Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به اظهاراتی درباره میزان سموم کشاورزی در سبزیجات و صیفی‌جات پاسخ داد.

به گزارش صدای ایران،دکتر زهرا عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا درباره میزان سموم کشاورزی باقیمانده در سبزیجات و صیفی‌جات توضیح داد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سبزیجات برگی مانند کاهو، خیار، گوجه، سیب زمینی و پیاز احتمال باقیماندن سموم بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه این محصولات کشاورزی موارد مصرف زیادی دارند، لازم است برنامه‌های کنترل سموم محصولات کشاورزی، روی این موارد تمرکز کند و امکان ردیابی محصولی که سم بیشتری دارد، وجود داشته باشد. آزمایشگاه‌ها نیز باید تجهیزات لازم برای اندازه‌گیری انواع سموم را داشته باشند.

وی ادامه داد: جلسات متعددی در زمینه  آموزش نحوه استفاده از سموم به کشاورزان و کنترل سمومی که به کشور وارد می‌شود و همچنین شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی به منظور ردگیری میزان سم در آنها برگزار شده است. طبق بررسی‌های انجام شده میزان این سموم در محصولات کشاورزی زیاد نیست و در میان درصد کمی از سبزیجات و صیفی‌جات، میزان باقیمانده سموم بیش از حد مجاز است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: در حال حاضر نظارت بر این موضوع  سخت است؛ چون باید منابع لازم از طرف سازمان برنامه و بودجه برای برنامه‌ای که در این زمینه تدوین شده است، تامین شود و در اختیار وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی قرار گیرد تا بتوان نظارت‌های دقیق‌تری انجام داد.

عبداللهی با تاکید بر اینکه کشاورزان از سموم کشاورزی به صورتی نامناسب استفاده می‌کنند، تصریح کرد: آنها سمی که برای یک نوع گیاه مناسب است، برای همه گیاهان استفاده می‌کنند؛ این موضوع به آگاهی کشاورزان بازمی‌گردد. وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت باید روی آموزش کشاورزان کار کنند تا مطلع باشند که خطرات مصرف زیاد این سم چیست؟ به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت برنامه‌های آموزشی لازم را برای کشاورزان برگزار می‌کنند. در وزارت بهداشت برنامه بهداشت کشاورزان وجود دارد که در آن موضوع آموزش آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است تا فرهنگ استفاده درست و بجا از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی ایجاد شود.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۲۹۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است

روح الله حسنی رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: حدود ۱۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه ۳۰۶ هزار و ۵۸۹ تن محصول تولید می کنند.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر پنج درصد از اراضی کشاورزی کشور معادل ۸۳۹ هزار هکتار در استان زنجان است که این میزان شامل ۴۴۵ هزار هکتار اراضی زراعی و ۸۳ هزار و ۴۲۸ هکتار اراضی باغی است.

حسنی با بیان اینکه بیش از ۳۳۸ هزار هکتار از زمین های زراعی استان دیم و بیش از ۱۰۶ هزار هکتار آبی است، تصریح کرد: یک هزار و ۳۲۵ هکتار از سطح زیرکشت باغات استان نیز دیم ۸۲ هزار و ۱۰۳ هکتار آبی است.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان را ۲۶.۷ درصد بیان کرد و یادآور شد: این میزان در میانگین کشوری ۱۲.۵۷ درصد است.

وی کشاورزی را به عنوان محور پیشران اصلی توسعه اغلب شهرستانهای استان خواند و ادامه داد: ۳۷ درصد جمعیت استان زنجان ساکن مناطق روستایی هستند که این میزان نیز نسبت به میانگین کشوری بالاتر است.

حسنی گفت: همچنین استان دارای یک میلیون و ۵۹۰ هزا رو ۵۹۲ راس دام سبک و سنگین، ۷۹۱ واحد آبزی پروری، ۳۲۰ واحد طیور صنعتی، ۱۸۹ واحد صنایع تبدیلی است.

وی منابع آبی مورد استفاده در استان را شامل یک رشته رودخانه دائمی، حدود ۱۰ هزار حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، هشت هزار و ۷۳۴ رشته چشمه و ۸۱۷ دهنه قنات بیان کرد.

حسنی با اشاره به شعار سال " جهش تولید با مشارکت مردم"، تاکید کرد: بهره برداران بخش کشاورزی استان رکوردهای بسیار خوبی را طی سالهای اخیر در میزان تولید گندم، توسعه سیستم های نوین آبیاری و بذور گواهی شده ثبت کردند و با توانمندی و ظرفیت های موجود به رکوردهای بهتر و چشم اندازهای تعیین شده در این بخش دست خواهند یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • متن کامل گزارش نهایی تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی توجه کنند
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است
  • ممنوع بودن خرید و فروش داروهای رایج سقط جنین در نیشابور
  • بخش کشاورزی با حد مطلوب فاصله زیادی دارد
  • خسارت میلیاردی سرما به کشاورزان استان همدان