Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@21:56:01 GMT

چین در ایران شهرک می‌سازد

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۳۹۴۲۵

چین در ایران شهرک می‌سازد

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح مسکن مهر جذب سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید را متوقف کرد، از شهرک‌سازی چینی‌ها در ایران خبر داد.

به گزارش تسنیم،‌ حبیب‌الله طاهرخانی در نشست خبری با اشاره به اینکه در شهرهای جدید کشور 800 هزار نفر ساکن هستند، اظهار داشت: یکی از مسائل مهم در شهرهای جدید این است که بتوانیم در توسعه از پتانسیل‌های بخش خصوصی استفاده کنیم،‌ با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای این کار یک ضرورت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه شرکت عمران شهرهای جدید آمادگی همکاری با بخش خصوصی را دارد و در این رابطه تنوع‌بخشی مُدل‌های سرمایه‌گذاری یکی از برنامه‌های راهبردی برای جذب سرمایه‌هاست،‌ تصریح کرد: روش سنتی در شهرهای جدید یعنی فروش شهر برای اداره آن فرآیند تشکیل شهر را کُند کرده است.

وی با بیان اینکه رویکرد آمایشی حرکت به‌سمت پهنه خوب،‌ فرصت اشتغال بسیار بالا و اسکان پایدار است، افزود:‌ تأکید بر توسعه سواحل مُکران از اولویت‌های دولت و وزارت راه و شهرسازی است.

*تمرکززدایی از کلان‌شهرها

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران با ابراز اینکه "در کلان‌شهرهای سیاست تراکم‌زدایی برای ارتقای کیفیت زندگی را انجام می‌دهیم"،‌ گفت: جذب تمرکزهای بزرگ مقیاس کلان‌شهرها به شهرهای جدید به‌عنوان یکی از برنامه‌های اساسی ما در دستور کار قرار دارد.

طاهرخانی از احداث نمایشگاه دائمی فناوری‌ها و مصالح ساختمانی در شهر پرند به‌عنوان مثالی در این زمینه یاد کرد و با اظهار این‌که "مکان‌یابی ایجاد شهرهای جدید در حال انجام بوده و یک‌سری مصوبه شورای‌عالی معماری و شهرسازی در این زمینه را داریم"، گفت:‌ ایجاد شهرهای جدید بدون مالی مشخص انجام نمی‌شود.

وی با بیان اینکه درگیری در طرح مسکن مهر جذب سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید را تقریباً متوقف کرد، حجم قراردادهای امضاشده از سال 92 تا امروز را بالغ بر 1800 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت:‌ برای جذب سرمایه بخش خصوصی تشکیل صندوق‌های زمین و ساختمان در شهرهای جدید ابلاغ شده و در هر کدام از شهرها حداقل یک صندوق راه‌اندازی می‌شود.

وی از مذاکره با چینی‌ها برای شهرک‌سازی در شهرهای جدید خبر داد و افزود:‌ در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی یک‌سری موانع وجود دارد؛‌ سرمایه‌گذاران خارجی می‌گویند بازگشت سرمایه با یورو باشد که با توجه به نوسانات نرخ ارز پذیرش این ریسک بسیار سخت است، در این راستا با سازمان سرمایه‌گذاری‌های خارجی و بانک مرکزی مذاکرات متعددی را برای رفع مانع ورود سرمایه‌های خارجی برگزار کرده‌ایم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سه شهر جدید اطراف تهران ظرفیت جذب 300 هزار نفر جمعیت را دارند، از راه‌اندازی سایت فرصت‌های سرمایه‌گذاری در شهرهای جدید خبر داد و گفت:‌ در ایجاد شهرهای جدید الگوی مناسب جمعیت‌پذیری نداشته‌ایم که باعث توسعه حاشیه‌نشینی شده،‌ برای رفع این معضل در ایجاد شهرهای جدید مانند سیراف در پارس جنوبی و تیس در چابهار از مدل مناسب جمعیت‌پذیری ایجاد می‌شود.

طاهرخانی با بیان اینکه کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان توانسته‌اند شهرهای بزرگی را در سواحل ایجاد کنند، اظهار داشت:‌ با توجه به اینکه با مشکل فشار منابع آبی در کشور مواجه هستیم با سیاست توسعه سواحل را که جزو تأکیدات رهبر معظم انقلاب است با سرعت اجرایی کنیم.

منبع: تسنیم

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۹۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد

یک کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس راهکار تحقق شعار سال در مناطق آزادی تجاری - صنعتی را بازنگری در اهداف، سازوکار تأمین منابع و ایجاد زیرساخت‌های مناسب عنوان کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسام محمدی‌ فر کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص نقش مناطق آزاد در راستای تحقق شعار سال گفت: یکی از اهداف ایجاد مناطق آزاد، تولید و صادرات است، امری که با ایجاد زیر ساخت‌های مناسب فرایند‌های آن تسهیل خواهد شد.

وی افزود: اما به‌مرورزمان بنا به دلایلی از جمله شیوه‌نامه ایجاد مناطق آزاد، عدم تأمین منابع پایدار، وابستگی به فروش زمین جهت تأمین منابع و ساخت مناطق آزاد در نقاط محروم، عملاً تولید و صادرات به اهداف ثانویه تبدیل شدند.

به گفته این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس، در حال حاضر اهداف اصلی این مناطق به گردشگری، محرومیت‌زدایی و ایجاد دانشگاه‌های بین‌المللی خلاصه شده است.

محمدی فر ادامه داد: اگر تولید، صادرات، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری‌های پیشرفته جزء اهداف اصلی مناطق آزاد قرار می‌گرفت، در کنار آن اهدافی مانند محرومیت‌زدایی نیز محقق می‌شد.

راهکار تحقق شعار سال در مناطق آزاد؛ بازنگری در اهداف و سازوکار تأمین منابع

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس بر بازنگری اهداف مناطق آزاد تأکید و اعلام کرد: نقش‌آفرینی مناطق آزاد در راستای شعار سال به بازنگری در اهداف، سازوکار تأمین منابع مالی و حتی شیوه اداره آن بستگی دارد، همچنین باید این مناطق را بر اساس مزیت‌هایشان دسته‌بندی کنیم، به بیانی هر منطقه روی یک فعالیت تخصصی متمرکز شود.

محمدی فر ادامه داد: به طور مثال مناطق آزاد باید در حوزه‌هایی مانند پوشاک، توسعه انرژی، پتروشیمی و... دسته‌بندی شوند، در ادامه بر تکمیل زنجیره تأمین و توسعه آنان تمرکز داشت، اما در حال حاضر به سبب تمایل سرمایه‌گذاران، مجوزهایی در مناطق مدنظر آن‌ها صادر می‌شود، این موضوع باعث هدررفت منابع و نیز عدم تحقق ارزش‌افزوده در مناطق آزاد خواهد شد.

این کارشناس به اشاره به نقش 1 الی 2 درصدی مناطق آزاد در تولید کشور ادامه داد: در سال‌های اخیر برخلاف ادعاها، تراز تجاری این مناطق منفی بوده و به دلیل عدم شفافیت، آمارهای اعلامی از سوی مدیران این مناطق، قابل‌استناد نیست.

اشتغال و سرمایه‌گذاری خارجی حداقلی در مناطق آزاد

محمدی در خصوص سهم اشتغال و سرمایه‌گذاری خارجی مناطق آزاد تجاری گفت: این مناطق میزان بسیاری کمی از آمار کل اشتغال یعنی حدود 5 درصد را به خود اختصاص داده‌اند، همچنین سرمایه‌گذاری خارجی نیز به‌عنوان یکی از اهداف اصلی مناطق زیر 10 درصد بوده است.

وی افزود: به‌طورکلی اهداف در نظر گرفته شده برای مناطق آزاد، همگی به‌صورت محدود و در حد چند درصد محقق شده است، درصورتی‌که مناطق آزاد کشورهایی مانند چین و امارات بخش قابل‌توجهی از تجارت، صنعت و GDP  کل کشور را به خود اختصاص داده‌ است.

محمدی فر ادامه داد: از طرفی این کشورها سیاست‌هایی را به‌صورت آزمایشی در این مناطق اجرا می‌کنند و اگر نتیجه خوبی داشت، آن را به سایر نقاط کشور تعمیم می‌دهند؛ اما در کشور ما هیچ‌کدام از این موارد در خصوص مناطق آزاد اجرا نشده است.

شفافیت حداقلی در مناطق آزاد

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن اشاره به عدم شفافیت آماری و یکپارچگی مناطق آزاد اظهار داشت: بر اساس برنامه راهبردی سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، مناطق آزاد باید آمارهای خود را به‌صورت منظم برای دستگاه‌های ذی‌ربط و عموم منتشر می‌کردند. اما در حال حاضر سازوکار تولید آمار این مناطق معیوب است، از طرفی اگر شفاف شوند عملکرد قابل دفاعی نخواهند داشت.

وی افزود: همچنین ممکن است سرمایه‌گذاران به مدیران مناطق آزاد بگویند که به طور مثال قصد دارند یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام دهند. سپس مسئولان مناطق آزاد در مصاحبه می‌گویند که ما این مقدار سرمایه جذب کردیم، درحالی‌که این آمار سرمایه جذب شده نیست به بیانی اظهارنظر کلامی ملاک نبوده و آمارهای واقعی سرمایه‌گذاری تحقق‌نیافته است.

علت‌یابی سرمایه‌گذاری اندک در مناطق آزاد

محمدی فر پیرامون سرمایه‌گذاری اندک در مناطق آزاد گفت: ازآنجایی‌که مناطق آزاد عموماً در شهرهای محروم ایجاد شده‌اند، طبیعتاً سرمایه‌گذاران سرمایه خود را جایی نمی‌برند که برای رفت‌وآمد دچار سختی شوند، همچنین در برخی از مناطق زیرساخت‌هایی از قبیل آب، برق، گاز و... وجود ندارد؛ بنابراین مناطق آزاد باید از زیرساخت‌های کافی برای جذب سرمایه برخوردار باشند.

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: از طرفی افراد به ریسک سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد نیز توجه می‌کنند. متأسفانه در کشور ما ریسک سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد به علت مسائلی همچون تغییر مکرر قوانین و مقررات، تحریم‌ها و تغییر کوتاه‌مدت مدیران این مناطق، تا حدودی بالاست.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد نگاه زنجیره‌ای برای به‌صرفه کردن تولید ندارند، اظهار داشت: به طور مثال در یکی از منطقه آزاد کشور، روغن‌موتور و pvc تولید می‌شود، درصورتی‌که اگر واحدهای تولیدی لوازم‌خانگی یا پوشاک راه‌اندازی می‌شد، این امکان فراهم بود با جذب سرمایه‌گذار در این دو بخش، اتفاقات مثبتی رخ دهد.

محمدی فر در پایان بیان کرد: ازآنجایی‌که برنامه‌ای برای ایجاد زنجیره تولید در مناطق آزاد وجود ندارد، براین‌اساس سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد به‌صرفه نیست، درواقع افراد، سرمایه خود را به شهرک‌های صنعتی (نظیر شهرک‌های صنعتی اطراف تهران) که زنجیره تولید شکل‌گرفته و دسترسی به نیرو کار وجود دارد، هدایت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • ایجاد ۵۷ شهرک در کشور مصوب شده است
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • شوراها پل ارتباطی دولت و مردم
  • انتقاد استاندار لرستان از تورم شدید نیروی کار در شهرداری‌ها
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • کلنگ عملیات اجرایی ناحیه صنعتی جویم به زمین زده شد
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی