Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه در نوجوانان و جوانان استفاده از شبکه‌های اجتماعی شیوع گسترده‌ای پیدا کرده است و والدین از این موضوع ابراز نگرانی می‌کنند، زیرا گاهی اطلاعاتی که مخرب نیز هستند از طریق فضای مجازی به راحتی در دسترس نوجوانان و جوانان قرار می‌گیرد، این تبعیت از فضای مجازی به حدی شدید می‌شود که نوجوانان و جوانان از فرمان‌های ادمین بازی پیروی کامل می‌کنند و تا مرز مرگ پیش می‌روند، اما به راستی چرا آنها تن به انجام چنین بازی‌هایی می‌دهند و جان خود را به خطر می‌اندازند؟،  این سؤالی است که در این مطلب قصد داریم به آن پاسخ دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلایل استقبال نوجوانان و جوانان از بازی‌های خشونت‌آمیز

لاله شهیدی دکترای روانشناسی عمومی و مشاور نوجوان خانواده در گفت‌ و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره دلایل استقبال نوجوانان و جوانان از بازی‌های خشونت‌آمیز، اظهار کرد: امروزه در نوجوانان و جوانان استفاده از شبکه‌های اجتماعی شیوع گسترده‌ای پیدا کرده است و والدین از این موضوع ابراز نگرانی می‌کنند، زیرا بیشتر یادگیری آنها از طریق شبکه‌های مجازی انجام می شود.

وی بیان کرد: فضای مجازی امکانات زیادی را برای مخاطبانش فراهم می‌کند، بنابراین بیشتر خوراک فکری نوجوانان و جوانان از طریق شبکه‌های اجتماعی تأمین می‌شود. فضای مجازی مملو از اطلاعاتی است که این اطلاعات به راحتی در دسترس نوجوانان و جوانان قرار می‌گیرد. در این بین گاهی اطلاعاتی که مخرّب هستند نیز به دست این افراد می‌رسد، به طوری‌که در ماه‌های اخیر با بازی‌هایی در فضای مجازی روبرو شده‌ایم که این بازی‌ها بسیار خطرناک بود‌ه و آسیب‌های زیادی را بر نوجوانان و جوانان وارد کرده است.

این دکترای روانشناسی عمومی افزود: نوجوانان کنجکاو هستند و دوست دارند که هر بازی جدیدی را امتحان کنند بنابراین، این امتحان کردن گاه به قیمت جان آنها تمام می‌شود و متأسفانه بسیاری از نوجوانان و جوانان در انجام این بازی‌ها تا مرحله مرگ نیز پیش می‌روند. نوجوانان و جوانان تمایل دارند که مورد توجه قرار بگیرند، در واقع آنها با انجام این بازی‌ها قصد دارند که والدینشان و جامعه را متوجه خودشان کنند.

شهیدی با بیان اینکه این بازی‌ها نشان دهنده نوعی خشونت پنهان به ویژه در زنان و دختران است تاکید کرد: گاهی برخی از ناکامی‌ها و شکست‌ها زنان و دختران را به سوی خشونت سوق می‌دهد و از آنجایی که نمی توانند این خشونت را روی طرف مقابل بروز دهند آن را به سمت خودشان بر می‌گردانند و به نوعی خودزنی می‌کنند تا دیگران را متوجه خودشان بکنند.


فقدان فضای مناسب برای تخلیه هیجانی در جامعه

این مشاور نوجوان و خانواده اظهار کرد: متاسفانه در جامعه ما نوجوانان یاد نگرفتند که هیجان‌های خود را چگونه بروز دهند و از سوی دیگر زمین‌های برای تخلیه هیجانی در جامعه فراهم نشده است، بنابراین این هیجان‌ها جمع می‌شود و به شکل رفتار‌های خشونت آمیز مانند خودزنی بروز پیدا می‌کند.

شهیدی گفت: خانواده‌ها نیز نمی‌دانند که در مقابل این رفتار نوجوانان و جوانان چگونه عکس العمل نشان دهند و بیشتر سعی می‌کنند که فرزندانشان را با رفتار‌های خشونت آمیز تربیت کنند. والدین اغلب با نوجوانان و جوانان همدلی نمی‌کنند، بنابراین آنها به درستی متوجه نمی‌شوند که مشکل اصلی فرزندشان چیست؟.

وی افزود: مسئولان تعلیم و تربیت جامعه نیز نوجوانان را به سمت ارزش‌ها و تعلقات فرهنگی سوق نمی‌دهند، بنابراین وقتی که ارزش‌های فرهنگیمان در جامعه ضعیف می‌شود نوجوانان به راحتی مسائلی را می‌پذیرند که بیگانگان به آنها القا می‌کنند.

آموزش مهارت‎های زندگی؛ حلقه گمشده نظام تعلیم و تربیت کشور

این مشاور نوجوان و خانواده عنوان کرد: متاسفانه در سیستم تعلیم و تربیت کشور ما مهارت‌های زندگی و تخلیه‌های هیجانی به نوجوانان و جوانان آموزش داده نمی‌شود. نوجوانان باید با والدینشان صحبت کنند و مشکلات خود را با آنها در میان بگذارند، زیرا در برخی از مواقع این مشکلات به حدی زیاد می‌شود که آن‌ها می‌خواهند از طریق اعمال خشونت نسبت به خودشان والدینشان را متوجه این مشکلات بکنند.

شهیدی یادآور شد: برخی افرادی که شخصیت مازوخیسمی (خود آزاری) دارند می خواهند از طریق آزار رساندن به خودشان از فشار‌ها و تنش‌های روانی رهایی پیدا کنند. به عبارتی این خود آزاری آنها را از مشکل اصلی غافل می‌کند.

فرو رفتن مسئولان کشور در خواب غفلت

همچنین جعفر بای پژوهشگر و محقق آسیب‌های اجتماعی در گفت‌ و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره غفلت مسئولان نسبت به استفاده نوجوانان و جوانان از بازی‌های خشونت‌آمیز، اظهار کرد: متأسفانه با وجود هشدارهایی که روان شناسان اجتماعی درباره استقبال نوجوانان و جوانان از بازی‌های خشونت‌آمیز داده بوده‌اند، اما دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی، نهاد‌های امنیتی و انتظامی این هشدار‌ها را جدی نگرفتند.

وی بیان کرد: متأسفانه ما به نوجوانان و جوانان میدان نداده‌ایم که خودشان را نشان بدهند و آنها را در معرض تأیید و تشویق قرار نداده‌ایم در حالی که باید جوانان در عرصه‌های مختلف هنری و ورزشی توانایی‌هایشان را به نمایش بگذارند.

پژوهشگر و محقق آسیب‌های اجتماعی، افزود: امروزه در جامعه شاهد هستیم که بازی‌های خشونت‌آمیز نوجوانان و جوانان ما را هدف قرار داده‌اند و آنها از طریق انجام این بازی‌ها مورد تشویق قرار می‌گیرند. نوجوانان و جوانان دچار عقده خود بدبینی و کوچک بینی شده‌اند. بازی‌های خشونت‌آمیز از جهل و کمبود‌های نوجوانان و جوانان سوء استفاده می‌کنند.

پوچ‌گرایی معضل امروزی جوانان ایرانی

بای تاکید کرد: ما باید باورها، اعتقادات و اصول اخلاقی را در جوانان ریشه‌دار کنیم، زیرا نوجوانان و جوانان به علت اینکه به طور مداوم در معرض اخبار مأیوس و نگران‌کننده قرار گرفته‌اند، به پوچ گرایی رسیده‌اند. متأسفانه ما پیکره جامعه را با اخبار منفی مخدوش می‌کنیم در نتیجه جوانان احساس پوچ‌گرایی می‌کنند و دنبال کانال‌ها و سایت‌های پوچ‌گرایی می‌روند.

وی تصریح کرد: امروزه خوراک فرهنگی نوجوانان و جوانان ما از طرف بیگانگان تأمین می‌شود. خانواده‌ها، مدارس، نهاد‌های فرهنگی و اجتماعی و رسانه‌ها باید خوراک فرهنگی نوجوانان و جوانان را در داخل تدارک ببینند، زیرا در صورتی که جوانان از خوراک فرهنگی ایرانی – اسلامی تغذیه شوند، دچار بی هویتی نمی‌شوند.

بای یادآور شد: ما جامعه‌ای آرمانگرا، باورمند و اخلاق‌مدار هستیم، بنابراین در چنین جامعه‌ای مسئولان باید برای رفاه حال نوجوانان و جوانان تلاش کنند خانواده‌ها باید با جوانان رفتار محبت‌آمیز داشته باشند و آنها را با فرهنگ و تاریخ غنی ایرانی – اسلامی آشنا کنند؛ بنابراین اکنون وقت آن رسیده است که در کنار آموزش درس‌هایی مانند ریاضی، فیزیک و زبان به نوجوانان و جوانان مهارت‌های زندگی را نیز به آن‌ها بیاموزیم تا کمتر شاهد نفوذ فرهنگ غربی در جامعه باشیم.

گزارش از پگاه آقایی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۲۹۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است

مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام گفت: ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف و بازاریان در راستای بیمه جامعه هدف اصناف، دوسویه بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، علی اشرف تابانی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت‌_ در نشست اعضای کمیته برنامه‌ریزی دوره‌های یادگیری (دیتا) که با هیئت رئیسه اتاق اصناف استان ایلام برگزار شد، اظهار کرد: ارتباط سازمان تأمین اجتماعی با اصناف و بازاریان در راستای بیمه جامعه هدف اصناف دوسویه بوده است.

وی با بیان اینکه انتظار سازمان تأمین اجتماعی از اصناف پرداخت به موقع حق بیمه اعضا و کارکنان است، افزود: اصناف با برنامه‌ریزی منسجم و آموزش زیر مجموعه‌های خود می‌تواند به خیلی از مشکلات حوزه غلبه کند.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان ایلام با اشاره به آموزش جامعه هدف سازمان تأمین اجتماعی برای بهبود وضعیت مزایا، حق و حقوق آینده کاری خود، خاطرنشان کرد: پرداخت به موقع حق بیمه صنوف می‌تواند در رفع مشکلات در حوزه بیمه‌ای راهگشا باشد.

اشرف تابانی با اشاره به جایگاه آموزش و آگاهی‌بخشی نسبت به جامعه هدف، گفت: در طرح فراگیر کسی که ارتباط کار فرمایی ندارد می‌تواند نسبت به بیمه خود اقدام کند.

وی با بیان اینکه نرخ و مبالغ و تعهدات تأمین اجتماعی در طرح بیمه اصناف مشخص شده است، ادامه داد: در راستای سیاست‌های کلی نظام و شعار رهبر انقلاب اسلامی و حمایت از تولید، تأمین اجتماعی نسبت به برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی اقدام می‌کند.

کد خبر 748837

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • کنعانی: صدای خُرد شدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد
  • نامه غریب‌آبادی به کمیسر عالی حقوق بشر برای سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین