Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-28@09:43:45 GMT

لیوان های طرح دار برای سلامت مضر هستند

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۸۲۰۹۶

لیوان های طرح دار برای سلامت مضر هستند

مطالعه جدید نشان می دهد لیوان های طرح دار زیبا به نظر می رسند اما برای سلامت مضر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه نشان داد رنگ مورد استفاده بر روی شیشه لیوان می تواند حاوی مقادیر سمی سرب و کادمیوم باشد، از اینرو خطرات سلامت افزایش می یابد.

یافته ها نشان داد در لیوان های لعاب دار طراحی شده، ورقه های رنگ غالباً بر روی لیوان هستند و می توانند در طولانی مدت بلعیده شوند و برای سلامت انسان خطر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطالعه، محققان دانشگاه پلایموث انگلستان ۱۹۷ تست بر روی لیوان های نو و دست دوم  انجام دادند.

آنها به وجود سرب در ۱۳۹ مورد و کادمیوم در ۱۳۴ مورد بر روی سطح لیوان پی بردند که گاهاً بیش از ۱۰۰۰ برابر بیشتر از حد مجاز بود.

اندرو ترنر، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «وجود مواد خطرناک در رنگ و لعاب لیوان های تزئین شده دارای عوارض آشکاری برای سلامت انسان و محیط زیست هستند. یافتن این میزان بالا سرب و کادمیوم بر روی سطح خارجی لیوان و اطراف لبه آن، حقیقتاً تعجب آور است.»

ترنر در ادامه می افزاید: «خطرات سلامت ناشی از بلع این میزان مواد در طولانی مدت خطرناک است. از اینرو باید این صنعت مورد توجه فوری قرار گیرد.»

در این مطالعه، انواع لیوان ها با استفاده از اسپکترومتر فلورسنت اشعه ایکس (XRF) ارزیابی شدند.

غلظت سرب موجود از حدود ۴۰ تا ۴۰۰ هزار بخش در هر میلیون (ppm) و میزان کادمیوم از حدود ۳۰۰ تا ۷۰ هزار ppm بود. طبق اعلام اداره محیط زیست آمریکا، میزان مجاز استفاده از رنگ بر روی لیوان اشامیدنی به ترتیب برای سرب و کادمیوم ۲۰۰ و ۸۰۰ ppm است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۲۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسیقی‌دان مشهوری که استعداد کمی داشت

دانشمندان در مؤسسه ماکس پلانک آلمان این مطالعه را با هدف تلاش برای یافتن منشأ استعداد‌ها و توانایی‌های موسیقایی وی انجام دادند.

به گزارش یورونیوز، آن‌ها با استفاده از تکنیک‌های مدرن توالی‌یابی دی‌ان‌ای، روی یک ویژگی خاص مرتبط با توانایی موسیقی افراد به نام «همگام‌سازی ضرباهنگ» (Beat Synchronization) متمرکز شدند.

این توانایی افراد را قادر می‌سازد که بتوانند به هنگام شنیدن یک قطعه موسیقی، سر ضرب‌ها را تشخیص دهند. ژن مرتبط با این توانایی پیشتر از طریق یک مطالعه ارتباطی گسترده ژنومی و از طریق توانایی کف زدن به موقع بر سر ضرب‌ها شناخته شده بود.

دانشمندان در کمال شگفتی دریافتند که علیرغم جایگاه مشهور بتهوون به عنوان یکی از بزرگترین آهنگسازان تاریخ، مشخصه‌های ژنتیکی موسیقایی او در مقایسه با نمونه‌های جمعیتی مدرن امتیاز قابل توجهی نداشته و در دسته پایین‌تری نسبت به مابقی مردم قرار می‌گیرد.

تارا هنچوویچ، محقق مقطع دکترا در برنامه ژنتیک انسانی در دانشگاه تورنتو، در این خصوص گفت: «ما از دی‌ان‌ای بتهوون برای محاسبه امتیاز چند ژنی به عنوان شاخصی برای تعیین سطح استعداد ژنتیکی همگام‌سازی ضرباهنگ‌ها استفاده کردیم.»

وی اضافه کرد: «جالب است که بتهوون، یکی از مشهورترین موسیقی‌دانان تاریخ، در مقایسه با نمونه‌های جمعیتی مؤسسه کارولینسکا در سوئد و مخزن بیو وی‌یو [یکی از بزرگترین بانک‌های اطلاعات ژنتیکی افراد در تنسی آمریکا]امتیاز غیرقابل توجهی در زمینه ذوق موسیقی داشته است.»

سیمون فیشر، از نویسندگان ارشد این مطالعه در موسسه ماکس پلانک، با این حال به اتکای بیش از حد به آزمایش‌های ژنتیکی برای تعیین توانایی‌های فردی انسان‌ها هشدارداد و گفت این روش‌های ژنتیکی هنوز محدودیت‌های قابل توجهی دارند.

او با بیان اینکه امتیاز چند ژنی پایین بتهوون برای همگام‌سازی ضرباهنگ از نبوغ موسیقی او نمی‌کاهد، گفت: «اگر کسی ادعا کند که می‌تواند با یک آزمایش ژنتیکی تعیین کند فرزندتان از نظر موسیقایی استعداد دارد یا نه، باید به او شک کنید.»

در حالی که مطالعات پیشین میانگین وراثت‌پذیری ۴۲ درصد را برای موسیقی پیدا کرده‌اند، محققان در پژوهش جدید گفته‌اند که عوامل فرهنگی، محیطی و ماهیت چندوجهی موسیقیایی نیز باید در درک ویژگی‌های انسانی او مورد بررسی قرار گیرد.

آنان تصریح کرده‌اند که هنوز نمی‌توان مطمئن بود چه میزان از نبوغ او حاصل استعداد ژنتیکی و چه میزان نتیجه تمرین‌ها و ممارست‌های او بوده است.

زندگی‌نامه نویسان بتهوون بار‌ها به شیوه آموزشی طاقت‌فرسا و سختگیرانه پدر او، به عنوان نخستین معلمش، اشاره کرده‌اند. این تعالیم موسیقی که از پنج سالگی او شروع شدند، به گونه‌ای بودند که غالبا بتهوون را به گریه می‌انداختند.

نتایج این مطالعه به تازگی در نشریه علمی «Current Biology» منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • موسیقی‌دان مشهوری که استعداد کمی داشت
  • مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند
  • ٨ کیلو کاهش وزن با خوردن روزانه این نوع سرکه
  • محققان آمریکایی ثابت کردند این روغن باعث سلامت قلب و مغز ، مفاصل، چشم‌ها و سیستم ایمنی می شود
  • آموزش شیرینی‌پزی / طرز تهیه حلوا زنجبیلی تبریز با مواد بسیار ساده
  • هوش مصنوعی چگونه بر زندگی انسان تأثیر منفی می‌گذارد؟
  • شیر برنج بدون خامه بهترین گزینه برای کسانی که رژیم دارند
  • فیلم| مسابقه تاریخی دوی پیش‌خدمتان در پاریس
  • چرا نمی‌توانیم در سال جدید بر روی تصمیمات مان بمانیم؟
  • گیاهی که اندازه شیر گاو پروتئین دارد