Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-24@16:03:03 GMT

تزریق گاز به سراجه و شوریجه ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۷۴۲۰

تزریق گاز به سراجه و شوریجه ادامه دارد

تزریق گاز به دو مخزن ذخیره سازی گاز سراجه و شوریجه طی هشت ماه نخست سال انجام می شود که این حجم ذخیره سازی در 4 ماه پایانی سال با هدف پایداری گازرسانی مورد استفاده قرار می گیرد، از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه یک میلیارد و 998 میلیون مترمکعب گاز به این دو مخزن تزریق شده که این عملیات تا پایان آبان ماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید مصدقی، مدیر عملیات شرکت انتقال گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار شانا درباره تزریق گاز توضیح داد: تزریق گاز در ایران دو هدف را دنبال می کند، نخست برای ازدیاد برداشت از میادین نفتی و سپس ذخیره سازی در مخازن گازی و مدیریت گازرسانی در فصل سرما.

وی افزود: چاه‌های نفت پس از مدتی دچار افت می‌شوند و برای آنکه افزایش فشار و بازتولید برقرار شود روش‌های مختلفی از جمله تزریق گاز اجرایی می شود که این موضوع برای ایران به دلیل وجود مخزن مشترک پارس جنوبی بسیار راهبردی است زیرا هر چه از این مخزن گازی عظیم برداشت بیشتری انجام داده و به مخزن های نفتی تزریق کنیم برای ما صرفه اقتصادی بیشتری دارد، همچنین پس از برداشت نفت، گاز تزریقی به عنوان گاز ذخیره شده در آن میادین باقی مانده که در فرصت دیگری مورد برداشت مجدد قرار می گیرد.

مدیر عملیات شرکت انتقال گاز با تاکید بر اینکه در یک پروسه تولیدی و مصرفی، هنگامی که میزان مصرف در یک مقطع زمانی محدود افزایش می یابد عاقلانه نیست که میزان تولید نیز به همان اندازه زیاد شود، ادامه داد: بهره مندی از مخازن ذخیره سازی، سیستمی است که در تمام کشورهای نفت خیز دنیا رایج است و در ایران نیز این مخازن جهت ذخیره گاز و مدیریت مصرف مورد استفاده قرار می گیرند.

مصدقی اظهار کرد: با وجود آنکه در نیمه نخست سال، تمامی صنایع و نیروگاه ها از گاز استفاده می کنند باز هم این حجم به پای میزان مصرف فصل زمستان نمی رسد به همین دلیل در هشت ماه نخست سال، عملیات تزریق و ذخیره سازی در میادین گازی انجام می شود که این گاز را در مخازنی مانند سراجه و شوریجه تزریق می‌کنیم و در نیمه دوم سال جهت پایداری انتقال گاز به مناطق مختلف کشور از آنها بهره مند می شویم.

وی با تاکید بر اینکه یکی از مهم ترین کاربردهای مخازن سراجه و شوریجه، رفع نگرانی نسبت به گازرسانی است، ادامه داد:در فصل سرما تهران روزانه 100 میلیون مترمکعب گاز مصرف می کند که مخزن سراجه منبع بسیار خوبی برای پایداری گازرسانی در تهران است .

مدیر عملیات شرکت انتقال گاز با بیان اینکه در فصل زمستان روزانه بالغ بر 750 میلیون مترمکعب گاز در شبکه انتقال گاز کشور جابه‌جا می شود، گفت: نهایت میزان گازی که در فصل زمستان روزانه از مخزن سراجه برداشت می شود کمتر از 8 میلیون مترمکعب است.

مصدقی گفت: مطابق برنامه ریزی های انجام شده از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه باید 900 میلیون مترمکعب گاز به مخزن سراجه تزریق شود زیرا این گاز ذخیره سازی شده در 4 ماه پایانی سال و در فصل سرما مورد استفاده قرار می گیرد که خوشبختانه این عملیات تزریق تاکنون مطابق برنامه پیش رفته است.

وی کل ظرفیت مخزن سراجه را یک میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: ظرفیت مخزن شوریجه 2 و نیم برابر مخزن سراجه است که بر همین اساس تعهد مخزن شوریجه نیز 2 و نیم میلیارد مترمکعب است که این حجم گاز نیز به این مخزن تزریق می شود البته از آنجا که این مخزن در نزدیکی پالایشگاه سرخس است مسئولیت راهبردی آن نیز با همین پالایشگاه است.

مدیرعملیات شرکت انتقال گاز، مخازن ذخیره سازی سراجه و شوریجه را متصل به شبکه انتقال گاز اعلام کرد و گفت: بیشترین استفاده از سراجه برای تامین گاز تهران و بیشترین استفاده از مخزن شوریجه برای خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان مرکزی است که موجب پایداری انتقال گاز در فصل زمستان می شود و دیگر لازم نیست از سمت تهران گاز مورد نیاز را به خراسان انتقال دهیم.

وی متوسط تزریق به سراجه در هشت ماه نخست سال را 2 میلیون و 500 هزار مترمکعب گاز اعلام کرد که در 4 ماه پایانی سال روزانه  4 میلیون و 800 هزار مترمکعب گاز از مخزن سراجه برداشت می شود همچنین در هشت ماه نخست سال 6 میلیون و 700 هزار مترمکعب گاز به صورت روزانه به شوریجه تزریق می شود که طی 4 ماه پایانی سال روزانه 10 میلیون و 600 هزار مترمکعب گاز نیز از این مخزن برداشت می شود.

مصدقی با بیان اینکه تزریق به مخزن سراجه از ابتدای امسال آغاز شده و تا پایان آبان ماه ادامه دارد گفت: تاکنون( پایان شهریورماه)740 میلیون مترمکعب گاز به این مخزن تزریق شده که تا آخر آبان ماه نیز ادامه دارد، این میزان تزریق در سال گذشته تا پایان آبان، 726 میلیون مترمکعب بوده است.

مدیرعملیات شرکت انتقال گاز، درباره مخزن شوریجه گفت: از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه، یک میلیارد و 258 میلیون مترمکعب گاز به شوریجه تزریق شده و عملیات آن ادامه دارد که این میزان در سال قبل تا پایان آبان یک میلیارد و 413 میلیون مترمکعب بوده است.

وی درباره تزریق به میادین نفتی توضیح داد: اکنون تزریق گاز به سه میدان نفتی کرنج، کوپال و آغاجاری انجام می شود که این میزان در سال قبل، 4 میلیارد و 311 میلیون مترمکعب بوده و امسال تا پایان شهریور به 3 میلیارد و 895 میلیون مترمکعب رسیده و مجموع تزریق گاز به میادین نفتی و مخازن گازی در سال گذشته، 6 میلیارد و 450 میلیون مترمکعب بوده است.

به گفته مصدقی تزریق گاز به میادین نفتی امسال با کاهش رو به رو بوده که دلیل آن الزام به تامین گاز نیروگاه ها است و کاهش تزریق نیز بیشتر در حوزه آغاجاری انجام شده است، در سال جاری تلاش شده تا حجم گاز شیرین بیشتری به نیروگاه ها منتقل شده و در مصرف سوخت مایع صرفه جویی شود .



منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار تکمیل مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی بندر امام حسن تخصیص یافت

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسدی ظهر دوشنبه در بازدید از پروژه مخزن ۲ هزار متر مکعبی امام حسن اظهار داشت: با پیگیری‌هایی که صورت گرفته اعتبار لازم برای تسریع در روند انجام این پروژه تخصیص پیدا کرده است.

فرماندار دیلم بیان کرد: پروژه ۲ هزار متر مکعبی بخش امام حسن تعداد یک شهر و پنج روستا را پوشش می‌دهد که شامل ۳۴۶ خانوار می‌شود.

وی افزود: آغاز عملیات اجرایی این پروژه همزمان با هفته دولت سال ۱۴۰۲ صورت پذیرفته که مدت زمان این طرح ۱۲ ماه پیش بینی شده است.

همچنین اعتبار این پروژه ۵۰۰ میلیارد ریال تعیین شده است و منبع تأمین آب آن سد کوثر است.

کد خبر 6085626

دیگر خبرها

  • ماجری پیامک ذخیره‌سازی آب چه بود؟
  • تزریق ۲۰۷ میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی
  • آبفای تهران هشدار داد؛ آب ذخیره کنید
  • (ویدیو) آتش‌سوزی گسترده در شهرک شکوهیه قم
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر
  • شستشوی ۷ مخزن با ظرفیت ۵۲ هزارو ۶۰۰ مترمکعب در ارومیه
  • افزایش ظرفیت مخازن آب شهری کردستان
  • اعتبار تکمیل مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی بندر امام حسن تخصیص یافت
  • احداث بیش از ۵۲ هزار مترمکعب مخزن آب در شهر کرمانشاه