Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@20:28:00 GMT

روزهایی که به صد نمی‌رسند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۰۶۷۳۰

بصیرت نوشت :

۲۱فروردین ۱۳۹۶، کنفرانس خبری رئیس دولت اعتدال، در آستانه آغاز کار و زار های انتخاباتی،  خبرنگار همشهری سؤالی را از روی کاغذ قرائت کرد و گفت که روحانی وعده داده بود ظرف ۱۰۰ روز مشکلات اقتصادی کشور را حل می‌کند اما بعداً حرفش را تغییر داده است.روحانی در پاسخ گفت: از شما تشکر می‌کنم که این را پرسیدید، چون دروغ بزرگی در برخی روزنامه و سایت‌ها مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من کِی گفتم ۱۰۰ روزه مشکلات را حل می‌کنم؟ من گفتم در پایان ۱۰۰ روز گزارش کارهای انجام‌شده را ارائه می‌دهم و همین کار را کردم.روحانی ادامه داد: اونی که یک‌شبه حل می‌کرد یک شخص دیگری بود. (خنده و تشویق حضار)خبرنگار تلاش کرد تا صحبت‌های روحانی را قطع کند که روحانی گفت: شما سؤالتان را پرسیدید و مقاله‌تان را خواندید و استفاده کردیم.وقتی بعد از توضیحات روحانی درباره کارهای انجام‌شده در دولت یازدهم، خبرنگار همچنان بر اظهارات خود اصرار کرد، روحانی گفت: چهار سال است منتظرم این سؤال را بپرسند تا این دروغ را روشن کنم. ۴ سال منتظر پاسخ به این دروغ بزرگ بودم که برخی رسانه ها به نقل از من می گفتند که گفته ام ۱۰۰ روزه مشکل اقتصادی ایران را حل می کنم! مگر آدم بی‌عقل باشد که چنین وعده‌ای بدهد. مگر می‌شود همه این مشکلات را حل کرد؟

این اظهارات با همه انتقادات گسترده و انتشار فیلم اظهارات رئیس جمهور در انتخابات ۹۲  که گفته بود «راه‌حل‌های کوتاه‌مدت یک ماهه و ۱۰۰روزه برای حل مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی در دولت تدبیر و امید پیش‌بینی شده است که با این برنامه ما می‌توانیم در یک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادی باشیم» گذشت تا آنکه دو هفته بعد از آن نشست خبری، در حالی که رقابت های انتخاباتی آغاز شد،  حسن روحانی در هنگام ورود به سازمان صدا و سیما برای ضبط برنامه تلویزیونی، درباره برنامه عملی خود درخصوص رونق تولید، خروج از رکود و حل بیکاری گفت: الان رکود نداریم جز در یک بخش، یعنی اقتصاد ما فقط در یک بخش و آن هم مسکن رکود دارد مابقی بخش‌ها از رکود خارج شده در عین حال درباره رونق اقتصادی یک برنامه مدون دارم، ضمن اینکه من یک برنامه صد روزه هم خواهم داشت که اعلام می‌کنم.

اظهاراتی که در شرایط مطرح شد که حسن روحانی به عنوان رئیس دولت و مسئول اجرایی کشور، فارغ از نتیجه انتخابات  تا روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری دوازدهم بیش از صد روز فرصت داشت!! اما نه تنها این فرصت گذشت بلکه اکنون در روزهای پایان آبان ماه ۱۳۹۶ صد روز از دولت دوازهم به ریاست آقای روحانی  هم گذشته است  و شرایط آن است که می بینیم!

شرایط چنان است که حتی نزدیک ترین چهره های اقتصادی به دولت نیز از آن انتقاد می کنند و در باره آینده اقتصاد کشور هشدار می دهند، به عنوان نمونه فرشاد مومنی به تازگی  در مصاحبه با  روزنامه فرهیختگان گفته است؛ شخصاً از کیفیت تیم اقتصادی‌ انتخاب شده، بسیار متأسف هستم وی همچنین از عدم اصلاح ساختار های اقتصادی کشور نیز انتقاد می کند و خواستار اقدام های موثر در این زمینه می شود.

صد روز از دولت دوازدهم هم گذشته است و متاسفانه، مطابق آمارهای تجاری کشور که جدیدا توسط گمرک منتشر شده، در هفت ماهه سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۶ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار کالای چینی وارد کشورمان شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، بیش از یک میلیارد دلار (نزدیک به ۱۹ درصد) رشد داشته است. واردات ایران از ترکیه نیز در سال جاری رشد چشمگیری پیدا کرده و از یک میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار در هفت ماه اول سال گذشته به یک میلیارد و ۹۳۳ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است؛ پر واضح است که با وجود این آمار ها اوضاع بازار کار و تولید  داخلی و سیاست های اقتصاد مقاومتی در وضعیتی بحرانی و متزلزل است و نیاز به توضیح بیشتر ندارد.

در حوزه سیاست خارجی نیز در این دوره ۱۰۰ روزه شاهد کارنامه درخشانی از سوی دولت نیستیم؛ از شرایط برجام و قمار مجدد آمریکا گرفته تا وعده و قول های اروپا که بی نتیجه بودن آن را از هم اکنون و با حمایت های ویژه فرانسه از وضع تحریم های جدید علیه ایران می توان مشاهده نمود. در منطقه نیزشاهد روابط پر تنش هستیم که متاسفانه دولت و دستگاه دیپلماسی در پاسخ و خنثی کردن فعالیت ها جریان سعودی و صهیونیستی دست به عصا و منفعل عمل می کند و  معضلات و مشکلات دیگر که نا گفته هویدا است.

این سخنان به این معنی نیست که مردم انتظار معجزه از سوی دولت در یک دوره ۱۰۰ روزه دارند بلکه آنها می خواهند حداقل دولت برنامه مدون خود برای حل مشکلات کشور را به همراه اقدامات انجام شده در این مسیر ارائه دهد. البته مشخص نیست دولت کی و چه زمانی می خواهد به روز صدم برسد و برنامه ها و اقدامات انجام شده خود را گزارش کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۶۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا،  دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور،  محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی،  سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن،  حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را  به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • ابر دولت در مرکز داده پیام راه‌اندازی می‌شود
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • «ابر دولت» در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است