Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@18:55:53 GMT

رشد تقاضا برای نفت اوپک آهسته‌تر می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۲۱۴۹۱

رشد تقاضا برای نفت اوپک آهسته‌تر می‌شود

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش "دورنمای نفت جهانی ۲۰۱۷" اعلام کرد رشد سریع خودروهای برقی ممکن است باعث شود تقاضای نفت در نیمه دوم دهه ۲۰۳۰ ثابت بماند و به دورنمای بلندمدت اوپک لطمه بزند.

اوپک و متحدانش شامل روسیه برای خلاصی از اشباع عرضه نفت، تولیدشان را در سال ۲۰۱۷ کاهش داده‌اند که به افزایش قیمت‌ها و بالا رفتن عرضه غیراوپک منجر شده است، اما اوپک همچنان انتظار دارد که سهم بازارش افزایش بیشتری پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در مقدمه این گزارش نوشت واضح است که پایبندی بالا به کاهش تولید، در فرآیند متعادل کردن عرضه و تقاضای بازار در سال جاری محوری بوده است.

طبق این گزارش، تقاضا برای نفت اوپک در سال ۲۰۱۹ به ۳۳.۱۰ میلیون بشکه در روز می‌رسد. این رقم در مقایسه با ۳۲.۷۰ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۶ بالاتر است اما نسبت به ۳۳.۷۰ میلیون بشکه در روز که در گزارش سال گذشته پیش‌بینی شده بود، کمتر است.

اوپک همچنین پیش‌بینی کرد رشد قیمت‌های نفت در سال ۲۰۱۷ به همراه رشد مستمر تقاضا، به عرضه بالاتر از سوی تولیدکنندگان خارج از این سازمان منجر خواهد شد.

در گزارش امسال اوپک برآوردی از قیمت نفت ارایه نشده است در حالی که گزارش سال قبل پیش‌بینی کرده بود سبد نفت اوپک در سال ۲۰۲۱ به ۶۵ دلار می‌رسد.

بر اساس این گزارش، تولید جهانی نفت به هفت میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۰ و ۹.۲۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید.

برآورد سال گذشته از رشد تولید جهانی، ۴.۵۵ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۰ و ۶.۷۳ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۳۰ بود.

اوپک میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در میان مدت را افزایش داد و انتظار دارد مصرف نفت به ۱۰۲.۳ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۲ بالغ شود که ۲.۲۴ میلیون بشکه در روز بالاتر از میزان برآورد شده در گزارش سال گذشته این سازمان است.

بر اساس گزارش رویترز، تقاضا برای نفت ۱۱۱.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۴۰ در مقایسه با ۱۰۹.۴ میلیون بشکه در روز در گزارش سال گذشته پیش‌بینی شده است. انتظار می‌رود سهم اوپک از بازار نفت جهان به ۴۶ درصد رشد کند که نسبت به ۴۰ درصد برآورد شده در سال ۲۰۱۶ بالاتر است. اما تا سال ۲۰۴۰ در صورت رونق خودروهای برقی، تقاضا برای نفت ممکن است به ۱۰۸.۶۰ میلیون بشکه در روز محدود شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۲۱۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت

صادرات نفت روسیه در هفت روز منتهی به ۲۸ آوریل، برای دومین هفته متوالی کاهش یافت و کشتی‌های کمتری، بندر پریمورسک در دریای بالتیک و کازمینو در اقیانوس آرام را ترک کردند.

به گزارش ایسنا، میانگین چهار هفته‌ای صادرات نفت روسیه هم کاهش یافت. با وجود این کاهش، صادرات نفت روسیه بالاتر از میانگین صادرات از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون بوده است زیرا پالایش داخلی نفت به دلیل آسیب دیدن پالایشگاه‌های نفت در حملات پهپادی اوکراین و ورود آنها به فصل تعمیرات، همچنان محدودتر مانده است.

روسیه، تلاش‌ها برای تضعیف تحریم‌های غربی علیه ناوگان نفتکش این کشور را مضاعف کرده است. هند ممکن است دوباره محموله‌هایی را که با کشتی‌های متعلق به شرکت کشتیرانی تحریم شده سوفکامفلوت تحویل داده می‌شوند، بپذیرد. یک نفتکش سوفکامفلوت که حامل نفت اورال است، برای نخستین بار در چند ماه گذشته، به سوی بندر هندی پارادیپ در حرکت است. هفته گذشته هم یک محموله نفت کوره به بندر سیکا تحویل داده شد.

روسیه همچنین نفتکش‌هایی را که از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم شده اند، به فعالیت برمی‌گرداند. کشتی «اس سی اف پریموری» که در اکتبر برای نقض سقف قیمت گروه هفت از سوی آمریکا شناسایی شده بود، هفته گذشته محموله نفت اورال را در نوروسیسک در دریای بالتیک بارگیری کرد و به سمت کانال سوئز حرکت کرده است. این نخستین نفتکش تحت تحریم است که نفت روسیه را بارگیری کرده و ممکن است زمینه را برای فعالیت نفتکش‌های تحت تحریم دیگر هموار کند.

این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که یک سازمان در قلب صنعت بیمه جهانی اعلام کرد اعمال سقف قیمت برای فروش نفت روسیه، به میزان فزاینده‌ای دشوار شده است. ارزش ناخالص صادرات نفت روسیه در چهار هفته منتهی به ۲۸ آوریل، حدود ۳۸ میلیون دلار کاهش یافت و به ۱.۹۲ میلیارد دلار در هفته نسبت به دوره منتهی به ۲۱ آوریل رسید. ارزش ناخالص صادرات در هفت روز منتهی به ۲۸ آوریل، به ۱.۸ میلیارد دلار در مقایسه با ۱.۸۹ میلیارد دلار در هفته قبل از آن، کاهش یافت.

در  چهار هفته نخست از زمانی که سقف قیمت گروه هفت در اوایل دسامبر سال ۲۰۲۲ به اجرا درآمد، صادرات نفت روسیه به رکورد اندک ۹۳۰ میلیون دلار در هفته کاهش یافته بود اما اندکی بعد، احیا شد.

انباشت محموله‌های نفت سوکول روسیه که پالایشگاه‌های هندی حاضر به دریافت آنها نشده بودند، از میان رفته است. حدود ۹.۱ میلیون بشکه نفت به پالایشگاه‌ها در چین تحویل داده شده است. حدود هفت میلیون بشکه هم احتمالا به هند راه پیدا کرده است. دو محموله هم به پاکستان تحویل داده شده است.

تنها ۱.۴ میلیون بشکه دیگر باقی مانده که نیمی از آن، پس از انتقال به کشتی‌های کوچکتر، به هند می‌رود. باقی این نفت همچنان در کشتی قرار دارد که در تنگه مالاکا لنگر انداخته و ممکن است نهایتا به هند ختم شود.

آمار رصد کشتی و گزارش عوامل بندری نشان داد مجموع ۳۱ نفتکش حامل ۲۴ میلیون نفت روسیه در هفته منتهی به ۲۸ آوریل، بودند که حدود ۸۴۰ هزار بشکه کمتر از آمار بازبینی شده برای هفته قبل از آن است.

صادرات نفت روسیه از راه دریا، در هفته منتهی به ۲۸ آوریل، به میزان ۱۲۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳.۴۳ میلیون بشکه در مقایسه با ۳.۵۵ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۲۱ آوریل رسید. میانگین چهار هفته‌ای صادرات که نوسان کمتری دارد، به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳.۵۸ میلیون بشکه رسید.

صادرات هفتگی، حدود ۳۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از هدف صادراتی روسیه برای آوریل بود. اما صادرات چهار هفته‌ای، حدود ۱۲۰ هزار بشکه در روز بالاتر از این هدف بود.

صادرات نفت روسیه به مشتریان آسیایی از جمله محموله‌هایی که مقصد نهایی نداشتند، ‌در چهار هفته منتهی به ۲۸ آوریل، به ۳.۲۷ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۳.۳۶ میلیون بشکه در دوره قبل از آن، کاهش یافت. صادرات نفت روسیه به کشورهای اروپایی از مسیر دریا، متوقف شده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، ترکیه اکنون تنها بازار نزدیک برای صادرات نفت از بنادر غربی روسیه است و صادرات به این کشور در چهار هفته منتهی به ۲۸ آوریل، به حدود ۲۸۰ هزار بشکه در روز رسید که پایین‌ترین رقم در ۱۲ هفته گذشته بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد
  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • ابتذال در سینما برآیند تقاضا است/ از کیهان بچه‌ها شروع کردم
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی