Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@21:21:00 GMT

نقش ویتامین‌های C و E در رفع آسیب‌های نوعی حشره‌کش

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۳۲۱۶۴

محققان داخلی با انجام آزمایشی بر روی جانوران مدل نشان داده‌اند ویتامین‌های E و C می‌توانند اثرات مخرب نوعی حشره‌کش به نام «دیازینون» را کاهش دهند. آفتاب‌‌نیوز :  دیازینون به‌عنوان یک حشره‌­کش مهم در زمین‌های کشاورزی و همچنین در منازل مورد استفاده قرار می­‌گیرد و یکی از ترکیبات مهم سمی موسوم به «ارگانوفسفره» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ترکیب می‌تواند از طریق پوست، دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی، جذب بدن شده و با ایجاد رادیکال‌های آزاد، موجب تغییر عملکرد آنزیم‌­های بدن و آنتی‌اکسیدان‌ها شده و درنهایت به از بین رفتن سلول‌ها بینجامد.
حشره­‌کش‌­های ارگانوفسفره به‌طور گسترده برای کنترل حشرات در محیط انسان، امور کشاورزی و دامپروری و حتی صنعت استفاده می‌­شوند. مسمومیت با این مواد یکی از مشکلات مهم بهداشت جهانی است. در ایران نیز این ترکیبات یکی از علل مرگ‌ومیر ناشی از مسمومیت هستند. به همین دلیل با افزایش مصرف روزافزون حشره‌کش­‌های ارگانوفسفره، بررسی اثر این ترکیبات بر انسان و حیوانات آزمایشگاهی و یافتن راه‌هایی به‌منظور کاهش اثرات مضر آن‌ها، از اهمیت بسزایی برخوردار است. 
در این رابطه، گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) تهران، با انجام آزمایشی بر روی جانوران مدل به‌منظور کاهش تأثیرات منفی آفت‌کش دیازینون، به سراغ ویتامین‌های مهم E و C رفته‌اند.
این مطالعه بر روی 6 گروه از موش‌­های صحرایی نژاد ویستار انجام شده‌ است. برای انجام پژوهش، حیوانات به 6 گروه تقسیم شدند. به گروه اول، به‌منظور کنترل کردن آزمایش، تنها روغن ذرت داده شد که حلال دیازینون است. ولی به گروه‌های دیگر ترکیبات زیر داده شد: گروه دوم؛ صرفاً دیازینون، گروه سوم؛ صرفاً ویتامین E، گروه چهارم؛ صرفاً ویتامین C، گروه پنجم؛ دیازینون به همراه ویتامین C و گروه ششم؛ دیازینون به همراه ویتامین E. 24 ساعت پس از انجام موارد فوق، مغز حیوانات استخراج شد و فعالیت‌های آنزیم‌های آن مورد سنجش قرار گرفت.
نتایج حاصل از این پژوهش نشان می­‌دهد که موش‌هایی که به آن‌ها صرفاً دیازینون تزریق شده بود، در مقایسه با گروه کنترل که تنها روغن ذرت دریافت کرده بود، افزایش شدیدی در رادیکال‌های آزاد نشان دادند، ضمن این‌که میزان مواد آنتی‌اکسیدان‌ در آن‌ها به‌شدت کاهش یافت و عملکرد آنزیمی آن‌ها نیز دچار اختلال شد.
اما اعمال سم دیازینون روی موش‌ها در کنار به‌کارگیری ویتامین­‌های E و C باعث افزایش قابل‌توجهی در عملکرد آنزیم‌­های آنتی‌اکسیدان شد. این آنزیم‌ها به‌طور مؤثری قادرند رادیکال‌های آزاد را از بین ببرند.
به گزارش ایسنا،نتایج این مطالعه که با عنوان "تعدیل استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون در مغز موش صحرایی توسط ویتامین­های C و E" در مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان به چاپ رسیده ‌است، به‌طورکلی تولید رادیکال­‌های آزاد، تغییر عملکرد آنزیم‌­های آنتی‌­اکسیدان و کاهش غلظت آنتی‌اکسیدان‌ها را به دنبال مسمومیت با سم آفت‌کش دیازینون در مغز موش‌های مدل نشان می‌دهد.
یافته‌های مطالعه فوق به‌روشنی نشان می‌دهند که تجویز ویتامین‌­های E و C به‌عنوان آنتی‌­اکسیدان‌های قوی می‌تواند با پاک‌سازی رادیکال­‌های آزاد تا حد زیادی از تغییرات نامطلوب ذکرشده در بدن جلوگیری ‌کند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۲۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند

محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش استان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مداخلات مردمی و گروه‌های جهادی در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی بین دانش آموزان داریم.

وی با اشاره به طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) تصریح کرد: اجرای این طرح در قزوین اتفاق خوبی است، اما باید از ظرفیت مردمی بیشتری برای این طرح استفاده کرد.

اعلایی با اشاره به گروه‌های دانشجویی و یا اعضای انجمن اولیا و مربیان، تصریح کرد: این اقشار می‌توانند در حوزه‌های تربیتی و فرهنگی ورود کنند و تشکیل تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

در ادامه استاندار قزوین با اشاره به نزدیک شدن به ایام گرامیداشت معلم اظهار کرد: همه مدیران استان باید با حضور در مدارس و جمع معلمان از زحمات آنان قدردانی کنند.

طرح نماد از آسیب‌های بزرگتر در جامعه پیشگیری می‌کند

نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این نشست گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان که با عنوان اختصاری نماد خوانده می‌شود، طرحی در راستای کمک به آموزش و پرورش برای توانمندسازی دانش آموزان است.

سیاهکالی مرادی در این راستا با اشاره به راه اندازی خط تلفن ۱۵۷۰ افزود: کارشناسان از ساعت هشت تا ۲۰ توسط این شماره به سوالات دانش آموزان، والدین و عموم جامعه پاسخ می‌دهند.

وی اهداف راه اندازی این طرح را شناسایی به موقع دانش آموزان در معرض خطر و توانمندسازی معلمان دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح می‌توان با مداخله سریع و به هنگام برای دانش آموزان آسیب دیده از بسیاری آسیب‌های بزرگتر پیشگیری کرد.

سیاهکالی مرادی همچنین کنترل و کاهش عوامل مخاطره آمیز و ارائه خدمات تخصصی و به موقع و رصد و پیگیری مستمر را از دیگر دستاورد‌های اجرای این طرح نامید.

این نظام با هدف هم افزایی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی برای پیشگیری و شناسایی، ارجاع، توانمندسازی، درمان و مددکاری اجتماعی برای دانش آموزان در معرض خطر، پرخطر، و دارای فوریت روانی و اجتماعی اجرایی می‌شود.

استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • درمان گیاهی ریزش مو
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟