Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-19@13:23:23 GMT

آیا زلزله غرب کشور قابل پیش بینی بود؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۰۱۴۹۱

استاد پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله در رد برخی ادعاها گفت: زلزله دیشب در استان های غربی کشور به هیچ عنوان از لحاظ زمان، مکان و قدرت ریشتر قابل پیش بینی نبود.به گزارش بلاغ،به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ مهدی زارع روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ادعای پیش بینی این زلزله از چند ماه پیش، تاکید کرد: وقوع آن قابل پیش بینی نبود و چنین کذب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره پس لرزه های این زلزله گفت: تا صبح امروز حدود 20 پس لرزه بالای سه ریشتر در استان های غربی کشور، رخ داده که ممکن است تا ماه ها و حتی تا یکسال نیز ادامه یابد.
زارع درباره تعدد گزارش های مربوط به کانون وقوع زلزله توضیح داد: برخی محاسبات کانون زلزله را در خاک ایران و برخی در خاک عراق نشان می دهد اما واقعیت این است که این زلزله روی نوار مرزی ایران و عراق رخ داده است و علت این ضد و نقیض گویی ها وقوع زلزله روی نوار مرزی است از این رو برخی کانون آن را شمال غرب سر پل ذهاب و برخی جنوب حلبچه می دانند اما اگر یک خط میان سرپل ذهاب و حلبچه کشیده شود، کانون زلزله مشخص می شود.
استاد پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله درباره اینکه آیا تاکنون زلزله ای به این بزرگا در این بخش از کشور رخ داده بود، گفت: یک زلزله تاریخی بزرگ در هزار و 100 سال پیش در آن منطقه رخ داده بود؛ شاید به اندازه همین زلزله بود و شاید هم این زلزله بازگشت آن بوده اما هنوز مشخص نیست.
وی درباره گسل وقوع این زلزله اظهار کرد: گسل وقوع این زلزله هنوز مشخص نیست هر چند یکی از گسل های آن منطقه گسل ذهاب است اما اینکه این گسل موجب وقوع زلزله شده باشد هنوز مشخص نیست.
در زمان وقوع، این زلزله در غرب کشور در شهرهایی مانند تهران، زنجان، قزوین و اصفهان تا حدودی احساس شد که زارع در پاسخ به اینکه آیا این زمین لرزه نقشی در تحریک سایر گسل ها دارد، گفت: وقوع زلزله در استان های غربی کشور ربطی به این شهرها ندارد و هر احتمالی که قبلا برای این شهرها در نظر گرفته شده بود به قوت خود باقی است.
به گزارش ایرنا از مرکز لرزه نگاری کشوری، زمین لرزه 7 و 3 دهم ریشتری در ساعت 21 و 48 دقیقه و 16 ثانیه شامگاه یکشنبه استان های غربی کشورمان را لرزاند. 
مرکز وقوع این زمین لرزه استان کرمانشاه حوالی ازگله در طول جغرافیایی 45.9، عرض جغرافیایی 34.84 و عمق 11 کیلومتری زمین بود و این واقعه تاکنون 341 کشته و افزون بر 5 هزار مصدوم بر جای گذاشته است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۱۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی: تندباد و بارش‌های رگباری در راه است

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا به وقوع رگبار باران و رعدوبرق در ارتفاعات هشدار داد و بر لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات و خودداری از دره‌نوردی توصیه کرد.   به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان درباره وضعیت مناطق کوهستانی کشور طی پنج شنبه (٣٠ فروردین‌ماه) اظهارکرد: پنج شنبه تداوم بارش‌های رگباری و گاهی رگبار شدید، توام با رعدوبرق و تگرگ و وقوع تندباد موقتی در بخش‌های جنوب شرقی کشور و ارتفاعات کرمان و شرق هرمزگان پیش‌بینی می‌شود. در این مناطق به‌ویژه طی نیمه اول روز به سبب جاری شدن سیلاب، احتمال اصابت رعدوبرق و تگرگ، طغیان رودخانه‌ها و احتمال سقوط و پرتاب به سبب وزش باد شدید، فعالیت‌های کوهنوردی، دره‌نوردی، طبیعت گردی و پرواز‌های تفریحی مخاطره آمیز است.   وی اضافه کرد: از عصر پنجشنبه با تضعیف این سامانه از شدت بارش‌ها کاسته و در منطقه کاهش ابر پیش‌بینی می‌شود.   رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت مناطق کوهستانی کشور طی جمعه (٣۱ فروردین‌ماه) گفت: به سبب وقوع ناپایداری‌های همرفتی به‌ویژه طی ساعات بعدازظهر در ارتفاعات شمال غرب، ارتفاعات زاگرس، بخش‌هایی از ارتفاعات البرز و ارتفاعات جنوب شرق کشور، شرایط برای افزایش ابر و وقوع رگبار موقتی و رعدوبرق و تگرگ مهیا می‌شود.   وی توصیه کرد: با درنظر گرفتن وقوع رگبار و رعدوبرق طی ساعات بعدازظهر، جمعه نسبت به زمان بندی مناسب صعود جهت پرهیز از مواجه شدن با شرایط جوی نامناسب اقدام شود. با توجه به بارش‌های قابل ملاحظه طی روز‌های گذشته و پرآبی رودخانه‌ها و دره‌ها در نواحی جنوبی و جنوب شرقی از انجام برنامه‌های دره‌نوردی اجتناب شود.   ضیاییان در پایان گفت: با توجه به شرایط فصلی وقوع بهمن بهاره به‌ویژه در مناطق مستعد ارتفاعات البرز، شمال غرب و ارتفاعات مستعد زاگرس، از تردد در مناطق مستعد وقوع بهمن و قرار گرفتن روی نقاب‌های برفی اجتناب شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • زمین لرزه در روداب سبزوار/زلزله خسارتی نداشت
  • اعزام گروههای ارزیاب از جمعیت هلال احمر به محل زلزله در روداب سبزوار
  • وقوع زلزله در سبزوار
  • زلزله ۴.۲ ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند / دامغان هم لرزید
  • زلزله ۴.۲ ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند
  • هشدار مهم هواشناسی به کوهنوردان/ رگبار باران در این ارتفاعات
  • وقوع رگبار باران در ارتفاعات
  • هواشناسی: تندباد و بارش‌های رگباری در راه است
  • تندباد و بارش‌های رگباری در راه است
  • وقوع زلزله ۴.۸ ریشتری در استان سیستان‌وبلوچستان