Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


15 آبان 1311، کارهای ساختمانی بندر شاهپور تمام شد و وسایل پهلو دادن کشتی‌های بزرگ تجاری برای تخلیه مال‌التجاره آماده شد.
15 آبان 1315، کارخانه قندسازی میاندوآب که ششمین کارخانه قندسازی ایران بود، افتتاح شد.
15 آبان 1320، دولت سیستم جیره ‌بندی را در تمام کشور به اجرا درآورد و به مردم کوپن نان، قند، شکر، چای و خواربار داد.
15 آبان 1331، لایحه ملی شدن تلفن با قید دوفوریت به مجلس داده شد.
15 آبان 1334، مجوز ایجاد خط لوله سراسری نفت آبادان - تهران، به تصویب شورای عالی نفت رسید.
15 آبان 1335، فرودگاه ‌های مهرآباد و آبادان بین ‌المللی شدند.
15 آبان 1338، وزیر دارایی و امور اقتصادی فرانسه وارد تهران شد.
15 آبان 1348، مک ‌نامارا، رییس بانک بین ‌المللی وارد تهران شد.
15 آبان 1357، کارکنان رادیو و تلویزیون در اعتراض به دولت نظامی اعتصاب کردند.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۲۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منوچهر متکی: دولت باید اقتصاد را رها کند

منوچهر متکی نماینده منتخب تهران در مجلس دوازدهم در گفت‌وگویی رادیویی با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های داخلی و ملی فراوانی در حوزه‌های اقتصادی دارد که باید از قوه به فعل برسند، گفت: در خارج از مرز‌ها با ظرفیت‌های قابل تاملی اعم از ایرانیان و علاقه‌مندان به ایران که از تمکن مالی خوبی برخوردار هستند مواجه هست؛ بکارگیری این ظرفیت‌ها در سایه یک دیپلماسی روشن صمیمانه، صلح جویانه و دوستانه می‌تواند افق‌های جدیدی را در حوزه اقتصاد ایران باز کند. در بخش نرم افزاری و نگاه به مسائل اقتصادی ایران، باید نقش دولت و نقش بخش خصوصی و همچنین نقش مردم که در پیام نوروزی مقام معظم رهبری هم به آن اشاره شده است را باز تعریف کنیم. اینها از باب تزیین نیست باید باورهایمان را تصحیح کنیم. من همانطور که قبلا هم گفته ام دولت باید اقتصاد را رها کند؛ دولت‌ها در ۴۵ سال گذشته اقتصاد را به گروگان گرفته اند و این موجب شده است که آن شکوفایی لازم در زمینه اقتصاد به وجود نیاید.

وی افزود: باید یک آشتی و صمیمیتی بین دولت و حکمرانی با ظرفیت‌های اقتصادی به وجود بیاید و این دقیقا همان شایسته سالاری است که مبتنی بر دین ماست. ما نگاهمان نسبت به ایرانیان مقیم در خارج از کشور در طی دهه‌های گذشته فراز و نشیب داشته و یک امر مسلم است که هر ایرانی در هرکجای دنیا باید یک ظرفیت تلقی بشود او نام ایران را با خودش دارد مثل کسانیکه مدارج عالی علمی را سپری کرده اند و در مراکز علمی دنیا نقش آفرین هستند و مانند کسانیکه در مسائل اقتصادی رکورد زده اند و جزو فعالین اقتصادی در جای جای جهان هستند. نخبگانی که در حوزه‌های علمی که فکر می‌کنند که در خارج از کشور ظرفیت‌های بیشتری برای شکوفایی علمیشان وجود دارد و می‌روند ما اینها را هم به عنوان ظرفیت کشور و مام میهن تلقی بکنیم؛ اگر این نگاه را داشته باشیم آنها را سرکوفت نمی‌زنیم و با انگ‌های مختلف نمی‌رانیم، این افراد هر کجای جهان باشند ایران در دلشان است. 

نماینده برگزیده مجلس یازدهم یادآور شد: از شکل‌گیری مشروطیت تا تشکیل مجلس ما دائما داریم قانونگذاری می‌کنیم هیچ کشوری به اندازه ما این حجم از قانون‌نویسی و قانون‌گذاری را ندارد. در یک دهه معین بررسی کردند و قانونگذاری ایران و فرانسه را مقایسه کردند؛ ما بیش از ۱۰ برابر فرانسه قانون وضع کردیم و نکته دوم بحث نظارت بر اجرای قانون است. ما قوانین خوب بسیاری داریم که اجرا نمی‌شوند و بالای دو دهه است که مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی نظام را بیان کردند؛ از حوزه فرهنگ و سیاست، بهداشت، آسیب‌های اجتماعی و مسائل امنیت اجتماعی. ما سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری را داریم که اجرا نمی‌شوند.

متکی با بیان اینکه از وظایف مهم مجلس نظارت است، اظهار کرد: در حال حاظر این نظارت جدی نیست کمیسون‌های پا به پای دستگاه‌های هم‌تراز اجراییشان باید مسائل اجرایی کشور را پیگیری کنند. ما نباید در کمیسیون هایمان سرگرم رسیدن به ریاست باشیم اگر یک دستگاه اجرایی در مجلس نمره منفی گرفت آن کمیسیون مربوط هم باید استیضاح شود، چون به کار آن دستگاه نظارت نداشته است. 

وی یادآور شد: اجرای قوانین، ساده‌سازی و نظارت بر اجرا یکی از رمز‌های موفقیت کشور‌هایی است که از پیچیدگی فرار کرده‌اند؛ نمی‌دانم ما قدرت را برای این تحول بزرگ، ولی این تحول وظیفه اصلی مجلس است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • اسطوره کشتی کج جهان به ایران می‌آید؟
  • از رویایی نیمه تمام تا شیرینی طلای جهان و تلخی بازماندن از مسابقات آسیایی
  • «مهمان نواز»، ویژه برنامه افطار رادیو اقتصاد
  • منوچهر متکی: دولت باید اقتصاد را رها کند
  • گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟
  • اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام با بهره‌گیری از توان خراسان رضوی
  • استوری کاپیتان پرسپولیس بعد از اتمام فیفادی + عکس
  • کشوری که از ویرانه اقتصادی به قطب نساجی جهان تبدیل شد
  • ضرورت بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های خراسان رضوی برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام
  • از تکذیب مهاجرت جواد قارایی تا تغییر ساختار «سیما فیلم»