Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@19:59:44 GMT

«سرخ و سیاه» رونمایی می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۸۷۰۳۸

«سرخ و سیاه» رونمایی می‌شود

کتاب «سرخ‌وسیاه»، مجموعه‌ای از آگهی‌های تبلیغاتی دهه‌های ۳۰، ۴۰ و ۵۰ که به تازگی منتشر شده است، رونمایی می‌شود.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، این کتاب  مجموعه‌ای است از ماندگارترین و درخشان‌ترین آثار تبلیغاتی دهه‌های ۳۰، ۴۰ و ۵۰ شمسی؛ دوره‌ای که برخی آن را دوره‌ طلایی تبلیغات ایران می‌دانند. این کتاب که در آبان سال ۱۳۹۶  توسط انتشارات سیته به چاپ رسیده، طی مراسمی با حضور اهالی صنعت تبلیغات و گرافیک رونمایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سرخ‌وسیاه» مجموعه‌ای است شامل ۲۵۰ اثر که از میان چندصد اثر به‌جامانده از سال‌های آغازین صنعت تبلیغات در ایران انتخاب شده‌اند. در این کتاب که چیدمان و صفحه‌بندی آن به دست رضا عابدینی صورت گرفته، تلاش شده است با گردآوری آثار چهره‌هایی چون آلکس گورگیز، نظام مرتضوی، مجید بلوچ، مرتضی کاتوزیان، مرحوم حسن نوری و عبدالله فرادی، به طریقی به نسل پیش‌رو تبلیغات و گرافیک ایران ادای دین شده باشد.


مراسم رونمایی کتاب «سرخ‌وسیاه» در روز جمعه ۱۹ آبان، از ساعت ۱۷ تا ۲۱ در نگارخانه‌ «سهراب» برگزار می‌شود. همزمان با این مراسم، نمایشگاهی نیز از اصل آثار این نسل پیش‌رو طراحی و تبلیغات در همین نگارخانه افتتاح خواهد شد و بازدید آن به مدت دو هفته برای عموم آزاد خواهد بود.

در نوشته پشت جلد کتاب «سرخ‌وسیاه» آمده است: کتاب «سرخ‌وسیاه» مجموعه‌ای از نمونه‌ آگهی‌های تبلیغاتی نسلی است که پایه‌گذار تبلیغات نوین در ایران بودند؛ نسلی پیش‌رو نسبت به زمان خود و خالق برخی از ماندگارترین و درخشان‌ترین آگهی‌های تبلیغاتی.

مجموعه آگهی‌های این کتاب متعلق به دوران اوج و رونق تبلیغات تجاری در ایران در سال‌های ۳۰، ۴۰ و ۵۰ شمسی است، دوره شکوفایی تبلیغات.

آژانس‌های تبلیغاتی معتبر  آن دوران از جمله فاکویا، کانون آگهی زیبا، سیته و... کانون‌های حرفه‌ای کار و رقابت  هنرمندان و طراحان چیره‌دست تبلیغات بودند که هر یک با سبک و سیاق خود، افق‌های جدید را در عرصه تبلیغات تجاری ایران در آن دوران گشودند.

چرا سرخ‌وسیاه؟

آگهی‌های انتخاب‌شده در این کتاب مربوط به دوره‌ای است که تبلیغات چاپی در روزنامه‌ تنها با دو رنگ سرخ یا همان قرمز و سیاه  به چاپ می‌رسیده و انتخاب این نام اشاره‌ای است به محتوای آن و برای کامل شدن در توضیح آن نوشتیم:«سه دهه تبلیغ به روایت سیته».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۷۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی رویداد، مراسم رونمایی از تابلوی هنری آذرنگاری، اثر هنرمند ایرانی، احد سعدی عصر جمعه ۸ اردیبهشت‌ ۱۴٠۳ با حضور جمعی از فعالان عرصه هنرهای تجسمی، تنی چند از مسؤولان و علاقمندان و هنردوستان برای نخستین بار در هتل استقلال رونمایی شد.

در این مراسم محمدرضا مجیدی دبیرکل اتحادیه پارلمان‌های آسیایی APA و مدیرعامل انجمن ایرانی همکاری با یونسکو گفت: حضور هنرمندانی، چون احد سعدی با بیش از یک‌ربع قرن تلاش هنری در سطح اول هنرهای تجسمی جهان، در کشور خودش ایران آن‌هم پس از سال‌ها فعالیت در خارج از کشور جای مباهات و خرسندی دارد. احد سعدی در سطح اول جامعه هنری ۱۷ کشور جهان فعالیت داشته است.

وی بیان کرد: از طریق 2 تن از مسؤولان کنسولگری ایران با این هنرمند آشنا و پس از مشاهده آثار وی به این نتیجه رسیدم که ضمن ثبت ملی، این اثر باید در ایران رونمایی شود.

مجیدی در ادامه تاکید کرد: سبک آذرنگاری که استایل و امضای ویژه و منحصر به‌فرد احد سعدی است کمتر از ربع قرن پیشینه فعالیت در ایران دارد و حضور وی و هنرمندان ایرانی چون او که نام ایران را در عرصه‌های بین‌المللی درخشان ساخته‌اند، بسیار غرورآفرین است.

دبیرکل اتحادیه پارلمان‌های آسیایی APA با تاکید بر اینکه هنر آذرنگاری باید هر چه سریع‌تر ثبت ملی شود، تصریح کرد: آذرنگاری گرچه بدیع و مهجور است، اما ریشه در تاریخ کشور ما دارد و به پیشنیه تاریخی ایران کهن برمی‌گردد. این سبک گونه‌ای از هنرهای تجسمی است و باید در هنرستان‌ها و دانشگاه‌های ایرانی وارد شده تا از دست نرود.

مدیرعامل انجمن ایرانی همکاری با یونسکو با اشاره به اثر «چالش سیمرغ» اظهار کرد: محتوی این اثر کاملا بومی و منطبق با ادبیات کلاسیک و ریشه در افسانه‌های کهن کشور دارد و با الهام از آثار عطار نیشابوری خلق شده است.

وی تاکید کرد: امیدوارم پس از ثبت ملی این اثر از سوی سازمان جهانی یونسکو نیز این اثر به نام ایران به ثبت جهانی برسد.

در ادامه این مراسم، احد سعیدی، خالق «چالش سیمرغ» گفت: در نهاد همه ما انسان‌ها حالات و درونیات متعدد و متفاوتی وجود دارد، اگر تعداد این حالات درونی بشر عدد ۳٠ باشد سی‌امین کنش، رفتار و حالت انسانی عشق است و جهان بدون عشق غیرقابل تحمل می‌شود. در این اثر نیز سعی کردم سیمرغ را که هر یک مترتب کنشی بشری است، تصویر کنم.

وی بیان کرد: امید دارم مرغ سی‌ام در آسمان زندگی یکایک شما عزیزان به پرواز درآید و امیددارم این سبک آذرنگاری هر چه سریعتر در جهان با نام ایران ثبت شود.

در پایان این مراسم از تابلو آذرنگاری «چالش سیمرغ» رونمایی شد و محمدرضا عمرانی در سخنانی گفت: با توجه به اینکه این هنرمند گرامی در خارج از ایران زندگی می‌کند، تمام تلاشم این بود که این اثر فاخر ایرانی حتما در کشورمان رونمایی شود. واقعیت این است که برای ثبت ملی و جهانی رونمایی از اثر در داخل ایران، بسیار حائز اهمیت بود و خب به طبع این رونمایی هزینه‌هایی داشت. لذا با توجه به علاقه‌ام به هنرهای تجسمی و همچنین اثر منحصر بفرد احد سعدی به عنوان حامی وارد این جریان شدم.

کد خبر 6090029

دیگر خبرها

  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • مناظره ۲ کاندیدای مجلس دوازدهم اردبیل
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • ضبط برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات دور دوم مجلس در آبادان
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • ضبط برنامه تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس در صدا و سیمای مرکز آبادان
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم