Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز لرزه‌نگاری از وقوع ۱۱۸ پس‌لرزه پس از زلزله اصلی شب گذشته در کرمانشاه خبر داد و گفت: بعد از وقوع چنین زلزله‌ای احتمال پس‌لرزه تا ماه‌ها وجود دارد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، علی مرادی افزود: شدت زمین لرزه شب گذشته ۷.۳ ریشتر بود که انرژی که در کانون آزاد شده، ۷.۳ بوده و هرچه زمین لرزه دورتر از کانون بوده، کمتر احساس شده و میزان انرژی که به شهرهای دیگر رسیده، کمتر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد محل شکل‌گیری زلزله اظهار کرد: کانون اصلی وقوع زلزله بین شهر ازگله و سرپل ذهاب بوده است که در ناحیه مرزی و کمی هم داخل ایران محسوب می‌شود. هرچقدراز کانون زمین لرزه دور می‌شویم، میزان لرزش بیشتر است و دامنه لرزشی نسبت به چشمه کمتر است. طبیعتا هرچه دامنه بالاتر باشد تخریب بیشتر است.

رییس مرکز لرزه‌نگاری در ادامه گفت: این زمین لرزه را سازه‌های کوتاه در تهران حس نکردند اما در سازه‌های بلند، شهروندان زلزله را حس کردند. دستگاه‌های زلزله‌نگاری ما در تهران شکل موج را ثبت کرده است حتی برخی ایستگاه‌های ما در رازقان مرکزی، زمین لرزه را ثبت کرده است و به قدری زمین لرزه بالا رفت که ایستگاه نتوانسته عدد آن را ثبت کند.

مرادی در مورد آخرین زلزله مربوط به این منطقه گفت: این منطقه زلزله‌خیز است. بزرگترین زمین‌لرزه این منطقه مربوط به سال ۱۳۲۶ با میزان ۶.۵ ریشتر بود. شب گذشته نیز حدود ۴۳ دقیقه قبل از زمین لرزه پیش لرزه‌هایی در ساعت ۲۱ و ۵ دقیقه،۲۱ و ۱۸ دقیقه و ۲۱ و ۱۹ دقیقه داشتیم که بعد از این پیش لرزه‌ها زلزله اصلی اتفاق افتاد. پیش لرزه‌ها باعث آگاه شدن مردم و کاهش خسارت شد.

وی در مورد دامنه زلزله در کشورهای همسایه گفت: در کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات، قطر، کویت و دوبی این زلزله به راحتی احساس شده است.

رییس مرکز لرزه‌نگاری در مورد تعداد پس لرزه‌های شب گذشته اظهار کرد: ۱۱۸ پس لرزه ثبت شده که ۵۱ پس لرزه زیر ۳ ریشتر، ۴۹ تا بین ۳ تا ۴ ریشتر و ۱۷ پس لرزه بین ۴ تا ۵ ریشتر بوده است.

مرادی در مورد احتمال وقوع پس لرزه اظهار کرد: چنین زلزله‌ای صددرصد تا ماه‌ها پس لرزه خواهد داشت و لازم است مردم احتیاط کافی داشته باشند اما پس لرزه‌ها به بزرگی زلزله اصلی نخواهد بود و حداقل یک واحد کمتر از زلزله اصلی است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۹۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزش باد شدید در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان


به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: بیشینه سرعت باد در محدوده ۵۰ کیلومتر بر ساعت و ارتفاع امواج دریا به بیش از ۲ متر می‌رسد که توصیه می‌شود شناور‌های سبک، صیادی و تفریحی از رفت و آمد خودداری کنند و تمهیدات لازم در بنادر استان صورت پذیرد.
مرضیه سی سی پور افزود: تداوم این ناپایداری دریایی تا اواخر وقت جمعه دهم فروردین ماه، پیش بینی می‌شود.
وی گفت: در آسمان استان گذر ابر پیش بینی می‌شود و جمعه در ارتفاعات استان بویژه ارتفاعات شمالی استان رگبار پراکنده باران دور از انتظار نیست.

بیشتربخوانید:ناپایداری شدید دریایی در مناطق دریایی جنوب کشور و هرمزگان
سی سی پور افزود: به لحاظ دمایی تا پایان هفته جاری، نوسانات ۱ تا ۳ درجه‌ای دما، مورد انتظار است.

دیگر خبرها

  • احتزار پرچم مزین به نام علی ولی الله در بندرعباس
  • ویژه برنامه‌های صداوسیمای مرکز خلیج فارس در شب قدر
  • محققان آلمانی: سد کالپوش عامل زلزله روستای حسین آباد
  • وقوع زمین لرزه در کابل
  • خلیج فارس و دریای عمان تا جمعه مواج است
  • وزش باد شدید در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان
  • آبرسانی به بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس
  • مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟
  • زمین لرزه سالند خسارتی در پی نداشت
  • زلزله سالند دزفول خسارتی نداشت