Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته کتاب امسال نیز همانند سال های گذشته با تحولات تلخ و شیرین و افت و خیز هایی در سطح کشور از روز گذشته 20 آبان آغاز شد و ضمن آن تازه های نشر و کتاب در زمینه ها و مبحث های گوناگون در نمایشگاه ها ، گردهمایی ها و مناسبت های مختلف از طریق رسانه ها در حد توان و وسع این بخش به علاقمندان معرفی می گردد.
اهداف گسترده‌ و مهمی از جانب بنیان گزاران ، برگزارکنندگان و مبتکران این هفته مهم در نظر گرفته شده است که تقویت سطح فرهنگی و سواد عمومی ؛ توسعه، هدایت و رونق اقتصاد نشر و فرهنگ و نیز تشویق مردم به کتاب و کتابخوانی و نهایتا ایجاد عادت به مطالعه؛ در بین مردم از آن جمله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدیهی است که کمک به حل مشکلات و تنگناهای تولید و توزیع کتاب؛ تجهیز کمّی و کیفی کتابخانه‌ها؛ و افزایش ظرفیت‌های فرهنگی بخش های مختلف حوزه نشر و کتاب از اهداف جنبی برگزاری هفته های کتاب محسوب می شود.
واقعیت تلخ جامعه ما این است که بدور از هرگونه لاپوشانی و شعارها، مردم ما با مطالعه به معنی عام کلمه دور افتاده اند و در مقایسه با ملت های دیگر سرانه مطالعه در ایران بمراتب کمتر از کشورهای دارای وضعیت مشابه اجتماعی و اقتصادی ما می باشد. برای نمونه سرانه مطالعه واقعی در ترکیه ، حداقل چندین برابر ایران است و تیراژ کتاب ها ی حوزه نشر و چاپ این کشور بیش از یکصد هزار و در مواردی بالای نیم میلیون است که گواه این مطلب است.
در چنین شرایطی بر بزرگان عرصه های فرهنگ و آموزش است تا با ایجاد همگرایی ، تشریک مساعی ، شکستن دیوارهای عزلت و کنار نهادن رویه جزیره ای عمل کردن ها ، به یافتن راه های چاره بی میلی به دانایی و مطالعه در بین مردم از طریق آسیب شناسی عمیق این درد بپردازند. بدیهی است که عادت به دستوری عمل کردن در نهادها و سازمان های مزبور مانع از این همگرایی ها خواهد بود مگر اینکه دستور یا فرمانی در این رابطه صادر شود. ولی با تغییر روحیه و حتی بدون دستورات اداری هم می توان بدون فوت وقت و فرصت سوزی با ایجاد اتاق های فکر در شرایطی توام با سادگی و صمیمیت و با همیاری نخبگان و افراد شاخص و دارای تفکر در بخش های آموزشی و فرهنگی به چرایی عدم رغبت به مطالعه در بین مردم پرداخت و راه های جذب اقشار مختلف از استاد دانشگاه تا کارگر ساده به مطالعه و دانستن را جشتجو و کشف نمود.
با کمال تاسف در سال های متمادی علیرغم مشاهده وضعیت تاسف بار و خجالت آور سرانه بسیار پائین مطالعه در کشور، هنوز اقدام شایسته و قابل مشاهده در این عرصه در زمینه های یاد شده به مشاهده نمی شود.
هفته کتاب جمهوری اسلامی شامل مجموعه مراسم هایی است که از سال 1372 همه ساله بین ایام مختلف آبان ماه از 10 تا 24 یا همانند امسال از 20 تا 26 آبان به ابتکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور ترویج مقوله مهم کتاب و کتابخوانی در بین اقشار مختلف مردم برگزار می‌شود.
در برگزاری آئین های مربوط به این هفته علاوه بر وزارت ارشاد چند وزارت خانه و سازمان مرتبط و موسساتی چون خانه کتاب و تشکل های صنفی همکاری دارند.
برجسته‌ترین اقدام در این هفته برگزاری نمایشگاه‌هایی در مقیاس وسیع برای فروش کتاب در مراکز استان‌ها می باشد.
در این نمایشگاه ها ناشران خصوصی نیز شرکت کرده و کتاب‌های خود را با تخفیف بفروش می گذارند.
در جریان برگزاری نمایشگاه های مزبور با همکاری مدارس هر شهر، برای دانش‌آموزان برنامه‌های خرید و بازدید از نمایشگاه‌ها تنظیم و اجرا می‌گردد.
برای تشویق به کتابخوانی، وزارت ارشاد اسلامی هر سال منابعی را برای تامین بن خرید کتاب تخصیص می دهد.
روزهای هفته کتاب را همه ساله نام‌گذاری می‌کنند و فعالیت‌های پیش‌بینی شده هر روز را متناسب با عنوان آن انتخاب می‌کنند.
از آن جمله می‌توان به روزهای کتاب و کتابخوانی؛ کتاب، دانشگاه و حوزه؛ کتاب و دانش‌آموز و دانشجو؛ کتاب، کتابخانه و خادمان نشر؛ کتاب و ولایت؛ و کتاب و گفت‌وگوی تمدن‌ها اشاره کرد.
طی سال‌های گذشته ابتکارهایی در جریان برگزاری هفته کتاب صورت گرفته که به‌عنوان رویدادهای جنبی، شکل دائمی یافته‌اند.
انتخاب کتاب سال دانشجویی از 1373؛ انتخاب و معرفی خادمان نشر؛ انتخاب کتاب سال ولایت از 1377 برای انتخاب و معرفی کتاب‌ها در موضوع زندگی و آثار چهارده معصوم (س)؛ جشنواره ادب پایداری که نخستین بار از هشتمین دوره هفته کتاب در چهار رشته شعر، داستان، و فیلمنامه برگزار شده، از آن جمله‌اند.
هفته‌نامه موسوم به کتاب هفته، که جای خود را به‌عنوان یک نشریه کتابشناختی موفق در کشور باز کرده، در ششمین دوره هفته کتاب متولد شد.
این نشریه رسانه‌ای برای نقد و معرفی تازه‌های نشر و گزارش‌ها و تحلیل‌ها در زمینه صنعت نشر است. اما گذشته از آن، با گزارش منظم تمام کتاب‌هایی که هر هفته اجازه نشر یافته‌اند، نقش یک کتابشناسی ملی آینده‌نگر را در ایران بازی می‌کند.
در هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها، و استان‌های کشور نمایشگاه‌ها و جشن‌های کتاب و سخنرانی در موضوع چاپ و نشرِ کتاب برگزار می‌شود.
اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی و مساجد، برگزاری مسابقه، مصاحبه و میزگرد، انتخاب کتابداران نمونه، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار در روستاها، تجهیز کتابخانه‌های ویژه نابینایان، و برپایی کارگاه‌های آموزشی برای ناشران و دست‌اندرکاران حوزه کتاب از دیگر فعالیت‌های مرسوم هفته کتاب است.
3038

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۶۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور برای کنکور آماده شویم؟

آفتاب‌‌نیوز :

آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌های کشور در روزهای پایانی هفته برگزار می‌شود و داوطلبان در گروه‌های چندگانه در کنکور ۱۴۰۳ رقابت می‌کنند، به این بهانه در گفت‌وگو با یک مشاور به بررسی باید و نبایدهای کنکور در فاصله چند روز مانده به برگزاری بزرگ‌ترین ماراتن علمی کشور پرداختیم.

به گزارش ایمنا،  کنکور یک واژه فرانسوی است. در لغت به معنی مسابقه، فتح کردن، پیروزی و به صورت کلی‌تر آزمونی برای سنجش دانسته‌ها است، کنکور در واقع امتحان و آزمونی است که از داوطلبان ورود به دانشگاه یا برخی از مؤسسات خصوصی آموزشی، گرفته می‌شود.

در حال‌حاضر این آزمون در ایران، کره جنوبی و چین برگزار می‌شود، در حالی که در بسیاری از کشورهای غربی این آزمون وجود ندارد.

تنها یک هفته تا نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ که از پنجم تا یازدهم آذر ۱۴۰۲، ثبت‌نام آن از طریق وبگاه www.sanjesh.org انجام شد، باقی مانده است.

ساعات پایانی باقی‌مانده تا آغاز آزمون سراسری از اهمیت زیادی برخوردار است و ارتباط مستقیم با نحوه عملکرد داوطلبانی دارد که پس از چندین ماه تلاش و کوشش می‌خواهند با حضور در جلسات کنکور نتیجه زحمات خود را بگیرند.

عمل به توصیه‌های مشاوران برتر کنکور برای روز و شب قبل از کنکور و روز کنکور، موجب می‌شود تا بتوانید به بهترین نحو از توانایی‌های خود استفاده کنید.

رعایت نکردن همین توصیه‌ها و حتی کوچک‌ترین اشتباه در لحظات آخر ممکن است تأثیر بدی در نتیجه شما داشته باشد.

زهرا کاشفی، مشاور کنکور درباره روزهای باقی‌مانده تا کنکور به خبرنگار ایمنا می‌گوید: این روزها، ایام پراسترس و در حال گذر است، زمان برای مطالعه و تست‌زنی تمام دروس کم است و نمی‌توان دست روی دست گذاشت.

وی با بیان اینکه در روزهای باقی‌مانده برخی از کارها باید و برخی دیگر نباید انجام شود، می‌افزاید: ممکن است گاهی سرزنش موجب فعالیت و تحرک بیشتر در مطالعه به‌خصوص در آغاز مطالعه و سال تحصیلی شود، اما چند روز مانده به کنکور اصلاً زمان مناسبی نیست و اوضاع روحی به‌هم می‌ریزد.

مشاور کنکور ادامه می‌دهد: یکی از بدترین عادات مطالعه داوطلبان کنکور این است که به جای مرور و تثبیت مطالب درسی که مطالعه داشتند به دنبال مباحث جدید می‌روند که فرصت طلایی مرور و جمع‌بندی را از دست خواهند داد، همچنین گاهی داوطلبان کنکور در فرصت‌های پایانی تا کنکور به بهانه کم‌کردن استرس و اضطراب از صبح تا شب در فضای مجازی پرسه می‌زنند و زمان مفید تثبیت و مرور را از دست می‌دهند.

اقدامات مهم که لازم است در هفته پایانی تا کنکور انجام دهید

کاشفی اظهار می‌کند: خلاصه‌ها و یادداشت‌ها باید مرور شود؛ با توجه به حجم مطالب برای مطالعه کنکور چون امکان مطالعه تمام محتوا و مطالب درسی نیست بهترین راهکارها مرور یادداشت‌ها و خلاصه‌برداری‌ها است، همچنین در این روزها کتاب‌های جیبی که می‌تواند جایگزین خلاصه‌ها و یادداشت‌ها شود و کتاب‌های آزمون‌محور می‌تواند مفید باشند.

وی بیان می‌کند: یکی از آسیب‌های این روزها فراموشی مطالب است که گاهی احساس کاذب است و گاهی جزئیات فراموش می‌شود، یکی از تکنیک‌های مهم برای رفع این مشکل جمع‌بندی و تست زدن است و پیشنهاد می‌شود هر سه روز یک‌بار، در یک آزمون شرکت کنید. (آزمون‌های زیاد مؤثر است.)

مشاور کنکور درباره تنظیم ساعت خواب و بیداری داوطلبان ادامه می‌دهد: اگر شب‌ها تا دیروقت بیدار هستید و صبح‌ها دیر از خواب بیدار می‌شوید، لازم و ضروری است در هفته پایانی این عادات را تغییر دهید، شب‌ها پیش از ساعت ۱۲ بخوابید و صبح‌ها ساعت ۶:۳۰ تا ۷ بیدار شوید، در این صورت نیاز به استراحت شما برآورده می‌شود و برای روز آزمون آماده می‌شوید.

کاشفی می‌افزاید: ارتباط با افراد پراسترس و منفی‌باف در این مدت و حتی استفاده از تلفن همراه باید قطع شود، همچنین باید این نکته را در نظر گرفت که بسیاری از داوطلبان سخت‌کوش به‌دلیل روحیه ضعیفشان در رسیدن به هدفشان متوقف شدند و برعکس داوطلبانی که خوب درس نخواندند با حفظ روحیه خود از دانسته‌ها بیشترین استفاده را داشتند.

وی می‌گوید: به جای حسرت خوردن در روزهای پایانی به گزینه‌های پیش رو فکر کنید و به خودتان شک نکنید، داوطلبان پرتلاش حتماً به آنچه حقشان است خواهند رسید.

روز پیش از کنکور چه کنیم؟

مشاور کنکور با بیان اینکه عملکرد و سطح انرژی داوطلبان در روز کنکور تا حد بسیار زیاد به کارهای روز پیش از کنکور بستگی دارد، اضافه می‌کند: زیاد خوابیدن برای ذخیره انرژی صحیح نیست، بیدار شدن بین ساعت ۷ تا ۸ مناسب است، سپس با آرامش صبحانه‌تان را میل کنید، همچنین اگر روز پیش از کنکور سخت درس نخوانید، هیچ اتفاقی نمی‌افتد پس ذهنتان را درگیر نکنید، اما اگر تمایل دارید برای مدیریت استرس درس بخوانید تا ظهر یادداشت‌ها و خلاصه‌ها را مرور کنید.

کاشفی می‌گوید: عصر روز قبل کنکور حوزه آزمون را شناسایی کنید که با دیدن فضا استرس داوطلب کم شود و اگر در مسیر مشکلی بود می‌توان مسیر جدید را شناسایی کرد و زمان رفت‌وآمد را با احتساب ترافیک در نظر گرفت.

وی بیان می‌کند: دیدار پدربزرگ و مادربزرگ، دیدن فیلم کمدی و قدم زدن در طبیعت می‌تواند از کارهای لذت‌بخشی باشد که داوطلب می‌تواند روز قبل از کنکور برای حفظ روحیه انجام دهد.

مشاور کنکور در ادامه به بیان دیگر نکاتی که روز قبل از کنکور باید رعایت شود، می‌پردازد و ادامه می‌دهد: داوطلبان هرگز از تأثیر مدیتیشن و تنفس عمیق بر استرس غافل نشوند، وسایلشان را آماده کنند، شب قبل کنکور از خوردن غذاهای چرب و سنگین فست‌فود و خوراکی‌هایی که دستگاه گوارش را به‌هم می‌ریزد، خودداری کنند و نیاز نیست خیلی زودتر بخوابند، همین که کمی زودتر از همیشه بخوابند، کافی است و اگر خوابشان نبرد ساعت کوک کنند، از قرص‌های آرام‌بخش به هیچ عنوان استفاده نکنند، خوردن یک لیوان شیر گرم با یک قاشق عسل می‌تواند مفید باشد و جهت احتیاط از یکی از اعضای خانواده بخواهند که او هم ساعت کوک کند.

به گزارش ایمنا، از آنجا که هفته آخر پیش از از کنکور زمان بسیار مهم و حساسی برای داوطلبان است، نظرات رتبه‌های برتر می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

رتبه‌های برتر هفته آخر چه کردند؟

نگین یغمایی، رتبه ۲ ریاضی کشور: من هفته آخر ساعت مطالعه‌ام را کم کرده بودم و بیشتر سعی می‌کردم آرامشم را حفظ کنم. بیش‌تر کتاب درسی را ورق می‌زدم و بیشتر عمومی‌ها را می‌خواندم. یک آزمون تألیفی هم کار کردم.

امید چهره‌گشا، رتبه ۵ ریاضی کشور: من فقط مجموعه ۹۲ خارج از کشور را آزمون دادم و سایر روزها به تورق سریع گذشت. ادبیات و شیمی و دین و زندگی را دو سه بار ورق زدم.

شایان پورمیربابایی، رتبه یک تجربی کشور: من یک آزمون سراسری تمرین کردم. سعی کردم نکاتی را که در دوران جمع‌بندی نوشته بودم مرور کنم. من در یک ماه آخر، زیست، زمین‌شناسی، دین و زندگی و نکات حفظی شیمی را یک دور کامل مرور کردم و سعی کردم از آن‌ها نکته‌برداری کنم تا در هفته آخر بتوانم از آن‌ها استفاده کنم. در هفته آخر کل آیات دین و زندگی را مجدد مرور کردم. روی زمین‌شناسی هم وقت زیادی گذاشتم. سعی کردم مباحث حفظی زیست را مرور کنم. خلاصه‌هایی که از فصل‌های آخر کتاب‌های سال چهارم تهیه کرده بودم خواندم و در مورد تمام درس‌ها تورق سریع داشتم.

مهسا دولتشاهی، رتبه ۴ تجربی کشور: چند روز اول سعی کردم بعضی از مباحث عربی و ریاضی و زیست را که نیاز به توجه بیش‌تر داشت مرور کنم. من در یکی از آزمون‌های سنجش ثبت‌نام کرده بودم، اما شرکت نکردم و آن آزمون را در منزل هفته آخر از خودم امتحان گرفتم. تاریخ ادبیات و یک‌سری لغت را هم مرور کردم. سعی کردم نگاهی به کتاب زمین‌شناسی داشته باشم و به مرور آیات دین و زندگی نیز پرداختم.

احسان موهبتی، رتبه ۳ انسانی منطقه ۲: من هفته آخر مجموعه آزمون خارج از کشور سال ۹۲ را آزمون دادم و تصحیح کردم. من در این یک هفته خلاصه‌های تاریخ ادبیات را مرور کردم و منطق و عروض را هم دوباره مطالعه کردم.

امیر زارع، رتبه ۴ انسانی منطقه ۲: هفته‌ی آخر فقط کتاب‌ها را ورق می‌زدم و قسمت‌هایی را که علامت زده بودم بیش‌تر می‌خواندم. هر درسی که تمام می‌شد یک آزمون تک‌درس جامع کار می‌کردم. در بین درس‌ها، درس‌هایی که سخت بود تست‌های علامت‌دار کار می‌کردم. در کل ساعت مطالعه‌ام در هفته آخر کم شد و دو روز آخر به مطالعه مطالب فرار پرداختم.

لادن خالوپور، رتبه یک ریاضی منطقه ۳ کنکور ۹۰، دانشجوی مهندسی برق صنعتی شریف: من در یک ماه آخر که آزمون می‌دادم پشت پاسخ برگ همان آزمون نکات هر درس را جداگانه می‌نوشتم. هفته آخر دوباره آن‌ها را مرور کردم. برای درس ادبیات فارسی دوباره کلمات و اعلام را خواندم و برای دین و زندگی نگاه کوتاهی بر آیات داشتم. چون فکر می‌کردم جلسه‌ی کنکور ممکن است برای من ایده‌آل نباشد، هنگام آزمون دادن خود را به شرایطی مثل محیط پر سر و صداتر و گرم‌تر عادت دادم. روز آخر نیز همراه با خانواده بیرون رفتم و خودم را از دغدغه کنکور دور کردم.

مریم فرحناک غازانی، رتبه ۹ ریاضی کشور کنکور ۸۹، دانشجوی مهندسی برق صنعتی شریف: در هفته آخر تمام کتاب‌ها حتی ریاضی و فیزیک را تورق سریع کردم و تقریباً تست کار نکردم. در ادبیات بیش‌تر روی واژگان و تاریخ ادبیات و در دین و زندگی روی آیات تمرکز کردم. در هفته آخر روی آرامشم کار کردم و سعی کردم به رتبه فکر نکنم چون به نظرم یکی از عوامل مهم موفقیت در کنکور داشتن آرامش است. از بعدازظهر روز قبل از کنکور درس نخواندم و استراحت کردم. عصر هم به حوزه امتحانی رفتیم تا مسیر را شناسایی کنیم.

رستگار رحمانی، رتبه یک کنکور تجربی و زبان کنکور ۸۸، دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران: در هفته آخر تقریباً نمی‌شود چیزی یاد گرفت؛ بنابراین از خواندن مطالب جدید که در طول سال تحصیلی نخوانده بودم، خودداری کردم. در هفته آخر آن چه را که تاکنون خوانده بودم، تقریباً ۲ بار روزنامه‌وار مرور کردم. از هر فصل یا مطلب، خلاصه‌ها، فرمول‌های مربوطه و تعدادی از تست‌های کنکورهای چند سال اخیر را تمرین کردم. همه چیز را برای یکی دو روز آخر نگذاشتم. این کار را حداقل از ابتدای هفته آخر شروع کردم. اجرا و کشف فلسفه تکنیک‌های متفاوت را برای سر جلسه کنکور نگه نداشتم و با اجرای آزمون‌های کتاب‌های زرد این تکنیک‌ها را تمرین کردم. چون نگران بودم به مرور تمام آن چه که باقی مانده است نرسم، آن‌ها را با توجه به بودجه‌بندی چند سال اخیر اولویت‌بندی کردم.

دیگر خبرها

  • مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید» در تبریز
  • لزوم اجرای برنامه های فرهنگی با محوریت کتاب و کتابخوانی
  • ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز امروز جامعه است
  • برگزاری برنامه‌های شاد و متنوع در محله کلمه‌خواران همزمان با هفته فرهنگی اصفهان
  • چطور برای کنکور آماده شویم؟
  • چرا خواندن کتاب های روان شناسی به زندگی شخصی ما کمک می کنند
  • برگزاری محفل شعر ترکی رضوی در تبریز
  • چه‌طور برای کنکور آماده شویم؟
  • اونیون برلین - بایرن مونیخ؛ ترکیب رسمی
  • برگزاری طرح عفاف و حجاب «طوبی»؛ تربیت مربی عفاف و حجاب