Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: بناهاي تاريخي شاخص استان کرمانشاه به طور متوسط ،20 درصد تخريب شده اند.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، علي‌اصغر مونسان درباره شدت آسيب بناهاي تاريخي کرمانشاه در زلزله اخير اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دريافتي از گزارش تيم‌هاي اعزامي به قصر شيرين، دالاهو، سرپل ذهاب، اسلام‌آباد، ماهيدشت، ريجاب و گيلانغرب، بناهاي شاخص استان کرمانشاه شامل کاروانسراي شاه عباسي، عمارت خسرو و چهار قاپي در شهرستان قصر شيرين، زيج منيژه در سرپل ذهاب و قلعه يزد گرد در شهرستان دالاهو، به‌صورت متوسط 20‌ درصد دچار تخريب و ريزش شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: ‌اثر تاريخي زيج منيژه در سرپل ذهاب آسيب جدي نديده و بخش‌هايي از تاق‌ها ريزش محدودي داشته که مستندنگاري آن نيز صورت گرفته است و بناي چهار قاپي قصر شيرين نيز که قدمت آن به دوره ساساني مي‌رسد ترک‌هايي در سازه آن مشاهده شده که قابل مرمت و استحکام‌بخشي است.
معاون رئيس‌جمهوري با اشاره به تخريب وارده به کاروانسراي قصر شيرين تصريح کرد: بر اساس گزارش‌هاي دريافتي در اين بنا نيز ديوار سنگي ضلع شرقي به ضخامت 80 سانت، طول بيست متر و به ارتفاع هشت متر تخريب شده است.
وي در خصوص ديگر آثار تاريخي استان کرمانشاه گفت: خوشبختانه «تاق گرا» واقع در گردنه پاتاق بر سر راه کرمانشاه به سرپل ذهاب آسيب نديده اما تعدادي سنگ بزرگ در اطراف آن سقوط کرده و بيست متر از حاشيه جاده دسترسي به اين اثر تاريخي نيز ريزش کرده است.
رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري عنوان کرد: نقش برجسته آنوباني ني واقع در سرپل ذهاب و يکي از قديمي‌ترين نقش برجسته‌هاي کشور نيز از آسيب در امان مانده است اما در اثر زلزله تعداد زيادي سنگ در محوطه بيروني و داخلي آن به‌صورت پراکنده سقوط کرده که نياز به جمع‌آوري و سامان‌دهي دارد.
وي با تأکيد بر اينکه اثر جهاني بيستون و طاق بستان آسيب نديده است، تخريب يکي از ديوارهاي قلعه گبري مشرف به جاده و ريزش تعدادي از سنگ‌هاي ديواره کاخ خسرو را از ديگر آسيب‌هاي وارده به آثار تاريخي استان کرمانشاه عنوان کرد و افزود: اکنون هياتي در حال برنامه‌ريزي براي مرمت‌هاي اضطراري بناهاي تاريخي آسيب ديده است.
به گزارش ايرنا، زلزله اي به بزرگي 7.3 ريشتر ساعت 21 و 48 دقيقه شامگاه يکشنبه (بيست و يکم آبان ماه) استان کرمانشاه و مناطقي از عراق را لرزاند.
اين زلزله در استان کرمانشاه حوالي ازگله در عمق 11 کيلومتري زمين روي داد.
شدت اين زمين لرزه به اندازه اي بود که در بيشتر استان ها و برخي کشورهاي منطقه نيز احساس شد.
براساس آخرين اطلاعات اعلام شده از ستاد مديريت بحران کشور، تا ساعت 24 دوشنبه، در استان کرمانشاه 430 کشته و 7156 مصدوم شده اند.
پس لرزه ها هنوز ادامه دارد و مسئولان براي بررسي وضعيت و برنامه ريزي در مناطق زلزله زده حضور دارند.
قرار است امروز رئيس جمهوري به مناطق زلزله زده سفر کند.
فراهنگ**3079**1055
دريافت: علي اسدي** انتشار: زينب کارگر
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۸۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشمه علی در شهرری تمدنی مهم از پایان عصر نوسنگی

"چشمه علی" شهرری خاستگاه تمدنی ری باستان، تهران و پهنه شمالی ایران است که با حدود ۸ هزار سال دیرینگی یکی از مهم‌ترین تمدن‌های فلات ایران در پایان عصر نوسنگی به شمار می‌آید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، شهرری به عنوان یکی از شهرهای کهن ایران زمین واجد ارزش‌های تاریخی و میراثی فراوانی در مقیاس ملی و حتی جهانی است، اما متاسفانه تاکنون توجه چندانی به این موضوع نشده است.

یکی از فضاهای اثرگذار که در حافظه خاطرات جمعی مردم ماندگار است، "چشمه‌علی" با قدمتی حدود 8 هزار سال است که بازدید از آن رایگان و از مسیر شهرری، بزرگراه آوینی، بین بلوار صفائیه و بلوار شهید غیوری در دسترس عموم قرار دارد.

چشمه علی که در 25 فروردین 1313 با شماره 202 به فهرست آثار ملی ایران افزوده شد، خاستگاه تمدنی ری باستان، تهران و پهنه شمالی ایران است که با حدود هشت هزار سال دیرینگی یکی از مهم‌ترین تمدن‌های فلات ایران در پایان عصر نوسنگی به شمار می‌آید و از نخستین مکان‌هایی است که استخراج مس و به کارگیری‌اش در ساخت ابزار و لوازم رایج زندگی و صنعت در آن متداول گشت.

تا پیش از آنکه اریک اشمیت در سال 1313 کاوش‌های خود را در محدوده چشمه علی در شمال شرقی ری آغاز کند، دیرینگی این مکان بسته به آثار موجود در آن از جمله باروی ری، معبد آناهیتا، نقش کنده محو شده شکار شیر و...، در نهایت به عصر پارتیان و ساسانیان باز می‌گشت.

 در این میان نتایج کاوش‌های اشمیت مهیج و باورنکردنی بود و پیشینه این منطقه را تا 8 هزار سال پیش به عقب راند.

این چشمه که آثار متعدد تاریخی نظیر دژ ری بندی، قلعه تبرک و باروی ری در اطراف آن احداث شده بود، از دیرباز یکی از تفرجگاه‌های مردم ری و تهران به شمار می‌آمد.

سنگ‌نگاره چشمه علی شهرری مرمت می شود

گفتنی است تقویت جذابیت و بهسازی محیطی چشمه‌علی فرصت جدیدی را برای تقویت محور گردشگری در جنوب شهر ایجاد و زمینه توجه شهروندان به دیگر آثار تاریخی را بیش از گذشته می‌کند، اما مسئولان شهرستان ری از پرداختن به این موضوع امتناع کرده و چشمه 8 هزار ساله در حدود 10 ماه است که خشک شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسرائیل با حذف میراث باستانی به دنبال نفی تاریخ فلسطین است
  • رفت و آمد ۲۷ هزار مسافر در مرز دوغارون خراسان رضوی
  • بازدید مسافران نوروزی از طبیعت بکر و آثار تاریخی گرمی
  • چشمه علی در شهرری تمدنی مهم از پایان عصر نوسنگی
  • بخش لادیز شهرستان میرجاوه یکی ازمناطق گردشگری و تاریخی
  • ۴۰ هزار گردشگر از آثار تاریخی نوش آباد دیدن کردند
  • ثبت ۳ اثر تاریخی در فهرست آثار ملی
  • ثبت سه اثر تاریخی در فهرست آثار ملی
  • بارش‌های اخیر آسیب جدی به بازار تاریخی اراک وارد نکرد
  • نی ریز پذیرای میهمانان نوروزی