Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالیکه طی هفته‌های گذشته عراقی‌ها برای صادرات لبنیات ایران به کشورشان تعرفه‌های بیشتری وضع کرده‌ و مسئولان ایرانی از رایزنی برای حل این مشکل خبر داده بودند، دبیر انجمن صنایع لبنی اعلام کرد که با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته و دست ردی که عراقی‌ها به سینه مسئولان ایرانی زده‌اند، امیدی برای حل این مشکل وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، عراق طی هفته‌های گذشته تعرفه واردات برخی محصولات لبنی از ایران را افزایش داد؛ به گونه‌ای که تعرفه ۱۵ درصدی شیر و خامه با ۲۵ در صد افزایش به ۴۰ درصد و تعرفه ۵۰ درصدی ماست نیز با ۲۰ درصد افزایش به ۲۵ درصد رسید. این اقدام سبب اعتراض کارخانه‌ها و صادرکنندگان محصولات لبنی شد، چراکه به گفته دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی، کشورهای عضو اتحادیه عرب بین خودشان تعرفه ندارند و محصولاتی که از مصر و عربستان وارد بازار عراق می‌شود مشمول تعرفه نیست و فقط ترکیه باقی می‌ماند که آن را هم باید دید پیمان تجاری با این کشور بسته شده است یا نه، بنابراین با وضع یک‌جانبه و یک‌طرفه این‌گونه تعرفه‌ها، قیمت محصولات لبنی ایران در بازار عراق تا حد بسیاری افزایش یافته و توان رقابت را از دست می‌دهد.

البته پیش از این نیز وزارت کشاورزی و حسن رکنی، معاون امور دام این وزارتخانه نسبت به حل این مشکل و باز گرداندن تعرفه عراقی‌ها ابراز امیدواری کرد و گفت: پیش از این نیز عراقی‌ها تعرفه برخی محصولات صادراتی به کشورشان را از ایران افزایش داده بودند که با رایزنی‌های صورت گرفته از سوی مسئولان وزارت امور خارجه حل و فصل شد.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که رضا باکری در این باره گفت: امیدی به حل این مشکل وجود ندارد، چرا که بر اساس اطلاعات به دست آمده، با وجود پیگیری و رایزنی مسئولان ایران، دولت عراق متقاعد به کاهش تعرفه نشده و اعلام کرده که مصوبه آنها در این زمینه چهار ساله بوده و قابل بازگشت نیست.

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی افزود: در حال حاضر شرکت‌های صادرکننده محصولات لبنی عراق، صادرات خود را متوقف نکرده‌اند و طبق همان روند سابق کارشان را ادامه می‌دهند به امید اینکه این مشکل حل شود اما در شرایط کنونی که به نظر می‌رسد تعرفه‌های افزایش یافته عراقی‌ها برای محصولات لبنی ایرانی قابل بازگشت نیست. به نظر می‌رسد بهترین راهکار این است که دولت مابه‌التفاوت این تعرفه‌ها را به کارخانه‌های صادرکننده بدهد تا صادرات لبنیات به ایران به عنوان بزگرترین مشتری این محصولات ادامه پیدا کند، چراکه کارخانه‌های صادرکننده زحمات و هزینه‌های بسیاری را متحمل شده‌اند تا این بازار را پیدا کنند.

وی با بیان اینکه بازار عراق برای لبنیات ایران ۱۶ سال است که استمرار دارد و برای آن تلاش‌های بسیاری صورت گرفته است، تصریح کرد: به هیچ وجه نباید بازار عراق را تسلیم رقبایی مانند عربستان کرد و دولت باید مصوبه مجلس شورای اسلامی در قالب برنامه ششم توسعه را اجرایی کند، چرا که بر اساس این قانون دولت مکلف است مابه‌التفاوت بهای تمام شده داخلی با قیمت‌های بازارهای هدف را پرداخت کند تا شرکت‌ها بتوانند بازارهای هدف خود را به دست بیاورند یا حفظ کنند.

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی درباره اینکه چرا کارخانه‌های صادرکننده محصولات لبنی حاضرند با زیان محصول خود را به عراق صادر کنند و آیا این نشان‌دهنده سود بالای آن کارخانه‌ها نیست؟ گفت: به طور کلی صنعت این گونه نیست که به صورت لحظه‌ای عوامل تاثیرگذار روی سیاستگذاری‌های بلندمدتش را در قالب تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای پاسخ دهد و حاضر است در مقطعی ضرر و زیان را تحمل کند تا آن بازار به دست آید. از سوی دیگر در بازار داخلی هم همین گونه عمل می‌کنند اما این نشان‌دهنده سود بالای کارخانه‌های تولیدکننده محصولات لبنی نیست بلکه این هزینه‌های بقای یک کمپانی یا شرکت به شمار می‌رود.

 باکری اظهار کرد: عراق به عنوان بزرگترین مشتری محصولات لبنی ایران یکی از ارزشمندترین بازارها برای کارخانه‌های تولیدکننده این محصولات به شمار می‌رود، چرا که زحماتی که کارخانه‌ها برای این کشور کشیده‌اند تا آن را به عنوان بزرگترین بازار خود به دست بیاورند و حفظ کنند بسیار بالا بود و امر وز پس از ۱۶ سال شاهدیم که سالانه بیش از ۶۵۰ هزار تن لبنیات صادر می‌شود که حدود ۸۰ درصد آن به عراق اختصاص دارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۸۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از تولید است

به گزارش خبرنگار مهر، «علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: روز ارتش را گرامی داشته و خدمت همه دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی ایران تبریک عرض می‌کنم. جلسه امروز هیأت وزیران به دلیل حضور رئیس جمهور در رژه ۲۹ فروردین با ریاست معاون اول ریاست جمهور تشکیل شد.

وی افزود: البته روز یکشنبه به ریاست آقای رئیس جمهور هیأت دولت جلسه داشت که اهم مصوبات را اعلام می‌کنم. بعد از گزارش‌هایی که اعضای هیأت وزیران در خصوص موضوعات روز از جمله سیل و ریزش‌ها و بارش‌های جوی در جنوب کشور داشتند، نکاتی از سوی وزرای مرتبط از جمله وزیر کشور و نیرو مطرح شد و برخی موارد که نیازمند هماهنگی و تسریع است، تصمیماتی اتخاذ شد.

بهادری جهرمی گفت: هیأت وزیران با تصویب دولت بنا به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت سود تعرفه واردات و صادرات را تصویب کرد که کتابچه آن ابلاغ خواهد شد.

وی ادامه داد: جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از کنترل قیمت‌های کالاهای اساسی و مصرفی مردم و نیز حمایت از بخش تولید و مواد اولیه مورد نیاز آن است.

سخنگوی دولت ادامه داد: در بخش مصرفی در جهت حمایت از تولید داخل و جهش تولید تعرفه‌ها حمایتی پیش بینی شده است.

بهادری جهرمی در ادامه سخنان خود گفت: به منظور تأمین مالی موارد مورد نیاز برای اجرای پروژه‌های دستگاه‌های اجرایی یکی از کارهای تأمین مالی، انتشار اوراق اسلامی بود که آئین نامه آن با پیشنهاد مشترک برنامه و بودجه و اقتصاد و دارایی به تصویب هیأت وزیران رسید.

در حال تکمیل

کد خبر 6080362

دیگر خبرها

  • ظرفیت خوبی برای صادرات محصولات شوینده و خودرویی قزوین به بلاروس داریم
  • افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی قیمت پژو پارس درب کارخانه/ دلار در مرکز مبادله ثابت مانده است/ جا برای خودرو‌های وارداتی در بنادر نداریم/ واکنش رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به واگذاری پرسپولیس به بانک‌ها
  • جهت‌گیری در تعرفه صادرات و واردات، حمایت از تولید است
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳؛ تداوم کاهش جزیی قیمت‌ها در بازار
  • تولید روزانه بیش از ۱۲ تن کنسرو تن ماهی در اردبیل
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه
  • رشد ۳۲ درصدی جوجه‌ریزی در مرغداری‌های کرمانشاه
  • صدور کد صادراتی IR در یک کارخانه لبنی در استان مرکزی
  • وضعیت صنایع لبنی در خراسان رضوی
  • حرکت بزرگ سپاه اسلام امیدی در دل مستضعفان جهان ایجاد کرد