Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@07:43:16 GMT

وب فارسي هنوز جاي رشد زيادي دارد

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۸۷۰۹۹

وب فارسي هنوز جاي رشد زيادي دارد

خبرگزاري آريا - دانش > فناوري‌ - پوريا آسترکي:
رشد زبان فارسي در وب شاخصي از رشد کل اکوسيستم وب‌فارسي است.
گستره اين اكوسيستم آنچنان وسيع است كه نمي‌توان يك اقدام خاص را به‌عنوان عاملي واقعا تأثيرگذار برشمرد. درواقع اين رشد حاصل عوامل مختلفي است كه در كنار هم ارزش‌هاي گوناگون فرهنگي و اقتصادي ايجاد مي‌كنند؛ از مهم‌ترين عوامل، افزايش دسترسي مردم به اينترنت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افزايش سرعت اينترنت، سياستگذاري دولت براي تقويت خدمات و تجارت الكترونيك، افزايش آموزش و تسري يافتن آزادي بيان همه ازجمله عوامل مؤثر در بهبود شرايط زبان فارسي است. اما 2موضوع همواره به زيان اكوسيستم وب‌فارسي بوده است و نياز به توجه ويژه دارد؛ نكته اول فيلترينگ است. فيلترينگ سرويس‌هاي وبلاگ و شبكه‌هاي اجتماعي بدون شك به گسترش فارسي لطمه مي‌زند. وبلاگ به‌عنوان ابزاري راحت و مردمي براي توليد محتوا و شبكه‌هاي اجتماعي به‌عنوان محل تأثيرگذاري و تعامل با محتواي توليد شده نقش زيادي در تقويت اكوسيستم وب‌فارسي دارند؛ از اين‌رو رفع ‌فيلتر شبكه‌هايي چون توييتر و فيس‌بوك مي‌تواند به تقويت موقعيت سايت‌هاي فارسي كمك شاياني كند.
نكته بازدارنده دوم فناتحريم يا تحريم‌هاي فناوري است. فناتحريم توليد نرم‌افزار و استفاده از امكانات نوين وب را تا حد زيادي دشوار كرده است. مقابله با فيلترينگ و فناتحريم به‌طور قطع نقش سازنده‌اي در تقويت وب‌فارسي خواهد داشت اما آيا موفقيت و جهش زبان فارسي تنها براي ايران است؟
بايد توجه داشت چيزي حدود 110 ميليون نفر فارسي صحبت مي‌كنند كه مي‌شود حدود پانزده‌صدم درصد از جمعيت جهان و تنها نيم‌درصد از كاربران اينترنت در دنيا. اين تعداد كم فارسي‌زبان توانسته‌اند 1.7 درصد از محتواي وب را به‌دست بياورند كه دستاورد قابل توجهي است. اين رشد تنها متعلق به ايران نيست. بعضي از سايت‌هاي پربيننده فارسي ايراني نيستند اما توجه كنيم كه در افغانستان حدود 62 درصد از مردم بيسواد هستند كه در عمل نقشي در توليد يا مصرف محتواي وب ندارند و تاجيكستان نيز با وجود تكلم به زبان فارسي هنوز از خط فارسي استفاده نمي‌كند. سوال مهم اين است كه آيا مي‌توان اين موفقيت را ادامه داد؟
دلايل زيادي وجود دارد كه اميدوار باشيم در كمتر از 3سال، فارسي يكي از 10زبان برتر شود. فعلا نزديك‌ترين رقيب ما لهستان است كه در رتبه 10قرار دارد. سبقت گرفتن از لهستان كار سختي نيست. لهستان سريع‌تر از ايران به توسعه اينترنت دست زد و درنتيجه سريع‌تر به اوج رسيد اما بعيد است بتواند از اين بيشتر رشد كند؛ درحالي‌كه اينترنت در ايران هنوز جاي رشد فراواني دارد و با برنامه‌هاي دولت و انرژي فراوان در بخش خصوصي مي‌توان اميد زيادي به بهتر شدن موقعيت زبان فارسي داشت.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۷۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) خوش آمدگویی نخست وزیر پاکستان به رئیسی به زبان فارسی

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی منبع: صداوسیما

دیگر خبرها

  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • سرمربی فوتسال تاجیکستان: صعود تیم های فارسی زبان باعث خرسندی است
  • ناکامی اپوزیسیون در سفیدشویی از صهیونیست‌ها
  • خوش آمدگویی نخست وزیر پاکستان به رئیسی به زبان فارسی (فیلم)
  • (ویدیو) خوش آمدگویی نخست وزیر پاکستان به رئیسی به زبان فارسی
  • ببینید | نخست‌وزیر پاکستان به زبان فارسی به رئیسی خوش آمد گفت‌