Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: پرونده جلوگیری از نسل‌کشی پرندگان مهاجر به ویژه در شمال کشور، در دادستانی کل کشور باز شده و امید داریم، با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و نهادهای ذی‌ربط این معضل که سالهاست در نتیجه سودجویی متخلفان ایجاد شده به زودی و به صورت ریشه‌ای رفع شود.

طرح برخورد با صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در دادستانی کل کشور کلید خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجواد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور با اعلام این خبر می‌گوید: پرونده جلوگیری از نسل‌کشی پرندگان مهاجر به ویژه در شمال کشور، در دادستانی کل کشور باز شده و امید داریم، با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و نهادهای ذی‌ربط این معضل که سالهاست در نتیجه سودجویی متخلفان به وجود آمده به زودی و به صورت ریشه‌ای رفع شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا نسل‌کشی پرندگان مهاجر در تالاب‌های جنوبی کشور هم در دستور کار دادستانی کل کشور قرار دارد یا خیر می‌گوید: با توجه به اینکه در شمال کشور شاهد وضعیت حادتری هستیم برخورد با نسل‌کشی پرندگان مهاجر در شمال کشور را در اولویت قرار داده‌ایم اما از دادستان‌های تمامی استان‌‌های درگیر با این معضل خواهان ورود جدی به این مقوله شده‌ایم.

علی تیموری مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست نیز با بیان اینکه مهار صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر مستلزم برخورد قانونی قاطع با متخلفان است به تسنیم می‌گوید: یگان حفاظت محیط زیست تمام تلاش خود را به منظور جمع‌آوری دام‌ها و تورهای هوایی و همچنین جلوگیری از عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر به کار بسته اما ریشه‌کن کردن این معضل چند ساله مستلزم ورود دستگاه قضایی و نیروی انتظامی است.

وی ادامه می‌دهد: بنابراین اخیرا طی نامه‌ای به دادستانی کل کشور درخواست همکاری نیروی انتظامی با سازمان حفاظت محیط زیست را مطرح کرده‌ایم و همچنین طی مکاتباتی با وزارت کشور و استاندار مازندران خواهان ورود جدی به مقوله نسل‌کشی پرندگان مهاجر شده‌ایم که امیدواریم با تعامل تمامی نهادهای ذی‌ربط سایه این معضل به زودی از کشور کنار رود.

نسل‌کشی پرندگان مهاجر در شمال و جنوب کشور، سالهاست علی‌رغم اعتراضات گسترده همچنان ادامه دارد. صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر، رتبه دوم کشتار پرندگان مهاجر در جهان را نصیب کشورمان کرده. اما، آسیب‌های وارده به محیط زیست و حیات وحش، تنها بخشی از عواقب شوم نسل‌کشی پرندگان مهاجر در تالاب‌های شمالی و جنوبی کشور است. شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصل زمستان که با کشتار و عرضه گوشت پرندگان مهاجر به ویژه در استان‌های شمالی کشور شاهد آن هستیم مهم‌ترین پیامد صید پرندگان مهاجر است. پیامدی که نه تنها محیط زیست، بلکه بهداشت عمومی جامعه را به مخاطره انداخته و به دنبال آن با خسارات جبران‌ناپذیری که به صنعت مرغداری وارد می‌کند اقتصاد کشور را به چالش می‌کشد. تهدید بهداشت عمومی، خسارت به صنعت مرغداری، آسیب گسترده به حیات وحش، تخریب وجهه کشور در مجامع بین‌المللی و رواج قانون‌گریزی، همه و همه بهایی است که سالهاست در ازای مماشات مقامات محلی با کمتر از صد صیاد، دامگاهدار و فروشنده متخلف به جامعه تحمیل می‌شود.

تصویر زیر، نمایی از تورهای هوایی صیادان را در منطقه فریدونکنار را به نمایش می‌گذارد. دام‌هایی که فریدونکنار را به سیاهچاله پرندگانی تبدیل کرده که فرسنگ‌ها راه برای چند روزی استراحت، میهمان استان‌های شمالی کشورمان شده‌اند.

چندی پیش محمد جواد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور در پاسخ به پیگیری‌های تسنیم درباره صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر گفت: قطعا اگر سازمان حفاظت محیط زیست و یا سازمان دامپزشکی کشور به عنوان دستگاه‌های متولی حاکمیتی، مشکلات موجود در این زمینه را به ما منعکس کرده و حمایت‌های قضایی و حقوقی مدنظرشان را اعلام کنند در حدود ضوابط و مقررات به این مقوله ورود کرده و پس از پیگیری‌های لازم زمینه را برای مساعدت فراهم می‌کنیم.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۶۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی اله پور اظهار کرد: پس از سال‌ها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردان، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ به ثبت رسید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: این منطقه دارای ارزش زیستی بالایی است و دارای گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و نیز این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی با اشاره به اینکه ثبت این اتفاق خوشایند، توسط محمود رمضان نژاد رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ انجام شده است، ادامه داد: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه‌های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن اینکه گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور گفت: این منطقه از لحاظ اکولولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه‌های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه‌های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

وی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه‌های کوهستانی و ارتفاعات آنکه باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه‌های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه اشاره کرد.

کد خبر 6081872

دیگر خبرها

  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود
  • کشف ۱۵ سهره وحشی، تور و قفس صید پرندگان در خرامه
  • بازگشت فلامینگو ها پس از چند سال به تالاب گاو خونی