Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه قطع داروی مراکز درمانی ترک اعتیاد در دستور کار قرار ندارد، گفت: همکاری مراکز ترک اعتیاد با سامانه آیداتیس متضمن تحویل دارو است.

به گزارش ایمنا به نقل از وزارت بهداشت و درمان، دکتر احمد حاجبی درخصوص سامانه آیداتیس گفت: یکی از قدم‌های راهبردی برای ارتقای کیفیت خدمات درمان اعتیاد در کشور، اجرای مصوبات پیش‌بینی شده در اسناد بالادستی در راستای ساماندهی ارائه خدمات به بیماران مراکز درمانی با داروهای آگونیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: با توجه به وجود تعداد ۷ هزار مرکز درمان با داروهای آگونیست تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برای درمان مبتلایان به اختلال مصرف مواد و ضرورت ساماندهی این مراکز برای ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده و در راستای تکالیف و مصوبات ابلاغی ستاد مبارزه با موادمخدر، سامانه اطلاعات درمان سوء مصرف مواد ایران (آیداتیس) از مهرماه سال گذشته در وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی تابعه راه‌اندازی شده و در حال حاضر اکثریت مراکز درمانی تحت پوشش این سامانه درآمده‌اند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: از جمله فواید استفاده از این سامانه در مراکز درمان با داروهای آگونیست، این است که مراکز درمانی فعال در سطح کشور به طور دقیق شناسایی می‌شوند؛ همچنین مشکل شایعی که با آن مواجه هستیم، ثبت مکرر یک بیمار در مراکز مختلف درمانی برای دریافت دارو است که با بکارگیری سامانه آیداتیس این مشکل هم برطرف می‌شود.

وی در خصوص برخی نگرانی‌ها پیرامون استفاده از این سامانه، تاکید کرد: طراحی این سامانه به گونه‌ای است که اصل رازداری حرفه‌ای در مورد مراجعین به مراکز درمان با داروهای آگونیست حفظ خواهد شد و این امر خواست جدی وزارت بهداشت است که همانند گذشته، مشخصات بیماران تنها در خود مراکز قابل دستیابی است و بازیابی اطلاعات بیماران از سایر سطوح نظارت امکان پذیر نخواهد بود.

حاجبی به برگزاری جلسات متعدد هماهنگی با نمایندگان پزشکان درمانگر اعتیاد در ماه‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در این جلسات به دغدغه‌های همکاران توجه شده و برای رفع این دغدغه‌ها تغییرات لازم در سامانه اعمال شده است؛ از جمله اینکه بیماران با کد ۱۸ رقمی خاصی در سامانه ثبت می‌شوند که این کد از جانب کاربر ناظر دانشگاهی، کشوری قابل ترجمه به اطلاعات بیمار نیست، لذا بیمار فقط در سطح مرکز درمانی توسط درمانگر خود بیمار قابل شناسایی است و برای اینکه درمانگران فرصت کافی برای ثبت الکترونیک روند درمان را داشته باشند، مهلت یک روزه کاری برای ثبت این اطلاعات توسط آنها در نظر گرفته شده اس.

وی در خصوص نحوه کار با سامانه آیداتیس توضیح داد: آموزش مجازی روند ثبت اطلاعات در سامانه به صورت فیلم در صفحه اول سامانه بارگذاری شده است و البته کارشناسان مربوطه هم برای رفع ایرادات سامانه در دسترس هستند.

حاجبی با تاکید بر اینکه مراکز باید در راستای اجرا و عملیاتی کردن این طرح همکاری کنند، خاطرنشان کرد: قطع داروی مراکز درمانی به هیچ وجه در دستور کار قرار ندارد، اما تحویل دارو به درمانگران مراکزی که تاکنون اقدام به ثبت الکترونیک داده های درمان در سامانه آیداتیس نکرده‌اند، موکول به انجام این مهم شده است، به این معنی که درمانگران برای جلوگیری از ایجاد وقفه درمان بیماران مرکز، کافی است که هر چه زودتر جهت ثبت فرآیندهای تعریف شده در سامانه اقدام نمایند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: ثبت فرآیندها و اطلاعات بیماران، خدمت بزرگی است که مراکز می‌توانند در جهت تداوم و یکپارچگی خدمت بیماران خود انجام داده و بدین ترتیب در راستای حس مسئولیت ارزشمند خود نسبت به تداوم بی‌وقفه فرآیند خدمت بیماران قدم بردارند و بی‌شک متعاقب ثبت الکترونیک داده‌های فرآیند درمان که جهت حفظ رازداری آن تدابیر لازم اندیشیده شده است، مراکز می‌توانند مطابق روال گذشته سهمیه دارویی خود را دریافت نمایند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۷۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۳۳ مرکز اقامتی ترک اعتیاد در گلستان

عین علی کیا با بیان اینکه مراکز درمان اقامتی ترک اعتیاد خصوصی هستند افزود: دو مرکز درمان وبازتوانی اعتیاد جهت معتادان متجاهر در استان فعال بوده که یکی از آنها واقع در توسکستان گرگان مربوط به مردان و دیگری نیز مربوط به زنان در گنبدکاووس بوده که خدمات درمانی واقامتی آن رایگان است.

کیا در مورد خدمات بهزیستی به این مراکز گفت:تعرفه برای هر فرد مددجو در کمپ هی ترک اعتبیاد ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که برای افراد بی بضاعت ۵۰ درصد یارانه درمان در قالب یاری برگ تعلق می‌گیرد.

او با اشاره به اینکه دوره درمان مدد جویان در مراکز اقامتی ترک اعتیاد از یک تا ۳ ماه است افزود: در گام اول به مدت یک هفته بیماران دوره سم زدایی را زیر نظر پزشک مرکر طی می کنند سپس تیم روانشناسی و مددیاری مراحل بازتوانی روانی اجتماعی را برای مددجو در مرکز انجام می دهند.

کیا ادامه داد: مددجویان پس از درمان نیز حمایت می‌شوند به طوری که با همکاری اداره کل فنی و حرفه‌ای به حرفه آموزی می‌پردازند و پس از آن نیز از تسهیلات اشتغال با بهره ۴ درصد و باز پرداخت ۵ ساله بهره مند می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • رئیس سازمان نظام پزشکی ایران خبر داد؛ راه‌اندازی سامانه‌ای برای پیگیری حقوق بیماران
  • رئیس سازمان نظام پزشکی ایران خبر داد: راه اندازی سامانه‌ای برای پیگیری حقوق بیماران
  • ۲۲ عطاری متخلف در قم طی سال گذشته پلمپ شدند
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر
  • فعالیت ۳۳ مرکز اقامتی ترک اعتیاد در گلستان
  • هموفیلی ها دارو ندارند؛ خطر معلولیت با درمانی غیر علمی‌
  • کشفی تازه درباره معتادان به مواد مخدر
  • سن مصرف مخدر‌ ها در کشور به ۲۴ سال رسید
  • وجود ماده اعتیادآور شیشه در داروی لاغری دو جوان در قم