Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وبگاه يک رسانه مستقر در انگليس تبليغات ايران‌هراسانه و القاي احتمال درگيري با اين کشور را راهبرد وليعهد عربستان سعودي براي مقابله با چالش‌هاي اقتصادي داخلي اين کشور دانسته است. به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري تسنيم، بخش انگليسي وبگاه «العربي‌الجديد» در گزارشي با اشاره به شدت گرفتن تنش‌ها در روابط ايران و عربستان نوشته «محمد بن سلمان»، وليعهد عربستان به يک رويکرد قديمي کشورش براي مواجهه با چالش‌هاي داخلي در کشورش رو آورده است: دشمن‌تراشي و ايران‌هراسي.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«العربي‌الجديد» مي‌نويسد محور تصميم‌گيري‌‌هاي اخير محمد بن سلمان را «اضطراب اقتصادي» تشکيل مي‌دهد که در نتيجه برنامه‌هاي او براي ايجاد تغيير در اقتصاد عربستان سعودي ايجاد شده‌اند.
اين رسانه مي‌نويسد:
«وليعهد عربستان براي انجام اصلاحاتي که در سند چشم‌انداز 2030 در نظر گرفته شده‌اند مجبور به اتخاذ تصميم‌هايي سخت در داخل (به عنوان مثال، سياست‌هاي رياضتي شديد مانند کاهش يارانه‌هاي دولتي) و همزمان متقاعد کردن سرمايه‌گذاران خارجي براي آوردن سرمايه به اين کشور پادشاهي محافظه‌کار خواهد بود.
با آنکه ايران بدون ترديد تهديدي عليه منافع عربستان در منطقه به شمار مي‌‌رود، در محاسبات محمد بن‌سلمان جايگاه به مراتب ظريف‌تري دارد. اقدامات وليعهد عربستان در قبال ايران هم حساب‌شده و هم ارتجاعي هستند.
اولاً دامن زدن به تنش‌ها با ايران يک هدف عملي را براي محمد بن‌سلمان دنبال مي‌کند. او در حال انجام بزرگترين مجموعه اصلاحات - اجتماعي، سياسي و اقتصادي- است که عربستان تا کنون شاهد بوده است و اين اقدامات، مطمئناً مي‌توانند به ايجاد نارضايتي‌هاي بيشتر در ميان لايه‌هاي مختلف جامعه منجر شوند.
به عنوان مثال، بسياري از اعضاي خاندان سلطنتي، اگر نگوييم آشکارا مخالف سند چشم‌انداز 2030 بودند، علاقه‌اي به آن نداشتند، چرا که بيم دارند در نظام جديد قدرت و ثروتشان را از دست بدهند.
علاوه بر اين، بن‌سلمان در مسير مقدمه‌چيني براي خصوصي کردن اقتصاد و کاهش فشارها روي بودجه دولت، گام‌هايي را براي قطع يارانه‌ها از جمعيتي آغاز کرده که براي سال‌ها از آن بهره برده‌اند. تبعات اين اقدام، خيلي زود نمايان شد.
بن‌سلمان براي مقابله با ناآرامي‌هاي احتمالي به يکي از قديمي‌ترين حربه‌هاي خاندان سلطنتي رو آورد: برگرداندن توجه‌ها به سمت ايران.
حکومت تهران، هم بنا به دلايل منطقي و هم به دلايل مضحک، يک شيطان بي‌نقص براي محمد بن سلمان به شمار مي‌رود. يک راه براي راندن سردرگمي‌هاي موجود در اقتصاد به خفاياي ذهن مردم، حفظ تهديدهاي مربوط به احتمال درگيري با ايران است.
براي وليعهد، به عنوان تمثال اقتصاد، ايران کشوري بسيار دردسرساز است، چرا که او معتقد است ايران مي‌تواند تلاش‌هايش براي جذب سرمايه خارجي براي پروژه‌هايش را مختل کند. از زمان برداشته شدن تحريم‌ها عليه ايران بعد از توافق هسته‌اي برجام، سرمايه‌گذاران آمريکايي، اروپايي و آسياي شرقي، مشتاقانه نگاهشان را متوجه بازارهاي ايران کرده‌اند.
هنوز مشکلات زيادي در جمهوري اسلامي وجود دارند که مانع از سرزير سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي به اين کشور مي‌شوند اما توجه‌هاي اوليه شرکت‌ها به ايران، براي شاهزاده جوان نگران‌کننده بوده‌اند، به ويژه با توجه به اينکه او فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در منطقه را به عنوان بازي حاصل جمع صفر مي‌نگرد.»
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

به گزارش قدس آنلاین، علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس در مسکو در جمعه خبرنگاران در خصوص این نشست گفت: مجموعه بریکس یه نقش بسیار جدی و موثری در تحقق چندجانبه گرایی در عرصه مناسبات بین المللی دارد.

وی افزود: نشست امروز نخستین نشست در سطح خودش از چند جهت مهم بود؛ نخستین نشستی بود که مجموعه بریکس در موضوع مهم فلسطین و سایر مسائل مهم غرب آسیا برگزار کرد و مسئولان عالی وزارت خارجه های کشورهای عضو بریکس در این نشست مواضع و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

باقری با اشاره به اهمیت این نشست اظهار داشت: همه اعضا به اتفاق بر توقف جنایت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه تاکید داشتند و اراده خودشان را برای ایفای نقش در جهت کمک به مردم فلسطین به ویژه دسترسی مردم فلسطین به کمک‌های انساندوستانه ابراز کردند.

معاون سیاسی وزیر خارجه همچنین گفت: در این چارچوب ایران با تاکید بر مواضع اصولی خود، تصریح کرد تا زمانی که ریشه مسئله فلسطین که همانا در تجاوز و اشغالگری رژیم صهیونیستی است حل نشود، قطعا اقدامات دیگر جنبه تسکینی دارد و نمی‌تواند مسئله را حل کند. به همین جهت است که در طول 75 سال گذشته هیچ نسخه‌ای به نتیجه نرسیده، زیرا معطوف به این ریشه و موضوع اصلی که تجاوزگری و اشغالگری رژیم صهیونیستی است پرداخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه درباره موضوعات دیگر منطقه و تنش‌ها بحث شد، ادامه داد: این نکته مورد تاکید طرف ایرانی بود که وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است. اگر این اختیار به ملت‌های منطقه داده شود که خودشان برای آینده تصمیم بگیرند و بیگانگان بر اساس منافع نامشروع خودشان در منطقه دخالت نکنند، زودتر می‌توانیم به ثبات و پایداری در منطقه دست پیدا کنیم.

باقری افزود: نکته مهم دیگر این است که ایران در این نشست به طور جدی تاکید کرد که حاضر است از همه ظرفیت‌های خود برای تحکیم ثبات و بسترسازی برای توسعه کشورهای منطقه و تامین رفاه ملت‌های منطقه استفاده کند و این اراده جدی را حاضر است با دیگر اعضای بریکس به اشتراک بگذارد.

وی با بیان اینکه این نشست از این جهت که اولین نشست بود که ایران به طور رسمی در یک موضوع بسیار مهم در منطقه و جهان در میان اعضای بریکس قرار گرفته بود، شرکت کرد، گفت:  در این جلسه مسئله حمله و تجاوز رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق مورد توجه قرار گرفت و رییس جلسه به طور صریح این اقدام تجاوزکارانه را محکوم کرد و این اقدام صهیونیست‌ها را هم در امتداد رویکرد و سرشت تجاوزگری صهیونیست‌ها برشمرد.

باقری خاطر نشان کرد: ما در این جلسه تاکید کردیم که پاسخ ایران به جنایت رژیم صهیونیستی در دمشق حق قانونی ایران بوده و در چارچوب اقدام متقابل و ایران در قبال هرگونه تعدی و تعرض به سرزمین، منافع و شهروندانش به طور جدی، صریح و بسیار سخت پاسخ خواهد داد.

معاون سیاسی وزیر خارجه افزود: ما نشان دادیم در پاسخ قاطعی که به جنایت و تجاوز صهیونیست‌ها انجام دادیم، راه حل صیانت از ثبات و پایداری منطقه سرجای خودش نشاندن متجاوز است. تا زمانی که متجاوز برای تجاوزگری پاداش دریافت کند یا سکوت ببیند، ما نباید امید به ثبات در منطقه داشته باشیم. 

وی در آخر تصریح کرد: اقدام ایران در پاسخ به جنایت رژیم در سوریه علاوه بر اینکه حق قانونی ایران بود، نشان دهنده اراده ایران برای تحکیم ثبات در منطقه بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • ملک سلمان، پادشاه عربستان بستری شد
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • کار پادشاه عربستان به بیمارستان کشید؟ | دلیل بستری شدن ملک سلمان
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!