Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن «معماران جهادی» تشکلی تازه‌تاسیس است که تلاش دارد به عنوان حلقه‌ی واسط متخصصین معماری، شهرسازی و عمران با تشکل‌های خیریه و گروه‌های جهادی عمل کند. با واقعه‌ی دردناک زلزله‌ی سرپل ذهاب، این تشکل فراخوان تازه‌ای برای ثبت‌نام از مهندسان معمار، شهرساز و عمران برای ارائه‌ی خدمات به مناطق زلزله‌زده منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرویس اجتماعی فردا: انجمن «معماران جهادی» تشکلی تازه‌تاسیس است که تلاش دارد به عنوان حلقه‌ی واسط متخصصین معماری، شهرسازی و عمران با تشکل‌های خیریه و گروه‌های جهادی عمل کند. با واقعه‌ی دردناک زلزله‌ی سرپل ذهاب، این تشکل فراخوان تازه‌ای برای ثبت‌نام از مهندسان معمار، شهرساز و عمران برای ارائه‌ی خدمات به مناطق زلزله‌زده منتشر کرده است.

مهندس سیده‌فاطمه مردانی، از موسسین این تشکل، در گفت‌وگو با پایگاه خبری فردا درباره‌ی فعالیت‌شان می‌گوید: «از سه ماه پیش تاسیس این تشکل را پیگیری کردیم. در ابتدا نگاهمان به رخدادهای غیرمترقبه ماننده زلزله نبود بلکه در مذاکراتی که با تشکل‌هایی مانند بنیاد صدر، قرارگاه امام رضا(ع) و منتظران خورشید داشتیم قرار بود برای ارتقای کیفیت فعالیت‌های عمرانی این مجموعه‌ها خدمات ارائه کنیم. اما با رخداد تلخ زلزله‌ی غرب کشور، احساس مسئولیت کردیم که در این موقعیت فعالیت را معطوف به امداد و بازسازی این مناطق کنیم».

در صفحه‌ی معرفی این تشکل درباره‌ی اهداف راه‌اندازی آن می‌خوانیم: «کشور و دنیای ما از محرومیت‌ها و آسیب‌های متعددی رنج می‌برد و شهروندان شریفی هستند که برای رفع این محرومیت‌ها تلاش می‌کنند؛ گروه‌های جهاد سازندگی، مجموعه‌های خیریه و بسیاری از تشکل‌های دیگر در این امر فعال هستند. اما این در این سلسله فعالیت‌ها، حضور حرفه‌ای معماران، شهرسازان و دیگر اهالی حرفه حلقه‌ی گمشده‌ای است که فقدانی جبران ناپذیر است.

این فقدان موجب می‌شود فعالیت‌های آبادگرانه در شهرها و روستاهای محروم، گاه سنت‌های طراحانه‌ی اشتباهی برجای بگذارد و هویت‌های فرهنگی و معماری شهرها و روستاها به اتهام فرسودگی و آسیب‌پذیری کنار گذاشته شوند. همچنین در هنگام رخ‌دادن بحران‌هایی چون زلزله، سیل و جنگ‌ها، شدت تخریب و نیاز به نوسازی مداخله‌ی حرفه‌ای سریع و متعهدانه را می‌طلبد تا ضمن برطرف کردن مشکلات مردم نیازمند و آسیب دیده از آسیب‌های هویتی وسیع این شرایط بکاهد.

«انجمن معماران جهادی» تشکل مردم‌نهادی است که با همکاری اهالی حرفه و تخصص‌های معماری، مرمت، شهرسازی و عمران تشکیل می‌شود و تلاشی برای هم‌افزایی با دیگر گروه‌های داوطلب و فعال در عرصه‌ی محرومیت‌زدایی است. این نهاد تلاش می‌کند به عنوان واسط جامعه‌ی حرفه‌ای برای ارائه‌ی خدمات به گروه‌های جهاد سازندگی و انجمن‌های خیریه عمل کند، با این هدف که به ارتقای کیفیت فعالیت‌های عمرانی این مجموعه‌ها یاری رساند.»

این انجمن پس از تشکیل گروه محدودی از معماران به عنوان هسته‌ی اولیه‌ی برنامه‌ریزی امداد به مناطق زلزله‌زده، با همکاری پایگاه «رویدادهای معماری» سامانه‌ی ثبت‌نام از متخصصین معماری، بازسازی پس از سانحه، عمران، مرمت و شهرسازی برای پیوستن به این شبکه‌ی متخصصین را راه‌اندازی کرده است. فراتر از همکاری متخصصین، فراخوانی برای جلب کمک دیگر افراد و تشکل‌ها برای تامین هزینه و تجهیزات لازم نیز در این راه‌اندازی شده است. گروه‌های جهادی و سازمان‌های خیریه فعال در مناطق آسیب دیده نیز می‌توانند از سامانه این انجمن درخواست خدمات بدهند.

علاقه‌مندان به همکاری با این حرکت می‌توانند از لینک‌های زیر اعلام آمادگی کنند:

+ ثبت‌نام متخصصین برای عضویت در انجمن

+ اعلام همکاری دیگر افراد و تشکل‌ها

+ درخواست خدمات از انجمن

کلمات کلیدی: زلزله کرمانشاه ، زلزله ، معماری ، معماران ، سیده فاطمه مردانی ، معماران جهادی

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۰۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند

رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: سال گذشته، ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج سازندگی پیوستند و ثبت شدند و مجوز فعالیت گرفتند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سردار محمد زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی در نشستی خبری، شعار امسال هفته بسیج سازندگی را «همه با هم بسیج خدمت‌رسانی» اعلام کرد و گفت: این شعار سه جنبه را دنبال می‌کند؛ همه در کنار هم بودن، وجود تشکیلات مردمی و خدمت‌رسانی خادمان ملت و جهادگران، سه جنبه شعار منتخب بسیج سازندگی در سال ۱۴۰۳ است.

وی افزود: بسیج گسترده‌ترین شبکه مردمی کشور است، بسیج از انقلاب و از مردم، جداشدنی نیست؛ اعتقاد ما این است که هر کسی که دغدغه انقلاب و مردم را دارد بسیجی است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اقدامات این سازمان در سال گذشته، یادآور شد: سال گذشته، بیش از ۳۳ هزار مسکن از سوی کمیته امداد احداث شد که ۱۱ هزار واحد از این تعداد را بسیج سازندگی ساخته بود. بسیج دارای دو قرارگاه «سازندگی و محرومیت زدایی» و «اقتصاد مقاومتی» است که عمده مسئولیت و امور این دو قرارگاه بر دوش سازمان بسیج سازندگی است که با توجه به شعار سال، عمده تمرکز بسیج سازندگی در سال جاری، معطوف به تولید خواهد بود.

زهرایی با اشاره میزان ثبت و فعالیت گروه‌های جهادی در بسیج سازندگی طی سال گذشته، اظهار کرد: در سال گذشته، ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج سازندگی پیوستند و ثبت شدند و مجوز فعالیت گرفتند. در حال حاضر سازمان بسیج سازندگی از ظرفیت ۵۱ هزار گروه جهادی فعال در سطح کشور بهره‌مند است و در طول سال گذشته ۲۳ هزار گروه جهادی در رزمایش فاطمی شرکت کردند و خدمات مختلفی را به مردم ارائه دادند.

وی با اشاره به مهمترین برنامه‌های بسیج سازندگی در سال جاری، گفت: از مدرسه جهاد رونمایی و اجلاسیه ملی «شهدای جهاد خدمت» هم برگزار خواهد شد. همچنین در جریان طرح «از آبخیز تا جالیز» چند صد پروژه در هفته بسیج سازندگی سال جاری افتتاح می‌شوند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی یادآور شد: در سال گذشته ۳۴ هزار جهیزیه با کمک‌های مردمی، تامین و توزیع شد و بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی توسط بسیج سازندگی در سراسر کشور به اجرا در آمد. بسیج سازندگی طی سال گذشته ۱۲۳ هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داد؛ بستر کار ما صندوق‌های قرض الحسنه است و ۳۰ هزار فرصت شغلی را همین صندوق‌های قرض‌الحسنه ایجاد کرده‌اند. در سال گذشته با احیای واحد‌های صنعتی، از نابودی ۲۷ هزار فرصت شغلی جلوگیری شد.

زهرایی با اشاره به ایجاد ۱۰ دهکده اقتصاد مقاومتی تاکنون، از افتتاح چندین دهکده دیگر اقتصاد مقاومتی در هفته بسیج سازندگی سال جاری خبر داد و گفت: بسیج همچنین در موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان، طی سال گذشته ۵ هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داده است.

دیگر خبرها

  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین
  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • طرح تو طرح در رویداد طرحی نو، مسابقات معماری در ایران را به بوته‌ی نقد گذاشت
  • رفع مشکلات ثبتی ۳۰ ساله به همت ۲۰ گروه جهادی در استان یزد
  • سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • مقام نخست طرح عهد خدمت از آن گروه‌های جهادی خوزستان