Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-23@06:42:41 GMT

شهر‌های مدرن و باغ‌های عمودی!

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۲۱۲۱

شهر‌های مدرن و باغ‌های عمودی!

خبرگزاری میزان- این باغ‌ها که در اصطلاح معماری به آن‌ها باغ عمودی گفته می‌شود در اطراف و اکناف مجتمع‌های مسکونی و تجاری بزرگ کاشته می‌شوند و نمایی متفاوت و جذاب به آسمانخراش‌ها و مگامال‌ها می‌دهند. در ایران نمونه چنین کاری را می‌توان در پل طبیعت یا مجموعه باغ کتاب دید. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزری میزان، از سال ۲۰۱۴ که معمار ایتالیایی استفانو بوئری با خلق یک اثر زیبا در مرکز شهر میلان در قالب یک باغ ایستاده و عمودی جایزه سال معماری جهان را از آن خود کرد، لزوم حرکت شهر‌های بزرگ و مجتمع‌های تجاری مسکونی به عنوان باغ‌های سبز ایستاده، به موضوعی داغ تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به نظر می‌رسد روند تغییرات معماری شهری بیش از آنچه ما تصور می‌کنیم از راه رسیده و اگر کمی خوش‌شانس و دوراندیش باشیم در دل آلوده‌ترین شهر‌ها و مرتفع‌ترین مجتمع‌های تجاری – مسکونی می‌توانیم شاهد رویش باغ‌هایی زیبا و انبوه باشیم. مجله آلمانی اسمارت با نگاهی به پروژه‌های ۵ ابر شهر در ۴ سوی عالم، تلاش کرده تا اطلاعات جالبی درباره باغ‌های مرتفع شهری را یکجا گردآوری کند.   این باغ‌ها که در اصطلاح معماری به آن‌ها باغ عمودی گفته می‌شود در اطراف و اکناف مجتمع‌های مسکونی و تجاری بزرگ کاشته می‌شوند و نمایی متفاوت و جذاب به آسمانخراش‌ها و مگامال‌ها می‌دهند. اینجا می‌توانید ۵ پروژه جذاب اینچنینی را در کشور‌های چین، فرانسه، ترکیه و ویتنام ببینید که قرار است تا سال ۲۰۲۲ افتتاح شوند. در ایران نمونه چنین کاری را می‌توان در پل طبیعت یا مجموعه باغ کتاب دید. ببینیم نگاه باقی دنیا به این مسئله چگونه است.  
پروژه شانگهای/ سان کیائو – چین
این طرح که زمینه کشاورزی نیز دارد قرار است کمک کند تا شهروندان شانگ‌های از مزرعه‌های اورگانیک و سالم غذای خود را تامین کنند. نام کلی پروژه نیز در همین راستا تعریف شده و «مزرعه چشم‌انداز» لقب گرفته است. مساحت کلی طرح ۱۰۰ هکتار است و قرار شده در محدوده خالی از سکنه بین شهر و فرودگاه شانگ‌های تاسیس شود تا برای میلیون‌ها نفر به تولید سبزیجاتی از قبیل: کلم و اسفناج و ... بپردازد. مزرعه چشم انداز البته شامل خیل عظیمی از موزه‌ها، موسسات آموزشی و همچنین رستوران‌ها، مغازه ها، و حتی بازار فروش محصولات محلی می‌شود.    
پروژه باک نین/ ساختمان شهر – ویتنام

شعار این پروژه ساده و صریح است: «مثل ساکنان یک جنگل، در شهر باید بیشتر با زمین و درخت‌ها ارتباط داشته باشیم». مفهوم کلی طراحی این شهر جدید نیز از نظر معمار این پروژه یعنی «وو ترانگ نیا» یک پارک عمودی سبز است که در هر سطح توسط یک سبد کامل گیاهی احاطه شده و باغی عمودی را پدید آورد. چنین نگرشی به شهروندان کمک می‌کند تا یک رابطه هماهنگ با محیط اطراف خود برقرار کنند. در عین حال هر ساختمان خود را در قالب ساختار‌های شهری ادغام کرده و به کمک فناوری‌های جدید قادر است مقدار قابل توجهی از انرژی را نیز ذخیره کند. این پروژه که به عنوان گل سرسبد شهر قرار است در آینده احتمالی باک نین را به عنوان باغ زیبا و شهری قاره آسیا مطرح کند، به زودی عملیاتی خواهد شد.  
پروژه پاریس/ هتل سلامت – فرانسه

قرار است شهر شلوغ و زیبای پاریس هم با کمک یک معمار ژاپنی راه تبدیل شدن به یک باغ عمودی را طی کند. گویا در بخش مرکزی شهر پاریس پروژه‌ای تعریف شده که معمار مشهور ژاپنی یعنی کنگو کاما کار طراحی و ساخت آن را برعهده گرفته است. شعار وی در این پروژه، استفاده از مواد طبیعی و نور خوشید برای ساخت یک شهر پرنور با انبوهی از فضا‌های باز است. طبق طرحی که کاما به شهرداری پاریس ارائه کرده نمای کلی مجموعه فلزی و چوبی است تا در عین بازتاباندن نور، شادابی و طراوت طبیعی در چهره ساختمان هویدا شود. این مجموعه که دارای کافه، رستوران، باشگاه ورزشی و نیز فضا‌های کاری است با انبوهی از گل‌ها و درختان تزئین شده است تا مراجعان هتل در مرکز شهر هم از طبیعت دور نشوند.  
پروژه استانبول /ساختمان ارای-کاراباجو – ترکیه

با الهام از کندوی زنبور عسل و نگاه به معماری مدرن، یک استودیوی آمریکایی – ترکیه‌ای اخیرا تلاش دارد تا در استانبول ترکیه طرحی را به اجرا بگذارد که از آن با عنوان روستای سبز شهری یاد می‌کند. با نگاه به کلیت کار می‌توان تاثیر طبیعت در این مجموعه را دید. درختان و درختچه‌ها در عین کمک به بهبود نمای ساختمان و ایجاد یک محیط هوایی سالم در اطراف بنا، از ورود زیاد نور به داخل ساختمان جلوگیری می‌کنند. سقف خورشیدی بنا بخش زیادی از انرژی موردنیاز ساکنین را می‌تواند تامین کند در حالی که جاذبه این ساختمان از هر نما به شکل خاصی خودنمایی می‌کند.  
پروژه لیژو/ باغ شهر – چین
این شهر جنگلی عموده که قرار است در مساحتی ۱۷۵ هکتاری ساخته شود در حاشیه رود لیو یانگ در چین قرار داشته و می‌تواند ضمن تامین تمامی نیاز‌های بهداشتی، آموزشی، رفاهی و امنیتی ۳۰ هزار ساکن، مجموعه‌ای از هتل‌ها، دفاتر گردشگری و تجاری و مالی را هم در خود جای دهد تا به این وسیله زمینه رشد اقتصادی شهر هم فراهم شود. با بکارگیری مجموعه‌ای از تکنولوژی‌های جدید از جمله پنل‌های خورشیدی سعی شده تا برق شهر تامین شود و میزان صدای کلی ایجاد شده به کمترین حد ممکن برسد در عین حال غرص بیش از ۴۰ هزار درخت فضای شهر به ایجاد یک محیط پایدار و سالم کمک شایانی می‌کند.     منبع:فرادید   انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۲۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ برهنگی از مظاهر جاهلیت مدرن/ با سخنرانی، معضل حجاب رفع نمی‌شود 

 مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد، این که کلیسا گالیله را مجبور کرد از حرف خودش مبنی بر گرد بودن زمین دست بکشد، متعلق به قرون تاریک اروپا نیست؛ یا زنده به گور کردن دختران در دوران پیش از طلوع اسلام در صحرای عربستان و یا از این دست موارد، جزو اعمال عصر جاهلیت نیستند، بلکه امروز نیز رفتار‌هایی را در قرون جدید مشاهده می‌کنیم که اگر گذشته را ندیده و نشنیده باشیم، گمان می‌بریم که هم اکنون در عصر جاهلیت به سر می‌بریم.

رفتار‌هایی که انتظار می‌رود در قرن بیست و یکم شاهد آنها، نباشیم، چراکه به نظر می‌رسد دیگر مدت هاست که از جهالت بشر گذشته و با افزایش علم و آگاهی، ریشه جهل و بی سوادی و هر آنچه که باعث می‌شود تا بشر در ندانستن‌ها غوطه ور باشد، خشکیده شده است.

جاهلیت، حالتی فکری است که ریشه در ناآگاهی افراد دارد، این آگاهی است که جهل، را می‌راند، چیزی که احتمالا انتظار می‌رود با گسترش پیشرفت‌ها در دنیای مدرن دیگر اثری از آن نباشد، اما باید گفت این انتظار، وهمی کودکانه است چراکه تا بشر در زمین زندگی می‌کند جهل و آگاهی، چون دو جبهه حق و باطل همواره در جنگند، فقط شکل و ظاهر آن تغییر می‌کند.

امروزه، جاهلیت بار دیگر خود را در رفتار‌های بشر قرن بیست و یکم به شکلی نو و در پوششی مدرنیته به رخ می‌کشد و «جاهلیت مدرن» عنوانی است که می‌توان بر آن نهاد چرا که مجموعه‌ای از رفتار‌ها را شامل می‌شود که نشانه‌ای از جاهلیت مدرن راه همراه خود دارد، رفتار‌هایی که در همان قرون جاهلی نیز مورد شماتت و تبری بودند.

بدن نمایی، ازدواج با حیوانات (زوفیلیا)، ازدواج با خود (سولوگامی)، همجنس یا دوجنس گرایی، خودفروشی و روسپیگری و شیطان پرستی (ساتانیسم)، تنها نمونه‌هایی از این بی سر و سامانی اخلاقی و اجتماعی جدید است؛ هرچند بشر امروز عینک علم و پیشرفت بر چشمان به ظاهر بینای خود زده و سرمست از موفقیت‌های خود، مغرورانه زمین را به دهکده‌ای برای خود تبدیل کرده که می‌تواند هر تغییری در آن ایجاد نماید، اما باید دانست که همان زمان که متکبرانه گام برمی داریم و از معنویات و دستورات و منطق الهی روی بر می‌گردانیم، همان، لحظه سقوط در هلاک «جاهلیت مدرن» است.

از نمود‌های دیدنی و قابل لمس منجلاب جاهلیت مدرن، که متاسفانه چندیست گریبان گیر کشور اسلامی ما نیز شده، می‌توان به بدن نمایی، اشاره کرد که حتی در قرآن نیز به آن اشاره شده است، این شکل از رفتار در لغت به معنای «خودنمایی و آشکار ساختن بخش‌های مختلف بدن به بهانه‌های مختلف در برابر مردم» است و اساسا به چیز‌هایی گفته می‌شود که زودتر دیده می‌شوند و به چشم می‌آیند.

اگر در زمان جاهلیت بدوی، زنان روسری‌های خود را طوری روی سر می‌گذاشتند که گردن و زیورآلاتشان هویدا بود، در این عصر و با ادعای تمدن و فرهنگ، نه تنها عفاف و حجاب را امری طرد شده، موضوعی پوسیده و مانع پیشرفت و تعالی می‌دانند بلکه به برهنه بودن خود می‌بالند و مروج فرهنگ برهنگی هستند و درواقع امروز شخصیت والای زن زنده به گور می‌شود.

دشمنان، آزادی‌های یواشکی به راه می‌اندازند، زنان و دختران را تهییج کرده و در بوق و کرنا می‌کنند و متاسفانه تیر زهرآگین تبلیغات قوی آنها نیز خوب بر سینه مخاطبان هدف این کمپین‌ها نشسته، عده‌ای مهندسی شده مبلغ این پویش‌ها می‌شوند و عده‌ای هم فریب خورده تنها با هدف برداشتن حجاب و رسیدن به آزادی واهی که روز و شب تبلیغات آن را می‌شنوند و دست به کار شده و به قول خودشان دوربین هایشان را علیه کسانی که قصد امر به معروف و نهی از منکر دارند و یا پلیسی که به حکم وظیفه باید امنیت اجتماعی و روانی دیگر شهروندان را فراهم آورد، تبدیل به اسلحه می‌کنند و با انتشار بعضا تقطیع و مدیریت شده کلیپ‌ها به دنبال رهایی از بند حجاب و خودنمایی در جامعه هستند.

کلام آخر این که، راهکار برون رفت از «جاهلیت مدرن»، بازگشت به دستورات، احکام و منطق الهی است، منطقی که از طرفی حکم می‌کند زنان و مردان حجاب داشته، تبرج و خودنمایی نکنند، آزادی را در بی عفتی و فرهنگ برهنگی نبینند و زیبایی را در ستر و پوشش بخواهند، از طرف دیگر نیز منطق اسلام به مشاوره و برنامه ریزی در امور معتقد است، اگر قرار به امر به معروف و نهی از منکر است ابتدا با رفتار، سپس با گفتاری لین و در نهایت برخوردی سلبی و قهری، همه این موارد نشان می‌دهد که اگر دین به عنوان راه اصیل زندگی بشر به طور دقیق و نه تحریف شده و سلیقه‌ای عملی شود، نه دیگر خبری از خودنمایی و برهنگی در قالب آزادی و رهایی از حجاب است و نه مسئولان و برنامه ریزان خود را راحت کرده و تنها راه را برخورد چکشی می‌دانند و اینجاست که می‌توان «جاهلیت مدرن» در حوزه عفاف و حجاب را ریشه کن کرد، البته این موارد به گفتن و نوشتن آسان به نظر می‌رسد چه اگر این اتفاق بیفتد مدینه فاضله‌ای را خواهیم داشت که همگی منتظر آن هستیم که چه زمانی فرا می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • مأموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است
  • ماموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است نه عمرانی
  • فرهنگ برهنگی از مظاهر جاهلیت مدرن/ با سخنرانی، معضل حجاب رفع نمی‌شود 
  • اولین گام سقوط روشنفکری
  • گیر کردن سکه بین تار‌های صوتی یک نوجوان
  • قیمت دکور مغازه چگونه تعیین می شود؟
  • تمساح خونی چه چیز را می‌بلعد
  • معرفی انواع کابینت
  • سالن‌های جدید سینما آزادی همچنان خارج از مدار؛ افتتاح صوری یا ظرفیت واقعی؟
  • قطار کوچولو