Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@07:07:43 GMT

روایت مرکز آمار از گرانی و ارزانی خوراکی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۷۹۲۵۸

روایت مرکز آمار از گرانی و ارزانی خوراکی‌ها

به گزارش مهر، بر اساس گزارش مرکز آمار، متوسط قیمت یک کیلو گرم برنج ایرانی(هاشمی) درجه یک در مهر امسال برابر ۱۳۳۴۱۶ ریال بوده است که باتوجه به این اطلاع در شهریور (۱۳۴۶۵۰ ریال) ۰.۹۲ درصد کاهش داشته است. همچنین دراین ماه متوسط قیمت یک کیلوگرم برنج خارجی ۵۷۲۲۵ ریال بوده است که نسبت به ماه قبل (۵۶۵۵۱)، ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۹ درصد افزایش یافته است.

گروه گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آنها

متوسط قیمت یک کیلوگرم گوشت گوسفند در این ماه به ۴۰۶۹۹۳ ریال رسیده است که نسبت به ماه قبل (۴۰۲۸۰۴ریال)، ۱.۰۴ درصد افزایش داشته است. میزان این افزایش برای یک کیلوگرم گوشت گاو یا گوساله (مهر ۳۸۰۵۰۰ ریال و شهریور ۳۷۴۱۲۵ ریال ) برابر ۱.۷۰ درصد بوده است. در این گروه متوسط قیمت یک کیلوگرم مرغ ماشینی با کاهش ۱۱.۹۳ درصدی مواجه بوده است (مهر ۷۰۰۶۰ ریال و شهریور ۷۹۵۴۶ ریال).

گروه شیر، پنیر و تخم مرغ

متوسط قیمت یک لیتر شیر پاستوریزه ۲۷۰۱۶ ریال، یک کیلوگرم ماست پاستوریزه ۳۶۹۱۵ ریال، یک بسته ۵۰۰ گرمی پنیر ایرانی پاستوریزه ۵۷۶۹۰ ریال است که نسبت به ماه قبل تغییر محسوسی نداشته اند. همچنین متوسط قیمت یک کیلوگرم تخم مرغ ماشینی در مهر ماه برابر ۵۷۸۲۹ ریال است که نسبت به ماه قبل (۶۱۸۳۱ ریال) با کاهش ۶.۴۷ درصدی مواجه بوده است.

گروه روغن‌ها و چربی‌ها

متوسط قیمت یک بسته ۱۰۰ گرمی کره پاستوریزه (کره حیوانی) ۳۱۴۸۰ ریال است که نسبت به شهریور ماه ( ۳۰۲۲۸ ریال)، ۴.۱۴ درصد افزایش داشته است. در این گروه متوسط قیمت یک بسته ۹۰۰ گرمی روغن مایع ۵۳۳۴۴ ریال بوده که تغییر محسوسی نسبت به ماه قبل نداشته است.

گروه میوه و خشکبار

متوسط قیمت یک کیلوگرم موز در مهر ماه ۴۲۷۷۵ ریال بوده است که نسبت به ماه قبل (۴۲۳۱۳ ریال) با افزایش ۱.۰۵ درصدی مواجه بوده است. متوسط قیمت یک کیلوگرم سیب درختی زرد در مهر ۳۶۷۳۷ ریال بوده که نسبت به ماه قبل (۳۸۶۲۵ ریال) کاهش ۴.۸۹ درصدی را نشان می‌دهد. متوسط قیمت پرتقال محصول داخل در مهر ماه ۴۹۲۷۵ ریال است که نسبت به ماه قبل (۵۱۹۸۰ ریال) با کاهش ۵.۲ درصدی مواجه بوده است.

گروه سبزیجات

متوسط قیمت یک کیلوگرم خیار در مهر ۲۱۶۷۹ ریال و یک کیلوگرم گوجه فرنگی ۱۷۸۷۸ ریال بوده که نسبت به ماه قبل به ترتیب ۹.۴۱ و ۵.۲۶ درصد افزایش داشته‌اند . همچنین قیمت یک کیلوگرم سیب زمینی ۱۶۷۰۸ ریال و یک کیلوگرم پیاز ۲۰۹۱۸ ریال بوده که نسبت به ماه قبل به ترتیب ۱.۵۵ درصد افزایش و ۴.۷ درصد کاهش داشته‌اند.

گروه قند، شکر، شیرینی‌ها و چای

متوسط قیمت یک کیلوگرم قند در مهر ماه ۴۰۴۲۵ ریال است که نسبت به ماه قبل (۴۰۴۵۶ ریال) تغییر محسوسی نداشته است. متوسط قیمت یک بسته ۵۰۰ گرمی چای خارجی در مهر ماه ۲۰۶۱۳۷ ریال است که نسبت به ماه قبل (۲۰۵۲۰۶ ریال) افزایشش ۰.۴۵ درصدی داشته است.

گروه محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده درجای دیگر

متوسط قیمت یک کیلوگرم رب گوجه فرنگی درماه مهر ۵۲۴۰۴ ریال است که نسبت به ماه قبل(۵۱۵۶۲ ریال) ۱.۶۳ درصد افزایش داشته است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۹۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • روایت یک اقتصاددان از اتفاقی نگران‌کننده برای طبقه متوسط جامعه
  • قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای/ یورو کاهشی شد
  • تدوام ثبات قیمت دلار مبادله‌ای؛ یورو کاهشی شد
  • تداوم جریان سیل در استان یزد
  • افزایش نرخ دلار و یورو در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلا
  • تامین آب پایدار درمناطق بلوچستان جنوبی و مرکزی