Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:51:08 GMT

لایحه ‌نظام ‌رسانه‌ای؛« تنبیه ‌اهل ‌قلم»!

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۱۰۴۲۴

لایحه ‌نظام ‌رسانه‌ای؛« تنبیه ‌اهل ‌قلم»!

کرمانشا- ایرنا- روزنامه نقد چاپ کرمانشاه در شماره 537 مطلبی را با عنوان 'لایحه ‌نظام ‌رسانه‌ای؛« تنبیه ‌اهل ‌قلم»!' به قلم محمد حسین شیریان نویسنده کتاب تاریخ مطبوعات استان کرمانشاه منتشر کرده است.

در این یادداشت آمده است: جناب وزیر ارشاد! بزرگترین خطای قدرتمندان، نشنیدن نصایح شهروندان صالح است. بدتر از همه، نخواندن تاریخ و پند نگرفتن از عبرت‌های آن! لایحه نظام رسانه‌ای می‌خواهد تسمه از گُرده مطبوعات نیمه‌ جان و سایر رسانه‌ها بِکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسترش نظارت و کنترل رسانه‌ها، این حوزه را به دوران پیش از مشروطیت سوق می‌دهد.
افزایش چند 'محرمعلی‌خان' در رسانه‌ها به کار امروز دهکده جهانی نمی‌آید. این حوزه به اندازه کافی از رنج خودسانسوری در عذاب است. قانون مطبوعات را مطالعه کرده‌اید؟ بدهید آن را یک حقوقدان بررسی کند تا مغایرت‌های متعدد آن را با قانون اساسی برای شما برشمرد، که جمله 'تنبیه اهل قلم' است.
لایحه نظام رسانه‌ای را هم مطالعه بفرمایید! تعداد ناظران و کنترل‌چی‌ها که قبلا در سطوح خارج از قانون مطبوعات به انتشار نظرهای کمیاب و ضد آزادی، برای رسانه‌ها نسخه می‌پیچیدند، مثل نماینده صدا و سیما در انتظارند! نویسندگان عرصه رسانه نه سندیکا دارند نه یک تشکیلات صنفی. شما را به مطالعه یک رخداد تاریخی دعوت می‌کنم. تنها عقبه خردمند باقیمانده قیام مشروطیت تا پیش از کودتای آمریکایی- انگلیسی 28 مرداد 1332 همان حضور ارزشمند رسانه‌های مکتوب بود.
سال 1331 قانون جدیدی برای مطبوعات در مجلس شورای ملی به بحث گذاشته شد. با اعتراض شدید مدیران مطبوعات کشور مواجه شد. قاسم باستانی، مدیرروزنامه کرمانشاهی 'افسرکیان' از مبارزان ضد استعماری بریتانیا و نهضت ملی شدن صنعت نفت روز 13 مهر 1331 شمسی در بخشی از نامه‌ای اعتراضی خود خطاب به مرحوم دکتر محمد مصدق نوشت: 'دفتر نخست‌وزیری ـ کمیسیون قانون مطبوعات' لایحه جدید قانون مطبوعات را که به معرض قضاوت افکار عمومی گذاشته‌اید حتی به گواهی اشخاصی که با مطبوعات میانه خوبی ندارند و از انتقادات بی‌جا یا به‌جای جراید به‌ تنگ آمده و از دست و قلم روزنامه‌نویس‌ها دلشان خون شده، ارتجاعی‌ترین و اختناق‌آورترین مقرراتی است که در قرون ‌اخیر نسبت به آزادی ‌قلم وضع شده ‌است. (کتاب ‌تاریخ‌ مطبوعات ‌استان ‌کرمانشاه‌‌ به ‌این ‌قلم.ص 292-294).
مدیران مطبوعات کرمانشاهی در صحن علنی مجلس شورای ملی متحصن شدند تا به این رویه اعتراض کنند. جناب دکتر صالحی! نگذارید تاریخ آینده قضاوتی که در باره شما دارد بخش تاریکی از ممانعت‌های ضد آزادی باشد! دست به عصا رفتن نویسندگان معضل بزرگی است. پیشنهاد می‌کنم قانون مطبوعات کشورهای همسایه را بخوانید. دورتر نمی‌روم. میزان شمارگان چاپی و تاثیرگذاری بین‌المللی آنها را دریابید. رسانه 'الجزیره' کشور قطر، بسیاری از مخاطبان حوزه خلیج فارس را به خود معطوف کرده و ما حتی یک سطر رسانه منطقه‌ای نداریم. رسانه جهانی و بین‌المللی پیش‌ کش! مواد 19 و 23 لایحه رسانه‌ها را به کجا خواهد برد. صدای حقوقدانان برجسته کشور هم درآمده است. دولتی‌شدن رسانه‌ها، تشییع ‌جنازه خِرَد و اندیشه است. مجلسی که این لایحه را تصویب کند سابقه خود را در پیشگاه تاریخ مخدوش خواهد کرد. بستن قلم‌ها، تنبیه اهل قلم است. رسانه‌های مستقل می‌خواهند فساد را افشا کنند اما چیدمان دولتی افراد در این لایحه دستشان را می‌شکند. این لایحه شوم، ما را به یاد رادیوهای تک موج 'اتحاد جماهیرشوروی' سابق می‌اندازد. جناب وزیر خود را از این بلیه برهانید! این شکستن قلم‌هاست!
8066 انتشاردهنده:علی مولوی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۰۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، رویترز به نقل از شاهدان نوشت، پلیس با معترضانی که تخم مرغ و بطری پرتاب می‌کردند، درگیر شد.

پلیس برای متفرق کردن معترضانی که مقابل پارلمان گرجستان تجمع کرده بودند، گاز اشک‌آور شلیک کرد.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که پلیس از گلوله‌های پلاستیکی علیه معترضان استفاده کرد و آنها را مورد ضرب و جرح قرار داده و شماری از معترضان را بازداشت کرد. تاکنون آماری از تعداد بازداشتی‌ها منتشر نشده است.

این لایحه جنجالی، سال گذشته با نام «عامل نفوذ خارجی» پیشنهاد شده بود و بعدا به «شفافیت نفوذ خارجی» تغییر نام یافت. معترضان این لایحه را بازتابی از یک قانون مشابه روسی می‌دانند و در تظاهرات خود شعار می‌دادند: نه به قانون روسی.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، «عامل خارجی» یک اصلاح مربوط به اتحاد جماهیر شوروی سابق است و چنین افرادی خائن یا دشمن کشور شناخته می‌شوند.

اگر این لایحه در پارلمان گرجستان تصویب شود سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌هایی که بیش از ۲۰ درصد بودجه خود را از خارج از کشور دریافت می‌کنند، عامل یا عنصر خارجی شناخته می‌شوند.

معترضان می‌گویند که این لایحه تلاش گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند.

دیگر خبرها

  • تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • لایحه «امنیت شغلی» قانونی مضاعف و غیرکارشناسی
  • پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند
  • کانال‌های خبری، مجوز بگیرند
  • کانال‌های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • کانال های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • گردانندگان کانال‌های خبری برای دریافت مجوز قانونی اقدام کنند