Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس تودي - کنفرانس امنيت وتوسعه پايدار براي آسياي مرکزي با حضور وزراي خارجه 5 کشور اين منطقه، ايران، ترکيه، افغانستان، دبيرکل سازمان همکاري هاي شانگهاي و دبيرکل سازمان کشورهاي مستقل مشترک المنافع و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و «توماس گريمينگر» دبيرکل سازمان امنيت و همکاري اتحاديه اروپا در سمرقند در ازبکستان آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در آغاز اين کنفرانس «شوکت ميرضيايف» رييس جمهوري ازبکستان با اشاره به تاريخ، زبان ، دين و ميراث فرهنگي مشترک کشورهاي منطقه آسياي مرکزي و برخورداري اين منطقه از منابع طبيعي غني و نيروي کار زياد گفت: آسياي مرکزي به همين دلايل همواره مرکز تقابل منافع قدرت‌هاي بزرگ جهاني بوده است و بايد مشخص کرد که ازبکستان چه آينده‌اي را براي بازيگران منطقه اي متصور است.
«فدريکا موگريني»، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز با اشاره به اهميت موضوع امنيت و ثبات منطقه آسياي، بر اهميت امنيت کشورهاي آسياي مرکزي براي اتحاديه اروپا تاکيد کرد و افزود : اين اتحاديه از گذشته شريک راهبردي آسياي مرکزي در مسايلي همچون توسعه پايدار، حفاظت از محيط زيست، تغييرات اقليمي و تأمين آزادي و حقوق بشر بوده است.
دو موضوع همکاري سازمان ملل و دفتر برنامه پيشرفت و توسعه اين سازمان (UNDP) با کشورهاي منطقه تحت عنوان «امنيت منطقه‌اي، همکاري در زمينه آب و اکولوژي» و همچنين «توسعه همکاري هاي منطقه‌اي در آسياي مرکزي» ، در دستور کار اين کنفرانس 2 روزه قرار دارد.
نگاهي به دستور کار اين کنفرانس و طيف هيات هاي شرکت کننده در اجلاس سمرقند نشان مي دهد که اگر براي کشورهاي منطقه ، به موازات امنيت، مسائل زيست محيطي نيز در اولويت قرار دارد اما براي کشورهاي غربي آنچه همچنان مطرح است تاکيد بر اصولي است که شايد چندان هم در بطن جوامع اروپايي به آنها بها داده نمي شود و درعرصه ديپلماسي همچنان به آن پايبندي نشان داده مي شود لذا دولت هاي غربي در پي تبليغ و ترويج اصول مدنظر خود در زمينه هاي حقوق بشر و حقوق شهروندي و آزادي هاي مدني هستند.
از اينروست که ازبکستان در دوران پس از «اسلام کريم اف» رييس جمهوري سابق اين کشور با برگزاري چنين کنفرانس هايي در پي فرصت سازي براي ورود به معادلات منطقه اي و بين المللي از رهگذر ترميم چهره ازبکستان به عنوان يک بازيگر منزوي منطقه اي است. فرصتي که نمايندگان اروپايي حاضر در کنفرانس سمرقند قصد دارند آن را مشروط به رعايت اصول و تقويت نهادهاي مدني در کشورهاي منطقه و از جمله ازبکستان کنند. حال انکه اولويت اصلي اين کشورها بازسازي مناسبات با يکديگر بر اساس نيازهاي فوري و جاري بويژه در زمينه انرژي آب و زيست محيطي و اکولوژي منطقه است.
اولويت دولت هاي آسياي مرکزي؛ تقويت همکاري با هدف احياي امنيت و توسعه
ترديدي نيست که بستر چنين همکاري، بر پايه احياي امنيت به مفهوم عام کلمه فراهم مي شود و لذا اولويت دولت هاي آسياي مرکزي تقويت همکاري با هدف احياي امنيت و توسعه و تعميم آن به ديگر بخش هاي همکاري است. موضوعي که البته جامعه اروپايي قصد دارد هر گونه کمک خود به کشورهاي منطقه را منوط و مشروط به توسعه سياسي اين کشورها و رعايت اصول و استانداردهاي اروپايي از جمله رعايت حقوق شهروندي و مدني و آزداي هاي اجتماعي دارد. مجموع نکاتي که چندان هم در کشورهاي عضو اتحاديه اروپا رعايت نمي شود اما مقامات اين کشورها بي ميل نيستند خود را پايبند به اين اصول نشان دهند.
مصداق بي توجهي جوامع اروپايي به رعايت حقوق مدني شهروندان، همين بس که در اين کشورها شهروندان به شهروند درجه يک و دو تقسيم شده اند و انتقاد و اعتراض به تبعيض در جوامع غربي روز به روز در حال افزايش است.
ناامني هاي جاري و نافرماني هاي مدني که طي سالهاي اخير جوامع کشورهاي غربي با آن دست به گريبان بوده اند مصداق همين برخورد دوگانه اين دولتها با اصول دموکراتيک و حقوق شهروندي است.
صرف نظر از اين همه اما واگر، ازبکستان اهدافي متفاوت از آنچه در دستور کار کنفرانس سمرقند اعلام شده، دنبال مي کند و آن اينکه رييس جمهوري کنوني ازبکستان قصد دارد اين قبيل کنفرانس ها به آشتي کشور متبوع وي با جامعه جهاني منتهي شود و از رهگذر آن ازبکستان از انزواي اعلام نشده در دوران «اسلام کريم اف» رييس جمهوري سابق اين کشور خارج شود. 111/114
نويسنده: امير حسين اسداله منفرد

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۷۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسراییل در حال از دست دادن وزن استراتژیک خود در جهان است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «محمد الهندی»، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در سخنانی گفته است که وزن استراتژیک اسرائیل در همه سطوح شروع به کاهش کرده و توازن قوا در جهان در حال تغییر است، آمریکا در بهترین حالت خود نیست و اسرائیل نمی‌تواند بر منطقه مسلط شود.

به گفته الهندی، امروز قوانین جدیدی وجود دارد و پاسخ ایران هشدار اولیه به اسرائیل در منطقه است.

عضوارشد جنبش جهاد اسلامی همچنین افزود: جنایات اسرائیل در غزه و فلسطین توسط غرب پوشش داده می‌شود و غرب در آن مشارکت دارد، اما مرحله جدیدی در حال شکل گیری است که نیاز به محاسبه مجدد دارد.

الهندی خطاب به المیادین افزود: آمریکا خواهان جنگ منطقه‌ای نیست، به ویژه در این سال انتخابات. غزه هم دردناک‌ترین منطقه برای «اسرائیل» است و وجهه و آبروی آن را از بین برده است، زیرا جنگ غزه رویارویی اسرائیل با گروه‌هایی است که با وجود محاصره، سلاح‌های خود را می‌سازند.

الهندی همچنین گفت: نتانیاهو می‌خواهد منطقه را به جنگ بکشاند، اما او از پاسخ قاطعانه‌ای صحبت می‌کند که منجر به جنگ منطقه‌ای نمی‌شود، پس چگونه این کار انجام می‌شود؟

درباره اسرای اسرائیلی در غزه نیز، الهندی گفت: آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها می‌خواهند اسرا را با کمترین قیمت پس بگیرند، اما مسئله اسرا برگ برنده‌ای است که در دست ماست. مقاومت پاسخ خود را ارائه کرده است و موضع آن روشن است. عقب نشینی اسرائیل ضروری است و می‌تواند تدریجی و یک آتش بس تدریجی باشد. «اسرائیل» به دلیل شکست میدانی مجبور به پرداخت بهای این معامله است. اکنون زمان بیشتری داریم تا «اسرائیل» بفهمد باید بهای آن را بپردازد.

الهندی درباره تنش اخیر در منطقه نیز گفت: بازدارندگی اسرائیل حتی قبل از حمله ایران پایان یافته بود و اکنون اسرائیل با یک معضل واقعی مواجه و گزینه‌های آن محدود است. وجهه اسرائیل و وزن استراتژیک آن ضعیف شده است و بسیاری از کشورها پس از پایان جنگ در محاسبات خود تجدید نظر خواهند کرد.

همچنین به تازگی روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با اشاره به تعمیق انزوای بین المللی رژیم صهیونیستی هشدار داد که همکاری با آمریکا و دیگر متحدان این رژیم در صورت عدم تغییر سیاست‌های کابینه اسرائیل امکان‌پذیر نخواهد بود و این روند چهره تل‌آویو را در دنیا مخدوش می‌کند.

این گزارش با اشاره به اینکه رژیم اشغالگر در یک انزوای بین‌المللی به سر می‌برد، تاکید کرد که این انزوا، در صورتی که اسرائیل سیاست‌های خود را به صورت ریشه‌ای تغییر ندهد، به پایان نخواهد رسید.

عوزی برعام وزیر اسبق امور داخلی و عضو سابق کنیست رژیم صهیونیستی در مقاله خود در این روزنامه به همکاری آمریکا و متحدان این رژیم با تل‌آویو اشاره و تاکید کرد که این همکاری دائمی نیست و تنها در مواقع بحران ایجاد می‌شود. اسرائیل نمی‌تواند خود را فریب داده و تصور کند که همیشه می‌تواند روی این همکاری‌ها حساب کند، اسرائیل به سرعت در حال از دست دادن اعتبار بین‌المللی خود در جهان است.

هاآرتص به تحریم‌های بین المللی عربی علیه رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کرد که این موضوع باعث شده بسیاری از شرکت‌های مهم بین‌المللی روابط خود با تل‌آویو را قطع کنند.

کد خبر 6080468

دیگر خبرها

  • امنیت پایدار مناطق غربی کشور موجب توسعه این مناطق خواهد شد
  • ایران پاسخ اتهامات آمریکا اتحادیه اروپا و گروه 7 پس از تنبیه اسرائیل را داد/ سخنگوی وزارت خارجه: تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار متصور نیست
  • هشدار ایران به گروه ۷؛ مراقب تصمیمات غیرسازنده باشید
  • لزوم همکاری ‌های امنیتی در بستر سازمان شانگهای
  • اسراییل در حال از دست دادن وزن استراتژیک خود در جهان است
  • افزایش تعاملات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • ارتش نقش بسزایی در تأمین امنیت پایدار منطقه دارد
  • تعرض‌دانستن واکنش ایران از دورویی‌های بین‌المللی است
  • جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • جدیدترین دانش کاهش گاز‌های گلخانه‌ای در کنفرانس بین المللی تاب آوری انرژی و پایداری