر زیادی از سوی بانک مرکزی در این مسیر هستیم، زیرا که دست کم از سه سال قبل می‌توانستند زمینه‌های اجرای آن را فراهم کنند.

وی از اجرای پیمان‌های پولی دوجانبه و حذف دلار در مبادلات بین‌المللی به عنوان اقدامی مؤثر در زمینه رفع سیطره آمریکا در جهان یاد کرد و بیان داشت: مجلس در برنامه ششم به دولت حکم کرده است که پیمان‌های پولی را عملیاتی کنند و کمیسیون اقتصادی پیگیر عملیاتی شدن آن است.

پورابراهیمی اضافه کرد: مجلس می‌تواند به واسطه عدم اجرای این حکم از ابزارهای نظارتی خود استفاده کرده و از وزیر اقتصاد و نیز رئیس جمهور در صحن مجلس سؤال کند.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه به نظر می‌رسد دولت حتی اگر در گذشته تمایلی به اجرای این پیمان نداشت امروز دیگر خود را ملزم به اجرای آن می‌داند، گفت: اکنون محدودیت‌های ارزی موجب شده است که دولت خود را ناگزیر از اجرای پیمان‌های دوجانبه و چند جانبه پولی ببیند.

منبع:‌فارس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۸۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ را مصوب کردند.

به گزارش خبرنگار شانا، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره جدول ۲۲ و جداول الحاقی در خصوص منابع و مصارف حوزه انرژی موافقت کردند.

هادی بیگی‌نژاد در تشریح این جدول گفت: این جدول در بودجه پارسال هم وجود داشت و بر اساس آن دولت مکلف شد همه جزئیات مربوط به فرآورده‌های نفتی و گازی را در این جدول بیان کند، همچنین ذی‌نفعان این موضوع از جمله دولت، صندوق توسعه ملی و... را درج و جدول مصارف کلان این حوزه را نیز در پیوست لحاظ کنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تمام درآمدهای نفتی و زنجیره آن و مصارف این حوزه با این جدول مشخص می‌شود، افزود: در جداول الحاقی نیز آنچه در احکام درباره حساب سرمایه‌گذاری، حساب بهینه‌سازی و... آمده در جدولی درج شده است.

حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ نیز درباره این جدول گفت: در این جدول فعل و انفعال هایی که در حوزه نفت رخ می‌دهد، مشخص می‌شود. در واقع این جدول، جدول شفافیت بوده و نورافکنی به داخل تاریکخانه‌هاست، البته منظورمان این نیست که خلافی هست، اما همه اعداد فروش نفت در این جدول شفاف می‌شود.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • صدور ۱۶۵ میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی در مازندران
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • سرمدی واله : هیچ مانع قانونی برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود ندارد
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس