Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق گزارش عملکرد صندوق توسعه ملی ۲.۳ میلیارد دلار به تکالیف بودجه‌ای صندوق در قانون بودجه ۹۶ اختصاص یافت.

به گزارش قدس آنلاین، صندوق توسعه ملی گزارش عملکرد تسهیلات ارزی و ریالی از محل منابع این صندوق در شش ماه اول سال ۹۶ را منتشر کرد.

این گزارش حاوی اطلاعات تفکیکی و تجمیعی از عملکرد صندوق توسعه ملی تا پایان شهریور ماه سال جاری در دو فصل با موضوع تسهیلات ارزی و تسهیلات ریالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده‌کنندگان از تسهیلات صندوق توسعه ملی فعالان اقتصادی بخش خصوصی (اشخاص حقیقی و حقوقی)، بخش تعاونی و بنگاه‌های اقتصادی متعلق به مؤسسات عمومی غیردولتی هستند.

تسهیلات ارزی پرداخت شده

بر اساس مقدمه این گزارش، بخش عمده‌ای از تسهیلات ارزی پرداخت شده از منابع صندوق توسعه ملی بر اساس مفاد بند «خ» اساسنامه و با عاملیت بانک‌های طرف قرارداد پرداخت شده است. مبلغ کل تسهیلات ارزی پذیرش شده (اعلام وصول شده) توسط صندوق، تا انتهای شهریور ماه سال ۱۳۹۶، معادل ۳۶.۰۴۰ میلیون دلار بوده است؛ از این مقدار تقاضای پذیرش شده، معادل ۳۴.۲۸۴ میلیون دلار، به مرحله تخصیص ارز (صدور مسدودی به بانک مرکزی) رسیده است و از مجموع تسهیلات ارزی مسدود شده معادل ۱۹.۷۸۰ میلیون دلار به بخش خصوصی و معادل ۱۴.۵۰۴ میلیون دلار به طرح‌های بنگاه‌های وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی اختصاص یافته است.

از کل مبلغ مسدود شده برای پرداخت تسهیلات از طریق قراردادهای عاملیت ارزی، مبلغ ۱۱.۲۱۶ میلیون دلار با همکاری بانک‌های عامل و بانک مرکزی به مرحله پرداخت رسیده است.

۱۱ میلیارد دلار تسهیلات به طرح های ملی در حوزه آب، خاک و کشاورزی

در این گزارش آمده است؛ علاوه بر تسهیلات تخصیص یافته از طریق قراردادهای عاملیت پیش گفته، معادل ۱۱ میلیارد دلار برای اعطای تسهیلات جهت اجرای طرح‌های ملی مربوط به حوزه آب، خاک و کشاورزی اختصاص یافته است. تا تاریخ ۳۱ شهریور سال جاری مبالغ مسدودی مربوط به این طرح‌ها عبارت‌ است از: معادل ۸ میلیارد دلار برای طرح‌های مهار و تنظیم آب‌های کشور، معادل مبلغ ۵.۱ میلیارد دلار برای طرح‌های احیاء و توسعه اراضی کشاورزی استان‌های خوزستان و ایلام، معادل مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح‌های انتقال آب به اراضی سیستان، معادل مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح‌های آبیاری تحت فشار و معادل مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح‌های آبرسانی به روستاها.

تکالیف صندوق توسعه ملی در قانون بودجه سال ۹۶

همچنین در اجرای بند (الف) تبصره (۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، تا پایان شهریور ماه سال جاری مجموعاً مبلغ ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بابت "افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی، طرح‌های آبیاری تحت فشار، کم فشار و سامانه‌های نوین آبیاری، طرح‌های آبرسانی روستایی و توسعه شبکه‌های آن، سازمان صدا و سیما، تقویت بنیه دفاعی و مقابله با ریزگردها" به نفع حساب خزانه‌داری کل کشور نزد بانک مرکزی مسدود شده است. شایان ذکر است مبلغ فوق برای صندوق، بازگشت از منابع محسوب می‌شود.

منابع ارزی سپرده گذاری شده در بانک های عامل

بخش دیگری از منابع ارزی صندوق توسعه ملی به سپرده‌گذاری در بانک‌های عامل اختصاص یافته است تا بانک‌های سپرده‌پذیر از طریق اعطای تسهیلات این منابع را به طرح‌ها و فعالیت‌های مرتبط تخصیص دهند. تا تاریخ ۳۱ شهریور سال جاری، مبلغ سپرده‌گذاری‌های انجام شده در بانک‌های عامل معادل با ۶.۶۳۹ میلیون دلار بوده است.

سپرده گذاری برای حمایت از صادرات خدمات فنی و مهندسی پیمانکاران ایرانی 

همچنین در سال ۱۳۹۶ و در اجرای ماده (۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، که به استناد آن به صندوق اجازه داده شده است با رعایت قوانین مربوط به ‌منظور صدور ضمانتنامه یا تأمین نقدینگی برای پیش‌پرداخت و تجهیز کارگاه پیمانکاران خصوصی ایرانی که در مناقصه‌های خارجی برنده می‌شوند و یا شرکت‌هایی که موفق به صدور کالا یا خدمات فنی مهندسی می‌شوند، در بانک‌های داخل و خارج سپرده‌گذاری ارزی نماید، و با توجه به درخواست‌های واصله از بانک‌ها، ۶ فقره قرارداد سپرده‌گذاری مجموعاً به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار، در سال جاری جهت امضاء به بانک‌ها (کشاورزی، پست بانک، پارسیان، تجارت، سامان و صنعت و معدن) ارسال شده است.

تسهیلات ریالی پرداخت شده از محل منابع صندوق توسعه ملی

از ابتدای تأسیس صندوق، بخشی از منابع بر اساس تکالیف قانونی به تسهیلات ریالی اختصاص یافته است. این تسهیلات تا انتهای سال ۱۳۹۳ از طریق قرارداد عاملیت ریالی با بانک‌های عامل پرداخت شده است و از ابتدای سال ۱۳۹۴ و در اجرای حکم ماده ۵۲ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، صندوق نسبت به سپرده‌گذاری ریالی در بانک‌های دولتی و خصوصی جهت اعطای تسهیلات ریالی به طرح‌های اقتصادی موضوع این حکم، اقدام نموده است.

به بیانی صندوق صرفاً به توزیع سپرده‌های ریالی اقدام می‌کند و نقشی در تخصیص موردی تسهیلات به طرح‌ها و فعالیت‌ها ندارد و مسئولیت این کار (در چارچوب شرایط و ضوابط تعیین شده) به عهده بانک‌های سپرده‌پذیر می‌باشد.

تسهیلات ریالی پرداخت شده از طریق قرارداد عاملیت با بانک ها

از محل قراردادهای عاملیت ریالی، مبلغ ۱۱۸.۸۳۹ میلیارد ریال به طرح‌ها و پروژه‌هایِ معرفی شده از طرف بانک‌های عامل، اختصاص یافته است که تا پایان شهریور ۱۳۹۶، از مجموع مبلغ ۱۱۸.۸۳۹ میلیارد ریال پرداختی به بانک‌ها، مبلغ ۶۷.۵۴۸ میلیارد ریال به صندوق بازپرداخت شده و از اصل مبالغ پرداختی، مبلغ ۵۱.۲۹۱ میلیارد ریال نزد بانک‌ها به عنوان تسهیلات جاری باقیمانده است.

تسهیلات ریالی پرداخت شده از طریق سپرده گذاری در بانک ها

همچنین از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا پایان شهریور ماه در اجرای حکم ماده ۵۲ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، صندوق نسبت به سپرده‌گذاری در بانک‌های دولتی و خصوصی جهت اعطای تسهیلات ریالی به طرح‌های اقتصادی، اقدام نموده است.

میزان سپرده‌گذاری‌های انجام شده توسط صندوق در بانک‌های دولتی و خصوصی در بازه شش ماه ابتدایی سال جاری، جمعاً برابر ۴۲.۰۹۴ میلیارد ریال بوده است که بر این اساس سرجمع سپرده‌گذاری‌های انجام شده از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان شهریور امسال ۱۵۲.۵۱۶ میلیارد ریال می‌باشد و از این میزان، تا ۳۱ شهریور ماه امسال در مجموع ۹۸ فقره قرارداد جمعاً به مبلغ ۶۲.۳۴۸ میلیارد ریال جهت تخصیص تسهیلات به متقاضیان دارای اعتبار (فعال) بوده‌اند.  

همچنین بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه مدیریت فرآیند تسهیلات صندوق توسط بانک‌ها، در شش ماهه اول سال ۱۳۹۶ از محل قراردادهای فعال (تمام قراردادهای منعقد شده در شش ماهه‌ی ابتدایی سال ۱۳۹۶ و قراردادهای منعقده قبلی که در شش ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۶ فعال بوده‌اند)، مبلغ ۳۵ هزار میلیارد ریال به متقاضیان اختصاص یافته است که سرجمع این مبلغ از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۶، مجموعاً میزان ۷۹ هزار میلیارد ریال می‌باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۸۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳

آفتاب‌‌نیوز :

در این متن، به بررسی هزینه‌های ثبت شرکت ۱۴۰۳ می‌پردازیم تا شما بتوانید بهترین تصمیم را به دقت در خصوص ثبت شرکت خود بگیرید. در این زمینه وجود یک موسسه حقوقی که در فرایند ثبت شرکت به شما کمک کند، بسیار مهم است. مجموعه آوا حساب با سال‌ها سابقه در زمینه امور مالیاتی و خدمات ثبتی در روند ثبت برند و شرکت و بررسی هزینه‌های آن، همراه شماست.

صفر تا صد هزینه‌های ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳

هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳ ممکن است شامل چندین موارد مختلف باشد که عموماً شامل موارد زیر می‌شود. به علاوه، این هزینه‌ها ممکن است در طول زمان و به دلیل تغییرات قوانین و مقررات نیز متغیر باشند. بنابراین، برای دقیق‌ترین اطلاع از مراحل ثبت شرکت و هزینه‌های آن در سال مورد نظر، می‌توانید به آوا حساب مراجعه کنید.

هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه

هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه، یکی از مهمترین هزینه‌های مرتبط با ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳ است. این گواهی برای تمام اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت لازم است و نشان می‌دهد که این افراد فاقد سوابق کیفری هستند. این موضوع برای حفظ اعتماد عمومی به شرکت و اطمینان از شفافیت و اخلاقیات کاری آن اهمیت دارد. برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه، اعضای هیئت مدیره دو راه دارند:

دریافت از طریق سامانه ثنا: در این روش، اعضای هیئت مدیره می‌توانند به صورت آنلاین از طریق سامانه ثبت مرکزی کسب و کار‌های ایران (سامانه ثنا) درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه را ثبت کنند. هزینه دریافت این گواهی که حدوداً ۲۰ هزار تومان است، باید به طور مستقیم به صندوق دولت پرداخت شود.
دریافت از دیگر مراجع: اعضای هیئت مدیره می‌توانند از طریق مراجع مختلف دولتی مانند پلیس، دادگستری و... نیز درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه کنند، اما این روش به مراجعه حضوری و پرداخت هزینه دریافت گواهی به صورت نقدی نیاز دارد.

هزینه تعیین نام شرکت

هزینه تعیین نام شرکت، یکی دیگر از هزینه‌های مرتبط با ثبت شرکت است که باید مورد توجه قرار گیرد. انتخاب نام مناسب برای شرکت، از جمله مراحل اساسی در فرآیند ثبت شرکت محسوب می‌شود که بر اساس قوانین و مقررات مربوطه انجام می‌شود. در حال حاضر، این امر نیز همچون سایر مراحل ثبت شرکت، به صورت آنلاین و از طریق پلتفرم اینترنتی سازمان ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی کشور انجام می‌شود. به منظور تعیین نام شرکت، می‌توانید از طریق سایت irsherkat.ssaa.ir که به عنوان پلتفرم رسمی سازمان ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی کشور فعالیت می‌کند، درخواست خود را ثبت کنید. هزینه تعیین نام شرکت که مبلغ پنجاه هزار تومان است، باید به صورت آنلاین و از طریق سیستم پرداخت موجود در وب‌سایت مذکور پرداخت شود.

هزینه حق الثبت شرکت

هزینه حق الثبت شرکت که به عنوان یکی از هزینه‌های لازم برای ثبت شرکت در مراجع ثبت شرکت‌ها دریافت می‌شود، مبلغ اندکی را تشکیل می‌دهد. این هزینه به منظور پوشش هزینه‌های مربوط به فرآیند ثبت شرکت و انجام امور اداری مرتبط با آن محاسبه می‌شود. در حال حاضر هزینه حق الثبت شرکت، معمولا حدود ده هزار تومان است. این مبلغ نسبتاً کمترین هزینه‌ای است که باید بابت ثبت شرکت پرداخت شود، اما باید توجه داشت که این مبلغ ممکن است بر اساس قوانین و مقررات مربوطه و نوع شرکت مورد ثبت، متغیر باشد.

هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت

هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت، یکی از مهمترین هزینه‌های مرتبط با ثبت شرکت است که باید پس از اتمام مراحل ثبت شرکت و صدور آگهی تاسیس، توسط موسسین شرکت پرداخت شود. این هزینه برای ابطال تمبر سرمایه شرکت یا حق تمبر ثبت شرکت به سازمان امور مالیاتی کشور واریز می‌شود. مبلغ این هزینه به میزان نیم در هزار سرمایه شرکت تعیین می‌شود. به عبارت دیگر، موسسین شرکت باید مقداری از سرمایه شرکت را به عنوان هزینه ابطال تمبر سرمایه پرداخت کنند.

هزینه پست مدارک شرکت

هزینه پست مدارک شرکت برای ثبت شرکت از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها، که به نشانی irsherkat.ssaa.ir در دسترس است و پس از تایید درخواست از سوی مسئول مربوطه صورت می‌گیرد، به عهده موسسین شرکت است. آن‌ها موظفند تمامی مدارک لازم را جهت ثبت شرکت از طریق پست به آدرس مرجع ثبت شرکت‌ها ارسال نمایند. هزینه ارسال مدارک از طریق پست، معمولاً در حدود ۳۵ هزار تومان تعیین می‌شود.

هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار

هزینه چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه‌های رسمی و کثیرالانتشار یکی از مراحل اساسی در ثبت شرکت است. آگهی تاسیس باید به طور رسمی در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود. هزینه چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی در سال ۱۴۰۲ از مبلغ ۲۶۸ هزار تومان شروع می‌شود و با افزایش تعداد کلمات آگهی، مبلغ هزینه نیز افزایش می‌یابد. هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه کثیرالانتشار نیز بسته به نوع و انتخاب روزنامه مختلف متغیر است.

هزینه ثبت شرکت‌های سهامی در سال ۱۴۰۳

برای شرکت‌های سهامی عمومی: حداقل سرمایه برای ثبت این شرکت‌ها ۵۰۰ هزار تومان است. مبلغی معادل ۲۰% از این سرمایه باید توسط موسسین تعهد شود و حداقل ۳۵% از آن باید به صورت علی‌الحساب در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس سپرده‌گذاری شود.

برای شرکت‌های سهامی خاص: حداقل سرمایه برای ثبت این شرکت‌ها یک پنجم سرمایه شرکت‌های سهامی عمومی است، یعنی ۱۰۰ هزار تومان. موسسین با پرداخت حدود ۳۵% از این سرمایه می‌توانند شرکت را ثبت کنند.

هزینه ثبت شرکت غیرسهامی در سال ۱۴۰۳

شرکت‌های غیر سهامی شامل شرکت‌های با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، تعاونی و مختلط هستند و میزان سرمایه مورد نیاز برای ثبت آن‌ها توسط موسسین مشخص می‌شود.

برای شرکت‌های تعاونی: حداقل سرمایه برای ثبت شرکت تعاونی عام ۱۰ میلیون تومان و برای شرکت تعاونی خاص ۱ میلیون تومان است. حداقل یک سوم این مبلغ باید هنگام ثبت شرکت به حساب شرکت واریز شود.

سایر شرکت‌های غیر سهامی: قانون گذار مقرره‌ای برای تعیین حداقل سرمایه برای تاسیس آن‌ها تعیین نکرده و توسط موسسین مشخص می‌شود.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • هزینه ثبت شرکت در سال ۱۴۰۳
  • بخشودگی ۴۱۰ میلیارد ریال سود تسهیلات بانک کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • پرداخت ۵۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات غیرحضوری ازطریق سامانه «آسان» بانک کشاورزی
  • پرداخت 55 هزار میلیارد ریال تسهیلات غیرحضوری ازطریق سامانه «آسان» بانک کشاورزی
  • پرداخت ۳۶ هزار و ۷۳ میلیارد ریال وام ازدواج در همدان
  • همه درخواست‌های وام‌های دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پرداخت شد
  • ساخت ۱۴۰ هزار و ۴۴۲ واحد مسکونی به مبلغ ۸۳۷ هزار و ۸۳۲ میلیارد ریال با تسهیلات بانک مسکن در سال۱۴۰۲
  • پرداخت ۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات صندوق کارآفرینی امید مهاباد
  • صندوق کارآفرینی امید مهاباد ۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد