Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@15:40:51 GMT

ظرفیت های برزمین مانده گردشگری خراسان شمالی

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۶۶۲۸

ظرفیت های برزمین مانده گردشگری خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- استان 28 هزار کیلومترمربعی خراسان شمالی با یکهزار و 200 اثر تاریخی شناسایی شده که 568 اثر آن به ثبت ملی رسیده، یکی از قطب های مهم گردشگری کشور است اما؛ این ظرفیت ها همچنان مغفول مانده است.

دست اندرکاران و کارشناسان فرهنگی خراسان شمالی معتقدند: این استان به دلیل قرار گرفتن در حدفاصل دو قطب سیاحتی استان های شمالی و زیارتی مشهد مقدس و همچنین داشتن مواهب طبیعی جنگل، رودخانه، آبشار، پارک های حفاظت شده و حتی کویر ظرفیت بالقوه ای برای توسعه گردشگری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در سفر سال 91 به خراسان شمالی یکی از ظرفیت های بزرگ این استان برای ایجاد اشتغال و توسعه را گردشگری عنوان کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی دراین باره گفت: گردشگری یکی از پتانسیل های کسب درآمد در این استان به واسطه برخورداری از مناطق مختلف تاریخی و طبیعی به عنوان فاکتوری مناسب برای جذب گردشگران است.
آدینه محمد سویدانلویی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استفاده از ظرفیت های گردشگری در توسعه اقتصادی استان نقش بسزایی دارد و برای رونق اقتصادی ظرفیت های گردشگری باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: حجم سرمایه گذاری در مراکز گردشگری با اعتباری به مبلغ 535 میلیارد و 412 میلیون ریال طی دولت تدبیر و امید انجام شده است.
سویدانلویی با اشاره به اینکه برای توسعه گردشگری در خراسان شمالی نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم از جمله هتل هستیم اضافه کرد: به همین منظور ساخت هتل های پنج ستاره و چهار ستاره در دستورکار است که ساخت هتل پنج ستاره داریوش به همت بخش خصوصی از جمله این دستاوردها است.
وی ورود 2 هزار و 715 نفر گردشگر خارجی به استان در سال گذشته، وجود هشت سفره خانه سنتی، 50 رستوران بین راهی و هفت واحد اقامتگاه بوم گردی را نشان از روند رو به بهبود صنعت گردشگری در استان بیان کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز گفت: این استان در حوزه گردشگری به خودباوری نرسیده است.
مینا هاشمی مرغزار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: ما به علت اینکه داشته هایمان را قابل قبول نمی دانیم، آنها را تبلیغ نکرده ایم، در حالیکه این طور نیست، در خراسان شمالی تمام بسترها و ظرفیت ها در حوزه گردشکری فراهم است، اما مشکل در نحوه تفکر است.
وی ادامه داد: باید همه برای فراهم کردن این بسترها در استان تلاش و مساعدت داشته باشند، خراسان شمالی گنجینه ای از فرهنگ ها است، در این استان سردترین و گرمترین اقلیم وجود دارد، مردم با گویش های مختلفی مانند کرد، ترک، ترکمن، فارس و تات با یکدیگرصحبت کرده و زندگی می کنند.
هاشمی مرغزار بیان کرد: ما در خراسان شمالی همزمان با کویر شهرستان های گرمه و جاجرم، از نعمت برف در منطقه گلیل و سرانی برخورداریم، از نعمت آب سرد درمنطقه درکش و چناران شهر بهره مندیم و در کنار آن آب گرم ایوب پیغمبر و آب گرم روستاهای قراجه و مهمانک را داریم که تمام اینها از جاذبه های گردشگری در این استان است.
وی با اشاره به بحران آب در سطح کشور و اینکه منبع درآمد مردم در سال های آینده به علت مشکلاتی که در بخش های مختلف صنعت و کشاورزی وجود دارد کمتر می شود گفت: با توجه به این مسائل برای بازساخت اقتصاد استان باید به حوزه گردشگری توجه ویژه ای شود.

**خلاقیت می تواند گردشگری را پرورش دهد
هاشمی مرغزار افزود: گردشگری صنعتی است که می شود در مکان های مختلف مانند کویر، دریا و جنگل سرمایه گذاری کرد، تبلیغات در حوزه گردشگری بسیار مهم است و باید در این حوزه خلاق باشیم.
وی با ذکر اینکه خلاقیت می تواند گردشگری را پرورش دهد بیان کرد: شهرها و روستاهای خراسان شمالی بافت روستایی دارند و این برای استان ما موجب افتخار و یک امتیاز است در حالیکه همه از آن گریزان هستند، بازساخت اقتصاد بافت روستایی به مراتب راحت تر از بافت صنعتی است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: ما باید اهمیت توسعه صنعت گردشگری را در رونق اقتصادی نمایان کرده و آن را به همه بشناسانیم.
وی گفت: در کشورهایی مانند روسیه، ژاپن و چین و ترکیه به صنعت گردشگری توجه بسیاری می شود و حتی از اولویت های آنها است اما هنوز اعتبارات ما به بخش های صنعت و کشاورزی اختصاص پیدا می کند در حالی که کارآفرینی در حوزه گردشگری ارزش افزوده بیشتری دارد.
هاشمی مرغزار وجود این عوامل را نشان از غفلت معلومات این استان از بخش خدمات که گردشگری را نیز شامل می شود بیان کرد و گفت: گردشگری یک سرمایه گذاری بدون سرمایه با نرخ بازده بالا و کارآفرینی رو به رشد بدون محدودیت سنی با اتکاء برتجربه، بدون تکیه بر مدرک گرایی و موانع تبعیضی بسیاری که مانع اشتغال می باشد است.
وی اظهارکرد: گردشگری بهترین گزینه برای اشتغال جوانان است که خوشبختانه خراسان شمالی توانسته گردشگری را به عنوان پتانسیل اشتغال زا و کارآفرین مطرح کند .
هاشمی مرغزار از حمایت های استاندار خراسان شمالی در حوزه گردشگری و برخی از فرمانداران از این حوزه قدردانی کرد و گفت: امید است این نقش ها پررنگ تر و نگاه ها ویژه شود.

**برای گردشگر در بجنورد برنامه ریزی لازم وجود ندارد
عضوشورای اسلامی شهر بجنورد نیز دراین خصوص گفت: سالانه بیش از 20 میلیون نفر از محورهای ارتباطی این استان گذر می کنند اما،
ماندگاری گردشگر در بجنورد تنها یک روز است و این آمار نشان دهنده آن است که برای گردشگر در بجنورد برنامه ریزی لازم وجود ندارد.
سیدمحسن موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: برگزاری همایش‌های بجنورد شناسی و نام‌گذاری بجنورد با نام پایتخت گنجینه فرهنگ های اسلامی می‌تواند به نماد و یک برند برای شهر بجنورد منجر شود.
وی عنوان کرد: بجنورد شهری شاخص در حوزه مفاخرو سرمایه های اجتماعی است که این امکان وجود دارد با استفاده ازاین ظرفیت‌های موجود، شاهد افزایش ماندگاری گردشگران عبوری در شهر بجنورد باشیم.
موسوی با بیان اینکه شهربجنورد، از شرایط اقتصادی خوبی برخوردار نیست واین امکان وجود دارد با سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری شاهد پویایی اقتصاد شهر باشیم افزود: توجه به مفاخر بجنورد و برند سازی محصولات بجنورد مانند چاروق دوزی و همچنین توجه به گردشگری ورزشی سوارکاری و چوخه و زائر پذیری حرم سید عباس بن موسی کاظم(ع) سبب ماندگاری گردشگر و زائر می‌شود.

**برنامه منظمی در حوزه گردشگری خراسان شمالی تدوین نشده است
یک جامعه شناس هم در این زمینه گفت: مرکز خراسان شمالی یک مرکز تاریخی و فرهنگی در خاور میانه است، و از نظر گردشگری همه شرایط را دارد اما برنامه منظمی درباره این حوزه تدوین نشده است تا گردشگران بتوانند یک روز آرام را در این استان سپری کنند.
محمد تقی آیینه بیگی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: برای توریست داخلی و خارجی در خراسان شمالی شرایط برای اطراق کردن آماده نیست که باید در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی ادامه داد: روستای اسفیدان در مرکز استان بهترین مکان گردشگری است اما امکانات موجود در آنجا فراهم نیست و کسی برای جهت دهی و راهنمایی مسافران در این منطقه وجود ندراد.
آیینه بیگی عنوان کرد: از کشورهای آلمان و هلند برای بازدید از خانه ها، لباس ها و فرش ترکمن و دیگر تولیدات به منطقه جرگلان مراجعه می کنند اما هنوز این منطقه در بین مردم خراسان شمالی پنهان و شناخته شده نیست، حتی اندوخته شهری نیز در برنامه ریزی های وجود ندارد.
وی اظهارکرد: باید مرکز گردشگری در خراسان شمالی ایجاد شود که انجام این مهم هم به ایجاداشتغال کمک می کند و هم مسافران داخلی و خارجی را راهنمایی می کنند.
به نظر می رسد، هدایت کردن تورهای گردشگری و ایجاد پروازهای منظم فرودگاه بجنورد و فراهم کردن زیرساخت های اقامتی می تواند در رونق گردشگری در استان ثمربخش باشد.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی ???? @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
ع/6042 انتشاردهنده: سیدحسین قدسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۶۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»

نورآقایی گفت: فضا و اقتصاد پیرامون نمایشگاه کتاب، گردشگری ادبی را شکل می‌دهند و می‌شود ایده‌هایی داشت که نمایشگاه کتاب به یک رویداد در این حوزه تبدیل شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ آرش نورآقایی، کارشناس «گردشگری ادبی»، با بیان اینکه گردشگری ادبی یک ژانر جدید در حوزه گردشگری است، ادامه داد: گردشگری ادبی به صورت اختصاصی سابقه دیرینه‌ای در دنیا ندارد؛ هرچند که وقتی افراد در موقعیت‌های گردشگری ادبی قرار می‌گیرند به نوعی این شاخه از گردشگری اتفاق می‌افتد؛ مانند آنکه اشخاص در سفری بر مزار نویسنده یا شاعری نامدار حاضر ‌شوند. همینطور بازدید از خانه یک نویسنده نیز «گردشگری ادبی» محسوب می‌شود.

نمایشگاه کتاب می‌تواند بخشی از «گردشگری ادبی» باشد

وی ادامه داد: طبق تعریفی که در دنیا از «گردشگری ادبی» صورت می‌گیرد، بازدید صرف از نمایشگاه‌های کتاب جز این ژانر محسوب نمی‌شود؛ اما این بدان معنا نیست که نمی‌توان به موضوع نمایشگاه کتاب و «گردشگری ادبی» پرداخت. از آنجایی که شاخه‌های گردشگری در حال توسعه است و انواع گردشگری شکل می‌گیرد، می‌توان «گردشگری ادبی» را نیز با گذر زمان توسعه داد و برای آن تعاریف جدیدی مشخص کرد. در واقع «گردشگری ادبی» رفتن به مکان‌های واقعی و حتی خیالی اطلاق می‌شود که در داستان‌ها خلق شده‌اند.

این کارشناس حوزه گردشگری که در سال 1392 نخستین همایش «گردشگری ادبی» را به منظور جلب توجه فعالان حوزه گردشگری و ادبیات به این مقوله برگزار کرد، افزود: ایده ایجاد «گردشگری ادبی» را با برگزاری همایشی در همین رابطه در حدود یک دهه قبل پیگیری کردم، آن زمان حتی کلید واژه «گردشگری ادبی» در ایران مطرح نبود. حتی یکی از صاحب نظران حوزه گردشگری عنوان کرد که «گردشگری ادبی» یعنی چه؟ فردا می‌خواهید گردشگری ریاضی را هم راه‌اندازی کنید! آن زمان یک خبرنگار از می‌سی‌سی‌پی به ما پیام داد که چقدر خوب است که شما در ایران می‌خواهید «گردشگری ادبی» برگزار کنید.

وی افزود: من همیشه به پیشینه ادبی کشورم توجه داشته‌ و بر اساس آن به این فکر می‌کردم که چقدر این موضوع می‌تواند در حوزه گردشگری کاربرد داشته باشد. با تحقیق متوجه شدم در دنیا چنین ژانری وجود دارد، آن زمان به یک تور «گردشگری ادبی» در دانشگاه آکسفورد برخورد کردم که تور گردشگری «شرلوک هلمز» بود؛ در حالی که شرلوک شخصیت خیالی بود، اما وقتی در گوگل 10 آدرس مشهور دنیا را سرچ می‌کنیم آدرس خانه «شرلوک هلمز» به آدرس خیابان «بیکر پلاک 221 ب» را به مخاطبان ارائه می‌کند.

نورآقایی ادامه داد: بعدها در سفرهایی که داشتم متوجه شدم خانه «رومئو و ژولیت» در شهر ورونا ایتالیا یکی از مقاصد پُر بازدید دنیاست؛ در حالیکه این دو شخصیت هرگز وجود خارجی نداشتند و ساخته و پرداخته ذهن ویلیام شکسپیر هستند؛ به همین دلیل من به تحقیق در مورد آثار ایرانی پرداختم. به عنوان نمونه به بررسی رُمان «کلیدر» محمود دولت‌آبادی پرداختم و توانستم برخی از شخصیت‌های داستان از جمله دُختر آقای گل‌مَمَد را پیدا کنم و خانه او و دختر، نوه و نتیجه او را هم بیابم. وسایلی که از گل مَمَد باقی بود را به من دادند. حتی از شناسنامه دخترش عکس دارم و بر این اساس یک گردشگری یک هفته‌ای در آن منطقه حول محور اتفاقی که در رُمان وجود داشت، شکل گرفت.

نرخ ارز تهدیدی برای بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران

وی گردشگری ادبی رویداد محور را دارای دو جنبه معرفی کرد و افزود: وقتی بر اساس رویداد سفر می‌کنیم، این به نوعی گردشگری رویداد هم محسوب می‌شود و همزمان طبق محتوای رویداد می‌تواند گردشگری ادبی نیز محسوب شود، مانند آئین بزرگداشت مولانا و نمایشگاه کتاب فارغ از اینکه می‌تواند یکی از اتفاقات مرتبط با گردشگری ادبی باشد. این میان البته باید برخی از ظرافت‌ها را در نظر گرفت. در واقع باید توجه کرد چگونه می‌توان به نمایشگاه کتاب به مثابه گردشگری ادبی نگاه کرد،‌ صرف اینکه افراد به نمایشگاه بروند و کتاب بخرند،‌ این گردشگری ادبی محسوب نمی‌شود. فضاها و اقتصادهای پیرامون نمایشگاه کتاب، گردشگری ادبی را شکل می‌دهند و می‌شود ایده‌هایی داشت که نمایشگاه کتاب به یک رویداد در حوزه گردشگری ادبی تبدیل شود.

نورآقایی توضیح داد:‌ حضور فروشگاه‌های کتاب یا نمایشگاه کتاب می‌تواند در انتخاب یک شهر به عنوان «شهر ادبیات» مؤثر باشد. «یونسکو» با تعریف هفت زیرشاخه برای شبکه شهرهای خلاق مواردی چون موسیقی،‌ ادبیات، رسانه،‌ خوراک، صنایع دستی و ... به موضوع ادبیات شهرها توجه کرده است. تهران با وجود شهرکتاب‌ها،‌ نمایشگاه بین‌المللی کتاب و رویدادهای ادبی در کافه‌ها و... همچنین استفاده از گردشگری ادبی می‌تواند بدل به «شهر خلاق ادبی» شود. اینطور می‌توان پرونده ثبت تهران به عنوان شهر ادبی را مطرح کرد. در جریان «گردشگری ادبی» مجموعه موقعیت‌های «گردشگری ادبی» در تهران نظیر خانه موزه‌ها، مقبره‌ها، تور کتابخانه ‌ملی، تور کتابخانه‌های خلاق و... نشست‌های ادبی در کنار نمایشگاه کتاب باید مورد توجه باشد، همچنین توجه به مکان‌های معرفی شده در داستان‌ها مانند ظهیر الدوله و یا کافه نادری بخشی از گردشگری ادبی است.

سهراب سپهری شاعری جهانگرد بود

این متخصص حوزه گردشگری ادبی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اشاره کرد: می‌توان در نمایشگاه کتاب نشست‌های تخصصی «گردشگری ادبی» را برگزار کرد. توجه و تحقیق نسبت به مکان‌های مرتبط با ادبیات و شخصیت‌های ادبی در «گردشگری ادبی» مهم است. خانه حافظ در کجای شیراز می‌توانسته باشد؟ مسیر سفر ناصرخسرو قبادیانی از کجا تا کجا بود؟ به عبارتی نویسندگان زیادی در تاریخ ایران داریم که در رابطه با موقعیت‌ها و مکان‌ها صحبت می‌کنند. وقتی شاعر می‌گوید خوشا شیراز و وضع بی‌مثال‌اش یعنی چه؟‌ یا اشعار سهراب که در اشعار خود موقعیت‌های زیادی را بیان کرده است. در گلستانه چه بوی علفی می‌آید و گلستانه مکانی بوده نزدیک خانه سهراب سپهری که مقبره او نیز در همان نزدیکی است.

نورآقایی گفت: سهراب سپهری یک شاعر جهانگرد بود که از قضا نقاشی هم می‌کرد؛ با قلم و قدم همکار بوده است.‌ او سفرهای زیادی داشت، به ژاپن و نیویورک رفت و رکورددار فروش نقاشی در ایران است، اما هیچ کس به او از منظر سفرهایش نپرداخته است. مضامین سفر در شعرهای شاعران دیده وجود دارد. آنها در ذهنشان سفر می‌کنند. رستم در شاهنامه یک پهلوان است؛ اما او یک مسافر هم هست و مدام در حال سفر است. این مسائل را می‌توان در نمایشگاه کتاب بررسی کرد. ایران می‌تواند به دلیل پیشینه ادبی بالا در «گردشگری ادبی» بسیار موفق باشد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل در بجنورد
  • پرورش شتر؛ ظرفیت مغفول مانده در داورزن است
  • چریش‌های معطر، محبوب سفره‌های مردم بجنورد
  • مراسم نکوداشت امام جمعه فقید بجنورد برگزار می‌شود
  • پروازهای فرودگاه بجنورد توسط اتاق بازرگانی چارتر شد
  • بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی کلنگ‌زنی می‌شود
  • چریش های معطر، محبوب سفره های مردم بجنورد
  • بهره برداری و آماده بکار بودن ۱۶ دستگاه دیزل ژنراتور در خراسان شمالی 
  • نیاز خراسان شمالی به استقرار سایت پرتودهی هسته‌ای محصولات کشاورزی