Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز، دکتر معصومه ابتکار در نشست مشترک بین وزارت بهداشت و معاونت زنان ریاست جمهوری که با حضور وزیر بهداشت و معاونین بهداشتی، آموزشی و اجتماعی و همچنین معاون توسعه منابع انسانی و مشاور وزیر بهداشت در امور زنان، با رویکرد توجه به مقوله سلامت زنان برگزار شد، افزود: امیدوارم مباحثی که امروز در نشست مطرح می شود، منجر به اتخاذ تصمیمات مهمی در مقوله سلامت زنان گردد تا همکاری های بین بخشی در طول برنامه ششم و دولت دوازدهم استمرار پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مبحث مدیریت زنان بسیار مهم است، زیرا کف انتظارات جامعه زنان برای پست های مدیریتی ۳۰ درصد است که در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به سرمایه انسانی و اجتماعی این وزارتخانه، هدف گذاری ۳۰ درصدی در تمام سطوح مدیران عالی، میانی و اجرایی به راحتی قابل اجراست و امید است در برنامه ریزی های بلندمدت این هدف عملیاتی شود.

ابتکار گفت: برای اینکه بتوانیم براساس اهداف برنامه ششم، سیاست های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری و اهداف و برنامه های دولت دکتر روحانی، حرکت کنیم، باید یک سری شاخص ها تعریف شود، تا بر مبنای آن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه این شاخص ها باید با شاخص های جهانی هماهنگی داشته باشد، خاطرنشان کرد: علیرغم تمام موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در شاخص های استاندارد جهانی در حوزه زنان و خانواده اما به دلیل عدم ارائه آمارها به زبان علمی، نتوانسته ایم جایگاه مناسبی در دنیا داشته باشیم.

معاون رئیس جمهوری گفت: یکی از مهم ترین مسائل در مقوله پیشگیری از بیماری ها و کنترل رفتارهای پرخطر و اصلاح فرهنگ، آموزش است. متاسفانه از نظام آموزش و پرورش که آغاز کنیم، آموزش های لازم در بحث مهارت های زندگی که مهم ترین آنها خودمراقبتی و بهداشت است، کمرنگ دیده شده و این موضوع باعث می شود که نوجوانان از همان دوران نوجوانی در معرض رفتارهای پرخطر قرار بگیرند و وقتی که در معرض پرسش قرار می گیرند، پاسخ شان ” نمی دانستم ” است.

ابتکار تصریح کرد: وزارت بهداشت طرحی تحت عنوان مدارس مروج سلامت دارد که با تشکیل کارگروه و ارزیابی نتایج طرح با تاکید بر مسائلی که آسیب ها را به حداقل می رساند، می توان در این حوزه به صورت فراگیرتر کار کرد، ضمن اینکه می توانیم با آموزش و پرورش تفاهم نامه سه جانبه ای به امضا برسانیم تا مباحث آموزش سلامت به شکل اصولی آموزش داده شود.

وی گفت: بحث تعادل و سلامت روانی بسیار مهم است. خشونت در نوجونان رو به افزایش است که لازمه آن پیشگیری و آموزش است که در این زمینه نیز می توانیم با وزارت ورزش و جوانان همکاری کنیم تا مهارت های دوران نوجوانی بلوغ به درستی آموزش داده شود و مثلا نوجوان به سمت ورزش های خشن نرود، که در این مورد هم تشکیل کارگروه توصیه می شود.

ابتکار گفت: راه اندازی کلینیک های سلامت خانواده از جمله اقدامات مثبت وزارت بهداشت است که جزو تکالیف سیاست های کلی خانواده ابلاغی مقام معظم رهبری بوده و در برنامه ششم نیز آمده است، اما در حال حاضر این کلینیک ها به موانعی برخورد کرده که باید بررسی شود، زیرا بسیاری از معضلات خانواده را پوشش می دهد و در کنار آن نیز محتوای آموزشی برای زوج های جوان را در دستور کار داریم که در سیاست های کلی هم قید شده است؛ در این زمینه هم آمادگی داریم تا کاری کنیم، این آموزش ها به شکل فراگیر و تاثیرگذار انجام شود.

وی گفت: پایش کودکان کار و درمان موقت آنها مبحث دیگری است که باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد زیرا این کودکان آسیب ها و بیماری های شدید دارند، مثلا بیماری هپاتیت C و اعتیاد و حاملگی دختران کم سن وغیره در این کودکان بیداد می کند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه به سیاست های انکار اشاره کرد و گفت: قبول داریم که نباید سیاه نمایی کنیم و اجازه دهیم دشمنان، سوء استفاده کنند، اما سیاست انکار در ۴۰ سال گذشته موفق نبوده و با اجرای این سیاست ،وضعیت آسیب های اجتماعی بهتر نشده است و بر خلاف عده ای که معتقدند برای حفظ حرمت و حیای دختران نباید این مسائل را مطرح کنیم، معتقد هستم، نگفتن مسائل، مشکلی را حل نمی کند و نتایج همین نگفتن ها و انکارها باعث شده است که وضعیت بهتر نشود و این مسائل ، زیر پوست شهر رشد کند و لازم به ذکر است که وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه ها نیز برای آموزش دختران و جوانان کار جدی انجام نداده اند.

وی اظهارداشت: از وزارت بهداشت، آموزش و پرورش و آموزش عالی تقاضا دارم، سیاست انکار آسیب های اجتماعی را کنار بگذارند، البته دلیل ندارد این مسائل رسانه ای شود؛ اما باید کار را آغاز کنیم، زیرا افزایش آسیب های اجتماعی نتیجه سیاست غلط انکار است، باید این سیاست را اصلاح کنیم و از ریل غلط گذشته به ریل صحیح وارد شویم.

ابتکار گفت: برنامه ریزی هایی از طریق یک شبکه اینترانت، صورت گرفته است تا به خانواده ها و والدین درباره مسائل و آسیب های اجتماعی آموزش هایی ارائه شود و لذا این کار باید در سطح گسترده انجام شود.

وی در پایان گفت: مباحثی که گفته شد، کلیات مطلب بود که امید است در قالب تفاهم نامه بتوان همکاری موثری با وزارت بهداشت داشت و البته با نگاه مثبت وزیر محترم بهداشت این امر میسر می شود.

true برچسب ها : معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده معصومه ابتکار هفته دولت true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۸۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل ۴۰۰ پرستار، ۴۹۰ نیروی حوزه سلامت خانواده، ۲۰۹ کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی مصری در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم همزمان با هفته سلامت برگزار شد، گفت: سلامت خانواده در دولت سیزدهم به‌صورت ویژه مورد تأکید است که شاخص‌های سلامت مورد توجه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طرح سلامت خانواده ثبت جهانی شده است و سال گذشته طرح سلامت خانواده از پردیسان شروع شده و تا پایان تیر تا 200 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند کرد.

وی بیان کرد: در طرح سلامت خانواده نگاه مشارکتی و مردمی‌سازی سلامت است که باید پیاده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: یکپارچه‌سازی سلامت مورد نظر طرح سلامت خانواده است؛ بستر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن نسخ باعث شده بتوانیم به یکپارچه‌سازی در بحث سلامت برسیم و در موضوع سرطان نیز یکپارچه‌سازی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه طرح سراج با توجه به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه سرمایه اجرا می‌شود، گفت: امید آفرینی، نشاط اجتماعی، بهداشت روان، تعامل اجتماعی و سلامت اجتماعی و افزایش کیفیت درمان و ایمنی بیماران مدنظر طرح سلامت خانواده است.

مصری بیان کرد: در استان قم با کمبود متخصص درمانی مواجه هستیم که باید برنامه‌ریزی‌های برای افزایش این متخصص صورت بگیرد که کارهایی انجام شده است و در برخی از تخصص‌ها در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در استان قم رخ‌داده است.

وی خاطرنشان کرد: بین 23 تا 27 رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقای سلامت در شهر شود. اکنون 300 هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود دارد که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته  ظرف دو سال آینده به 400 نفر هیأت علمی برسد.

وی افزود: همچنین یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل 400 پرستار، 490 نیروی حوزه سلامت خانواده، 209 کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود.

مصری در ادامه گفت: در سرانه تخت، قم بین استان‌های آخر قرار دارد و تلاش داریم با جایگزینی تخت‌های قدیمی و ایجاد تخت‌های جدید این کمبود را جبران کنیم. در این راستا 250 تخت مادر و کودک در مجموعه بیمارستانی شهید بهشتی احداث خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که به زودی 12 خودرو وارد ناوگان اورژانس 115 می‌شود، اضافه کرد: 35 هزار مترمربع فضای آموزشی کمبود داریم؛ از سوی دیگر نیاز است دانشکده توانبخشی و داروسازی در استان احداث شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در حوزه پسماند هم برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و برنامه مدونی تهیه تدوین شده است، ادامه داد: در جوانی جمعیت نیز دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خوبی کسب کرده است‌.

مصری با اشاره به سیاست جوانی جمعیت، گفت: با تلاش مسوولان، شاخص فرزندآوری در سال جاری نسبت به پارسال،‌ نیم‌ واحد در استان قم ارتقا یافت و دلیل آن زیست بوم فرهنگی و مذهبی استان است؛ این رشد شاخص خوبی است و باید ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: جوانی جمعیت سلامت‌ساز است و باعث بالندگی اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گشایش دو پایگاه سلامت در کیش
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • توسعه بخش‌ درمانی کلینیک امام حسن مجتبی(ع) همدان در هفته سلامت
  • ممنوع بودن خرید و فروش داروهای رایج سقط جنین در نیشابور