Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@21:32:04 GMT

زنگ خطر استفاده از ظروف شیشه‌ای تزئین‌شده

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۳۱۱۶۸

زنگ خطر استفاده از ظروف شیشه‌ای تزئین‌شده

محققان دریافتند که ظروف شیشه‌ای رنگ‌شده، زنگ خطر بزرگی برای سلامتی هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، نتایج مطالعات نشان می‌دهد که ظروف تزئینی ممکن است زیبا به نظر برسند، اما استفاده از آنها برای سلامتی مضر است محققان اظهار کردند: رنگ استفاده شده در شیشه، حاوی سطوح بالقوه سمی سرب و کادمیم است که منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلفی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

محققان دانشگاه پلیموث، 197 آزمایش بر روی ظروف شیشه‌ای نو و دست دوم انجام دادند و دریافتند که در 139 مورد سرب و 134  مورد کادمیم در سطح شیشه دیده می‌شود. غلظت سرب در لبه لیوان، گاهی بیش از هزار بار، بالاتر از حد مجاز است.

اندرو ترنر، پژوهشگر ارشد این بررسی عنوان کرد: عناصر خطرناک در رنگ و لعاب شیشه‌های تزئین‌شده، پیامدهای بسیاری برای سلامتی انسان و محیط‌زیست دارند.

موضوع جالب اینجاست که سطح بالای سرب و کادمیم در خارج و لبه ظروف هم یافت می‌شوند.

ترنر افزود: بروز اثرات خطرات استفاده از این ظروف برای سلامتی پس از یک دوره طولانی‌مدت مشاهده می‌شود، بنابراین صنایع شیشه‌سازی باید در این‌باره اقدام فوری انجام دهند.

محققان توصیه می‌کنند که باید جایگزین‌های ایمن برای این محصولات پیدا شود تا برای سلامتی هم خطری نداشته باشند.

این بررسی در مجله Science of the Total Environment منتشر شده است. 


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۱۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره ای توسط بازیگر زن «نون خ» | آرزوی سلامتی خانم بازیگر برای ترانه علیدوستی + ویدئو
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره وضعیت سلامتی چارلز سوم
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • اخبار ضدونقیض درباره وضعیت سلامتی پادشاه انگلیس