Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@14:20:40 GMT

با علائم بیماری هموفیلی آشنا شوید؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۶۱۷۴

با علائم بیماری هموفیلی آشنا شوید؟

آزیتا آذر کیوان فوق‌تخصص خون با بیان اینکه شایع‌ترین علت هموفیلی، اختلال در ساخت فاکتور شماره 8 است و به بیماری ناشی از کمبود فاکتور 8، هموفیلی A گفته می‌شود، افزود: هموفیلی A در یک مورد از 5000 تولد نوزاد پسر اتفاق می‌افتد. هموفیلی B از هر 15 هزار تولد پسر، یک مورد اتفاق می‌افتد. هموفیلی A و B وابسته به جنس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دخترها ناقل بیماری و پسرها مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه هموفیلی، طیفی از علائم دارد، افزود: یک سر طیف، علائم بیماری(disease) شدید است یعنی همان هموفیلی نوع A . فرد مبتلا از کودکی دچار خونریزی مفصلی بخصوص مفصل مچ پا می‌شود. بعد مفصل زانو و بعد آرنج دچار خونریزی می‌شود. کودک ابتدا علامت ندارد، اما خونریزی که زیاد می‌‌شود علائم به صورت درد، تورم مفصل آشکار می‌شود. این افراد خونریزی عمیق عضلانی و مفصلی دارند. با کوچک‌ترین ضربه، دچار خونریزی می‌شوند. خونریزی آهسته و پیوسته ادامه دارد به طوری که تمام فضای مفصل پر از خون می‌شود.

آذرکیوان ادامه داد: یک سر دیگر طیف، بیماری ون ویلبراند است. فرد اگر یک ژن بیماری را داشته باشد، می‌تواند آن را به نسل بعد منتقل کند. بیماری ون ویلبراند یک درصد افراد جامعه(Society) را درگیر می‌کند.

وی با بیان اینکه همچنین خونریزی بعد از زایمان در این دسته افراد بیشتر است یا کبودی‌هایی در بدن دارند، گفت: یعنی اگر بدنشان به جایی برخورد کند، کبود می‌شود. این خانم اگر قرص آهن هم مصرف کند باز فقر آهن او درمان نمی‌شود. اگر فرد به پزشک هماتولوژیست مراجعه کند با مشاهده علائم بالینی و آزمایشات تخصصی، بیماری‌اش تشخیص داده می‌شود.

این فوق‌تخصص خون با بیان اینکه 30 درصد مبتلایان به هموفیلی، سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند که علت این مساله وجود موتاسیون (جهش) در ژن فاکتور شماره 8 است.

وی با تاکید بر اینکه برای افراد مبتلا به هموفیلی درمان پیشگیرانه وجود دارد، گفت: افراد مبتلا به هموفیلی A پسربچه هستند و ممکن است این افراد با تزریق فاکتور8، دو روز در هفته، درمان پیشگیرانه دریافت کنند. اگر بیمار خونریزی کند سطح فاکتور 8 بدنش در حدی است که از خونریزی جلوگیری می‌کند.

آذرکیوان با اشاره به نقش والدین در این خصوص افزود: والدین باید نحوه تزریق فاکتور 8 را آموزش ببینند و همواره دارو را در منزل داشته باشند. همچنین این بیماران باید کارت شناسایی هم داشته باشند؛ همچنین بیمار مبتلا به هموفیلی، از فعالیت کردن منع نمی‌شود، و ما بیمار مبتلا به کمبود فاکتور 8 داریم که فوتبالیست است.

وی در خصوص علل خونریزی بینی در برنامه رادیویی فراسو گفت: خون دماغ شدن در بچه‌ها شایع است. خون‌دماغ‌شدن به تنهایی دال بر مشکلات خونریزی‌دهنده نیست. آلرژی غذایی هم می‌تواند موجب خون دماغ شدید کودک شود. سرما خوردگی هم می‌تواند عاملی برای خونریزی از بینی باشد. در این موارد، چرب کردن مخاط بینی، جلوگیری از احتقان بینی با دادن داروی ضد احتقان، برای پیشگیری از خونریزی بینی توصیه می‌شود. البته درمان باید با نظر پزشک باشد.

این فوق تخصص خون در پاسخ به این پرسش که افراد مبتلا به اختلالات خونریزی‌دهنده بخصوص آنها که کمبود پلاکت دارند در مورد مصرف مسکن چه نکاتی را باید رعایت کنند؟، گفت: این افراد نباید داروهایی مانند آسپرین، دیکلوفناک و ژلوفن بخورند. مسکن مصرفی در افراد مبتلا به ون ویلبراند، ترجیحاً باید استامینوفن باشد. افراد مبتلا به ون ویلبراند باید مراقب باشند بدنشان به جایی برخورد نکند، زیرا همین ضربه‌های کوچک، خونریزی‌های زیر پوستی می‌دهد و ممکن است منجر به کمبود آهن در آنها شود.

وی در پایان به افراد مبتلا به کمبود پلاکت توصیه و اظهار کرد: به این افراد مصرف مکمل ویتامین C را توصیه نمی‌کنیم، اما مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین C را توصیه می‌کنیم. ویتامین C از خونریزی زیر جلدی پیشگیری می‌کند.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۶۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس