Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-18@06:29:43 GMT

زایمان بی استرس با این رایحه

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۱۱۵۷

محققان برای کاهش اضطراب زایمان رایحه مریم‌گلی را توصیه می کنند. ناطقان: حاملگی یک بحران موقعیتی است و در مواردی که به‌خوبی مدیریت نشود تبدیل به یک بحران طولانی‌مدت می‌شود که استرس زیادی بر مادر و اطرافیان وی وارد می‌آورد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند حدود 70 درصد مادران به دلیل ترس از درد زایمان متقاضی زایمان سزارین می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معمولا در حین زایمان، ترس و اضطراب شدید مادر از درد، باعث انقباض عضلات می‌شود. انقباض شدید عضلانی منجر به نرسیدن اکسیژن کافی به عضلات ازجمله عضلات رحمی شده و باعث ایجاد تداخل با انقباضات رحمی و اختلال در روند مطلوب زایمان می‌شود. این موارد باعث کاهش فعالیت انقباض رحم و درنتیجه افزایش مدت زایمان و افزایش احتمال زایمان با کمک وسایل و همچنین زایمان سزارین می‌شود.
برای کاهش اضطراب زایمان روش‌های مختلفی وجود دارد که به دو دسته کلی روش‌های دارویی و غیر دارویی تقسیم می‌شوند. روش‌های دارویی با عوارضی مثل تهوع و استفراغ، دیسترس تنفسی، حساسیت و خون‌ریزی معده و روده، اختلال روانی و اعتیاد همراه هستند. ولی روش‌های غیر دارویی یا درمان مکمل ساده و ارزان بوده و عوارض جانبی و خطرات کمتری دارند.
رایحه‌درمانی یکی از روش‌های درمانی مکمل یا جایگزین است که گمان می‌رود در تسکین درد، کاهش نگرانی و اضطراب ، بی‌خوابی، افسردگی ، خستگی و آسم مؤثر باشد. لذا به‌منظور بررسی این روش در کاهش اضطراب زایمان طبیعی، محققین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مطالعه‌ای علمی پژوهشی، از رایحه گیاه دارویی مریم‌گلی استفاده کرده‌اند.
در این پژوهش که از نوع کارآزمایی بالینی بوده، 160 زن باردار 38 تا 42 ساله که جهت زایمان طبیعی به مرکز آموزشی و درمانی معتضدی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مراجعه کرده بودند، شرکت داشته‌اند.
برای انجام آزمایش، افراد فوق به‌طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و میزان اضطراب آنان با استفاده از پرسشنامه استاندارد سنجیده شد. سپس در گروه «آزمایش» بلافاصله بعد از شروع فاز فعال زایمان، سه قطره از اسانس مریم‌گلی به گازاستریل آغشته شده و به یقه لباس آن‌ها متصل و هر نیم ساعت نیز تجویز آن تکرار شد. اما در گروه «شاهد» صرفاً از دارونما به روشی مشابه استفاده شد. پس‌ازاین مداخلات نیز، مجددا اضطراب زنان فوق مورد سنجش واقع شد.
نتایج آزمایش نشان داد که قبل از مداخله و استفاده از رایحه مریم‌گلی، میزان اضطراب در هر دو گروه مشابه بوده، اما پس از رایحه‌درمانی، میزان اضطراب در زنان گروه آزمایش نسبت به گروه دیگر کاهش معنادار و قابل‌توجهی یافته است.
همچنین میانگین تعداد و طول مدت انقباضات در گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد کمتر بوده که نشان‌دهنده تأثیر رایحه‌درمانی بر تسریع روند لیبر و زایمان است.
حین این مطالعه، محققین تمامی زنان مورد آزمایش را ازنظر بروز احتمالی عوارض جانبی رایحه مریم‌گلی بررسی کردند که نشان داد هیچ عارضه جدی وجود نداشته است. به‌علاوه آثار سوئی بر نوزاد نیز مشاهده نگردید.
بنا بر نتایج به‌دست‌آمده که در فصل‌نامه «حیات» وابسته به دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران منتشر شده است، محققین می‌گویند: «مطالعه فوق نشان داد که رایحه‌درمانی با مریم‌گلی در کاهش اضطراب و طول مدت زایمان مؤثر است و با توجه به این‌که اکثر زنان استفاده از طب مکمل را ترجیح می‌دهند، پیشنهاد می‌شود، رایحه مریم‌گلی به‌عنوان یک وسیله کمکی، غیرتهاجمی و غیردارویی در کاهش اضطراب و تسریع روند لیبر و زایمان مورد استفاده قرار گیرد».
گفتنی است عصاره گیاه دارویی مریم‌گلی با نام علمی Salvia officinalis از روغن‌های فرار و معطری است که در آروماتراپی یا رایحه‌درمانی، کاربرد زیادی دارد. برگ این گیاه، همچنین به علت داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی، شناخته‌شده و معروف است.
منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: حاملگی ، زایمان بی استرس ، رایحه مریم‌گلی

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۱۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا موسیقی درمانی برای همه مردم مناسب است؟

آفتاب‌‌نیوز :

برای بهره‌مندی از موسیقی درمانی، داشتن پیشینه موسیقی ضروری نیست. افراد در هر سنی از کودکان تا بزرگسالان می‌توانند آن را برای نیازهای درمانی خود مناسب بدانند.

موسیقی درمانی چه زمانی استفاده می شود؟

موسیقی درمانی اغلب به صورت تک به تک انجام می‌شود اما می‌توان از آن در محیط‌های گروهی مانند بیمارستان، مرکز اصلاح و تربیت یا خانه سالمندان نیز استفاده کرد. به طور کلی موسیقی درمانی زمانی موثرتر است که در ترکیب با سایر درمان‌ها و یا داروها استفاده شود.

موسیقی درمانی می‌تواند به افراد در مدیریت درد فیزیکی کمک کند و در درمان انواع بیماری‌ها از جمله عوارض قلبی، سرطان، دیابت و زوال عقل موثر باشد. از دیگر مزایای موسیقی درمانی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

ـ‌ کاهش ضربان قلب و فشار خون

ـ کاهش استرس

 ـ بهبود فرآیند خواب

ـ تقویت حافظه و عملکرد شناختی

موسیقی همچنین می‌تواند تأثیرات قدرتمندی بر سلامت روانی افراد داشته باشد و  بر خلق و خوی افراد تأثیر بگذارد. همچنین طیف وسیعی از تأثیرات را از ایجاد آرامش گرفته تا تسکین درد جسمی و افزایش انرژی ایجاد کند. مطالعات نشان داده است که موسیقی درمانی می‌تواند به ویژه برای افرادی که دارای اختلال طیف اوتیسم یا افسردگی هستند، مفید باشد.

موسیقی درمانی چگونه انجام می‌شود؟

انسان‌ها مدت‌هاست که از قدرت شفابخش موسیقی استفاده کرده‌اند. به گفته انجمن موسیقی درمانی آمریکا، موسیقی درمانی مدرن پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد. زمانی که نوازندگان جامعه از بیمارستان‌ها بازدید می‌کردند تا برای آسیب‌دیدگان جنگ اجرا کنند؛ به نظر می‌رسید که سربازان هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی بهبود می‌یابند و در نهایت مؤسسات را بر آن داشت تا افراد حرفه‌ای را برای این کار استخدام کنند.

موسیقی درمانی در واقع یک لایه درمانی برای بیماران بستری شده در بیمارستان به دلیل بیماری یا جراحت است و می‌تواند به بیماران کمک کند تا با آسیب‌های عاطفی و درد فیزیکی کنار بیایند یا احساس اعتماد به نفس و شادی بیشتری داشته باشند. خارج از یک محیط بالینی، مردم هنوز هم می‌توانند از این مزایا لذت ببرند، زیرا موسیقی می‌تواند احساسات را تحریک، بیان را تسهیل و استرس را کاهش دهد.

هنگامی که زوال عقل یا آسیب مغزی رخ می‌دهد، این قدرت همچنان پابرجاست. موسیقی از طریق مسیری متفاوت از گفتار کلامی پردازش و تولید می‌شود. دور زدن این مسیر به بیماران این امکان را می‌دهد که خود را ابراز کنند، با عزیزان خود ارتباط برقرار کنند و جهان را زنده‌تر تجربه کنند.

از موسیقی درمانی باید چه انتظاری داشته باشیم؟

پس از ارزیابی اولیه، یک درمانگر تکنیک‌هایی را متناسب با توانایی، علایق و نیازهای خاص مراجعه‌کننده تنظیم می‌کند. یکی از رویکردها ایجاد موسیقی است؛ مثلا زمزمه یک آهنگ نوستالژیک از دوران کودکی خود، آواز خواندن به عنوان بخشی از گروه کر یا بداهه‌نوازی بر روی سازهایی مانند درام، پیانو، گیتار و ...

اگر مراجعه‌کننده بتواند در مورد تجربه‌اش صحبت کند، درمانگر ممکن است بپرسد که صداها چه خاطراتی را در او بیدار می‌کنند؟ حتی ممکن است مراجعه‌کننده آهنگی بنویسد که می‌تواند شخصیت یا درگیری را در زندگی او روشن کند یا یک تصویر دلخراش ارائه دهد. درمانگر می‌تواند درمانجو را در تمرینات تنفسی، با یا بدون موسیقی، برای رهایی از تنش و آرامش مشارکت دهد.

همه این تمرین‌ها به درمانگر و مراجعه‌کننده اجازه می‌دهد تا مؤلفه‌های روان‌شناختی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی دنیای درونی فرد را کشف کند. و هیچ نیازی به آموزش یا استعداد موسیقی ندارند. این تمرین بر مهارت های فنی تمرکز نمی‌کند؛ بلکه از موسیقی به عنوان ابزاری برای تأمل و ارتباط استفاده می‌کند.

آیا موسیقی درمانی برای همه مفید است؟

در حالی که ممکن است موسیقی درمانی برای همه روش مفیدی نباشد، بسیاری از مردم آن را مفید می‌دانند. در ایالات متحده، فرآیند صدور گواهینامه از درمانگران می‌خواهد که مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد موسیقی درمانی را در یک موسسه مورد تایید، همراه با آموزش بالینی و یک دوره کارآموزی تحت نظارت تکمیل کنند. سپس درمانگران باید آزمون گواهینامه هیئت‌مدیره را تکمیل کنند. هیئت صدور گواهینامه برای موسیقی درمانگران نیز به پزشکان اعتبار MT-BC اعطا می‌کند.

بهتر است قبل از شروع چند سوال از موسیقی درمانگر خود بپرسید:

چگونه به نگرانی‌های خاص شما کمک کند؟

آیا قبلاً با این نوع مشکلات برخورد کرده است؟

روند کارش چگونه است؟

جدول زمان‌بندی‌اش برای درمان چیست؟

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • آموزش: توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • ورزش می‌تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند‌
  • توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • معرفی و بررسی عطر ورساچه اروس
  • پایان یک تحقیق جنجالی/ آیا داروهای کاهش وزن منجر به خودکشی می شود؟
  • آیا موسیقی درمانی برای همه مردم مناسب است؟
  • تاثیرات گوش دادن به موسیقی شاد بر روح و روان انسان
  • ۱۰ نکته برای کاهش استرس
  • ۱۰ نکته برای مدیریت استرس