Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-03-29@08:21:22 GMT

پشت پرده دستگیری‌ها در خاندان سعودی

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۷۶۸۷۴

پشت پرده دستگیری‌ها در خاندان سعودی

مبارزه با فساد در عربستان سیاست نفتی آن را تغییر نداده و محمد بن سلمان می‌داند اگر کاهش تولید نفت ادامه نیابد اوج گیری قیمت نفت هم ادامه نخواهد داشت.

شاید هیچ وقت معلوم نشود پشت پرده تصمیمات محمد بن سلمان برای دستگیری بیش از ۲۰۰ نفر از مقامات عربستانی که یازده نفر از آن‌ها شاهزاده هستند و چهار وزیر سابق هم در میانشان دیده می‌شود آن هم به اتهام فساد، چه می‌گذرد، آن هم در بازه زمانی که تنش‌ها با ایران افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز» اکونومیک تایمز در مقاله‌ای به بررسی اتفاقات اخیر عربستان سعودی و تسویه حساب سیاسی محمد بن سلمان می‌پردازد و می‌نویسد: آنچه که ما می‌دانیم این است که این اقدامات همزمان باعث بالا رفتن قیمت نفت شد و از سویی جذابیت آرامکو را برای برخی سرمایه‌گذاران به‌القوه بین‌المللی از بین برد.

اما اشتباه است اگر به این نتیجه برسیم که این تصمیمات منادی یک تغییر در سیاست‌های نفتی عربستان سعودی است یا برای همیشه چشم‌انداز IPO این شرکت دولتی نفت را به خطر خواهند انداخت.

در واقع با به وجود آمدن هر تنشی در خاورمیانه قیمت نفت بالا می‌رود حتی اگر این کشورها نفت کمی تولید کنند یا اصلا نفت تولید نکنند. حالا همزمانی این دستگیری‌ها با تهدید لبنان و ایران به خاطر موشکی که از سوی یمن شلیک شده است، چندان عجیب نیست.

بعد از این دستگیری‌ها که قیمت نفت به بالاترین میزان خود در دو سال گذشته رسید، قیمتی که انتظار می‌رفت تا قبل از نشست اوپک متوقف شود و دوستان ولیعهد در اوپک تصمیم بگیرند که آیا به توافق کاهش تولید تا پایان سال ۲۰۱۸ ادامه دهند یا نه.

برخی همچون ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه اعتقاد دارند که هنوز زود است در این خصوص تصمیم گیری شود.

بر اساس تحلیل این مقاله احتمالا مخالفت‌ها با این طرح در نشست ۳۰ نوامبر در وین به نتیجه نخواهد رسید. وزیر نفت عربستان سعودی می‌گوید توافق کاهش تولید برای رسیدن به قیمت خاصی نیست بلکه برای کاهش اشباع بازار است.

محمد بن سلمان، سیاست نفتی این پادشاهی را اعلام کرده است. او از ادامه کاهش تولید حمایت کرده است.

و تا زمانی که ذخایر جهانی نفت به وضعیت نرمال خود باز نگردد نه عربستان سعودی و نه اوپک هیچ کدام نمی‌توانند نقش سازننده و تاثیرگذار خود در بازار نفت را داشته باشند.

مبارزه با فساد در این پادشاهی سیاست نفتی آن را تغییر نخواهد داد. محمد بن سلمان می‌داند اگر کاهش تولید نفت ادامه نیابد اوج گیری قیمت نفت هم ادامه نخواهد داشت.

با وجود عرضه IPO باز هم ۹۵ درصد این سهام در دست دولتی است که غیرقابل پیش‌گویی است. اگر این دستگیری‌ها صرفا جهت تسویه حساب سیاسی و افزایش قدرت ولیعهد باشد، در این صورت سرمایه‌گذران را فراری خواهد داد.

اما شاید این مبارزه با فساد، در واقع به معنی ایجاد زمینه‌های رقابتی بیشتر باشد.

اشتیاق سرمایه‌گذاران برای خرید بخشی از سهام آرامکو ربطی به قیمت نفت در زمان خرید این سهام ندارد، خواه این قیمت ۵۰ دلار،‌ خواه ۶۰ دلار یا ۷۰ دلار باشد. تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری در این شرکت بیشتر بستگی به سود سهام و سیاست‌های مالیاتی سهام‌دار اصلی، یعنی دولت عربستان، دارد. از طرفی بستگی به نگاه دراز مدت سرمایه‌گذاران به نفت هم دارد.

در واقع می‌توان این طور استدلال کرد که در یک بازه زمانی طولانی آرامکو می‌تواند از قیمت کم نفت هم سود دهی داشته باشد، که در این صورت همزمان هم تقاضای نفت را بالا می‌برد هم جذابیت دیگر منابع انرژی را کمتر می‌کند.

اگر چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان برای استقلال نفتی به واقعیت برسد، آرامکو بسیاری از مسوولیت‌های خود را در قبال تامین هزینه‌های این پادشاهی کاهش خواهد داد.

برای تحقق این رویا، ولیعهد جوان باید به سرمایه‌گذاران این امید را بدهد که پاک‌سازی‌های اخیراش اولین قدم‌های رسیدن به عربستان جدید است.  

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۶۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکایت معنادار افزایش قیمت کارخانه و ناترازی در بازار ۱۴۰۲ خودرو

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم وفناوری آنا، پس ازانتشار اخباری مبنی بر حمایت سازمان حمایت از مصرف کنندگان از افزایش قیمت کارخانه ای خودروهای تولید داخل، بار دیگر بازار خودرو دچار التهاب شد. این موضوع در شرایطی رخ داد که بازار خودرو به دلیل نزدیک شدن به تعطیلات سال نو شمسی به خودی خود دچار نوساناتی بود.

از همین شرایط به گونه ای پیش رفت که اکثر خودروهای تولید داخل در بازار افزایش قیمت داشتند؛ به عنوان مثال پژو پارس ۲۰ میلیون تومان و یا تیبا بدون صندوق ۸ میلیون تومان گران شد. در این شرایط فعالان بازار خودرو علاوه بر گرانی با مشکلات خیلی پیچیده تری دست و پنجه نرم می کنند؛ سردرگمی در بازار باعث رکود و عدم پویایی بازار نیز شده است. از همین رو برای بررسی شرایط فعلی بازار خودرو، موضوع را از یک کارشناس صنعت خودرو سازی جویا شدیم.

امیر حسین کاکایی، استاد دانشگاه و کارشناس صنعت خودروسازی در خصوص تاثیر افزایش کارخانه ای قیمت خودرو به خبرنگار افتصادی آنا گفت: افزایش قیمت کارخانه ای باید مدت ها پیش اعمال می شد و این سکوت طولانی سازمان حمایت عجیب است. شایان ذکر است که قیمت اگثر خودروهای دو خودرو ساز بزرگ کشور بر مبنای دفاتر هزینه ای شهریور سال گذشته است و این به معنای جاماندگی حدود ۴۵ درصدی از تورم است. 

وی ادامه داد: بر فرض پذیرفته شدن افزایش قیمت خودرو در کارخانه، با این اوصاف زیان انباشته ای که در این مدت اتفاق افتاده است، همچنان بر قوت خود باقیست. این اقدام سازمان حمایت دیر هنگام و بدموقع است؛ اما واقعیت این است که این کار باید انجام شود. همچنین منطق حکم می کند که پس از یکسال افزایش قیمت به اندازه تورم زیاد باشد.

اعمال افزایش قیمت تا پیش از نوروز بعید بود

وی تصریح کرد: سال گذشته نیز شورای رقابت بین ۳۰ تا ۷۰ درصد قیمت کارخانه ای خودروها را افزایش داد اما توسط دولت مخالفت شد. در سال گذشته نیز این موضوع با توجه به نزدیکی به ایام نوروز بسیار مشکل بود و تا زمان اعلام نتیجه نهایی در مورد میزان افزایش نمی توان اظهار نظر کرد. این تاخیر در اعلام افزایش قیمت ممکن است به دلیل تاخیر در حسابرسی اسناد رسمی باشد اما اعمال افزایش قیمت تا پیش از نوروز بعید بود.

کاکایی تصریح کرد : این روش بسیار اشتباه است؛ چرا که تاخیر در بروزرسانی قیمت ها موجب زیانی می شود که غیرقابل جبران است. هم اکنون صنعت خودروسازی مانند بیماری سرطانی است که جز جراحی راهی برای نجات آن نیست. این افزایش نامنظم و عدم شفافیت و تنش موجب سردرگمی مصرف کنندگان و بی برنامگی تولید می شود. این بلاتکلیفی علاوه بر ایجاد تشنج در بازار، امکان برنامه ریزی تولید را از خودروساز سلب می کند. 

وی گفت: راه نجات صنعت خودرو در ایجاد شفافیت و همچنین آزادسازی قیمت ها است؛ چرا که بازار همواره راه حل منطقی به تعادل رساندن خود را پیدا می کند.

یک گزارش معنا دار از صنعت خودرو به بورس

به گزارش آنا؛ در گزارش رسمی شرکت ایران‌خودرو ، میزان تولید محصولات سواری این شرکت در ۱۰ ماه نخست ۱۴۰۲،  ۴۴۴ هزار و ۴۷۱ دستگاه اعلام شده است. این در حالی است که ایران‌خودرو در ۱۰ ماه نخست سال۱۴۰۱،  ۴۷۴ هزار و ۳۸۱ دستگاه سواری تولید کرده بود که به منزله کاهش ۶ درصدی (حدود ۳۰ هزار دستگاه) در سال جاری است.

بیشترین میزان کاهش تولیدات ایران‌خودرو مربوط به گروه پژو با ۵۷ هزار دستگاه کاهش (افت ۲۰ درصدی) و گروه سمند با بیش از ۱۰ هزار دستگاه کاهش تولید (افت ۱۸ درصدی) است.

در شرایطی ایران خودرو از کاهش ۶ درصدی تولید خودروی سواری خبر می دهد که محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی گفته بود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان روز دوم بهمن ماه سال جاری برای صنعت خودرو ۶ میلیارد دلار تامین ارز انجام شده است که در تاریخ کشور بی سابقه بوده است.

حال باید دید با وجود تامین مناسب ارزی دلیل این کسری تولید و زیان دهی خودروسازان تامین می شود؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (تصاویر) رومی القحطانی؛ زیباترین دختر عربستان و نماینده سعودی در مسابقه دختر شایسته جهان کیست؟
  • عربستان سعودی برای اولین‌بار در مسابقه دختر شایسته جهان شرکت می‌کند
  • عربستان برای اولین بار در مسابقه دختر شایسته جهان شرکت می‌کند
  • (عکس) «گوی اژدها»؛ یک شهربازی عجیب در عربستان سعودی!
  • حکایت معنادار افزایش قیمت کارخانه ای و ناترازی در بازار ۱۴۰۲ خودرو
  • حکایت معنادار افزایش قیمت کارخانه و ناترازی در بازار ۱۴۰۲ خودرو
  • فراز و فرودهای مناسبات عراق و عربستان/ رویکرد اقتصادی همگرایانه
  • تساوی تاریخی تاجیکستان با عربستان در جشن نوروز
  • فیلم| ساره، اولین ربات انسان‌نمای عربستان با پوشش زنانه
  • دیدار «سید عمار حکیم» با ولیعهد سعودی