Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول کتابخانه عمومی شهر دلوار: مطالعه آزاد و کتابخوانی هنوز در کشور رضایت‌بخش نیست و می‌توان گفت که کتاب در بین مردم مظلوم واقع شده است و تنها در بخش کودکان و دانش‌آموزان مراجعه‌کننده خوب است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از سپاس؛ پرداختن به کتاب و کتاب‌خوانی امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی به شمار می رود پس به همین جهت ایجاد و راه‌اندازی کتابخانه در اقصی و نقاط کشور یکی از ملزومات اساسی به شمار می‌رفت که خوشبختانه این امر مهم چند سالی است که بیش‌ازپیش در کشور ما رونق گرفته است و کتاب‌خوانی یکی از بهترین امورات در زندگی ما گشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از کتابخانه‌هایی که امروزه نقش بسزایی در ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در بین مردم دارد کتابخانه شهید رئیسعلی دلواری که با مدیریت عمار خدری و مریم موزیری در سالیان اخیر بسیار پر رونق گشته و مورد استقبال عموم مردم این منطقه قرارگرفته و دارای جایگاه ویژه‌ای در بین مردم است.

روز 24 آبان ماه هر سال در تقویم ایران به عنوان روز کتاب ، کتابخوانی و کتابدار نام گذاری شده است. علت نام گذاری این روز در تقویم به خاطر ارزش والای کتابخوانی و رشد فرهنگ کتابخوانی در جامعه است و  بدین منظور و با هدف آشنایی بیشتر مصاحبه ای با مسئول کتابخانه عمومی شهر دلوار ترتیب داده ایم که شما را به خواندن آن دعوت می کنیم.

لطفاً در ابتدا خودتان را برای خوانندگان ما معرفی بفرمایید؟

مریم موزیری، متولد تنگستان شهرستان اهرم، کارشناس کتابداری از دانشگاه شیراز و 2سال است که به‌عنوان کتابدار کتابخانه عمومی شهر شهر دلوار فعالیت می‌کنم.

کتابخانه دلوار از چه سالی آغاز به فعالیت کرد؟

کتابخانه عمومی شهید رئیسعلی دلواری از سال 1373 شروع به‌کار کرده اما من از آذرماه سال 1394 به این مجموعه اضافه‌شده‌ام. در حال حاضر در دو شیفت کاری ارائه خدمت می‌نماید.

چه تعداد عضو، چند عنوان کتاب و چند جلد کتاب دارد؟

تا این تاریخ در کتابخانه عمومی دلوار 5260 عنوان کتاب، 9975 نسخه کتاب و 2543 نفر عضو وجود دارد.

آیا خودتان به کتاب علاقه دارید؟

بله و بدون اغراق بیان می‌کنم در هفته حداقل خواندن یک کتاب را در اوقات فراغتم می‌گنجانم. کتاب، به‌منزله یکی از مهم‌ترین رسانه‌های ثبت و انتقال اندیشه و دانش به شمار می رود و همواره از جایگاه والایی در تمدن دانش بشری برخوردار بوده است.

کتاب توانسته است مرزهای زمانی و جغرافیایی را پشت سر گذارد و در تاریخ جاری شود. به همین دلیل، کتاب در فرهنگ‌های پویا از ارزش خاصی برخوردار است و برای توسعه آن در سطح جامعه تلاش‌های ویژه‌‌ای باید صورت ‌گیرد.

وضعیت کتاب‌خوانی در دلوار چگونه است؟

با توجه به آنکه تنها نهاد فرهنگی در این محل، کتابخانه است اکثر افراد خواه برای گذران اوقات فراغت و یا انجام تحقیقات درسی و دانشگاهی و... نیاز به مطالعه دارند و لذا به کتابخانه مراجعه می‌کنند. اما هنوز رضایت‌بخش نیست و می‌توان گفت  که کتاب در بین مردم مظلوم واقع شده است وتنها در بخش کودکان و دانش‌آموزان مراجعه‌کننده خوب است.

استقبال مردم شهر دلوار از کتاب و کتاب‌خوانی چگونه است؟

خوشبختانه آنچه که به من شوق بیشتر انجام کارهای فرهنگی می‌دهد شور و اشتیاق مردم نسبت به کتاب و کتاب‌خوانی است. اما به دلیل مشکلاتی مانند مکان قرار گرفتن کتابخانه درقسمت بیرونی شهر، و کمبود منابع استقبال در بین سنین بالاتر و بخصوص آقایان کم است.

کدام گروه سنی بیشتر به کتابخانه مراجعه می‌کنند؟

کودکان، نوجوانان، جوانان، دانش‌آموزان، دانشجویان.

کدام کتاب‌ها بیشترین خواننده را در دلوار دارد؟

بستگی به طیف خواننده و موضوع کتاب دارد. اما از سال 94 کتاب‌های باغ مارشال وبامداد خمارو سفرهای علمی بین گروه کودک، کتاب دا و ساله‌ای بنفش نیز در گروه سنی بالا بیشترین درخواست را داشته است.

چه حمایت‌هایی از شما و کتابخانه می‌شود؟

این کتابخانه زیر نظر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اداره می‌شود و قسمت عمده منابع و هزینه‌های جاری کتابخانه نیز از این راه تأمین می‌شود.

کمک‌ها و حمایت های خیرین محترم منطقه در پیشرفت این کتابخانه نیز جایگاه ویژه‌ای دارند، انتظار است شهرداری و اعضای شورای شهر نیز در این خصوص همت کنند.

کتابخانه شامل چه بخش‌هایی هست؟

بخش خدمات فنی کتابخانه: شامل فهرست‌نویسی و انتقال اطلاعات کتب به رایانه و چاپ کارت برگه و بر چسب عطف کتاب می‌شود.

بخش امانت: در این بخش نیز اطلاعات کتب به امانت‌داده شده و کتب بازگشت داده‌شده به‌وسیله رایانه انجام می‌شود.

بخش خدمات مراجعین: در این بخش مراجعین می‌توانند علاوه بر استفاده از برگه‌دان های مجزا در 3 بخش (مؤلف، موضوع، عنوان) با استفاده از رایانه کتب مورد نیاز خود را به‌راحتی جستجو نمایند.

بخش مجلات: بخش نشریات ادواری با بیش از 35 عنوان مجله به‌صورت قفسه باز در فضای ورودی کتابخانه در اختیار مراجعین قرار گرفته است.

بخش سمعی و بصری: این بخش با دارا بودن لوح های فشرده آموزشی، تفریحی و...به مراجعان خدمات ارائه می‌دهد.

بخش کودک: این بخش مورد توجه مراجعان کودک کتابخانه است. داخل پرانتز گفته شود بخش کتاب کودک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و من از مسئولان محترم تقاضا دارم جهت مجهز کردن این بخش نیز از کمک‌هایشان نسبت به کتابخانه دریغ نفرمایند.

بخش مرجع: البته فقط در کتابخانه از آن‌ها استفاده می‌شود.

سالن مطالعه: این کتابخانه دارای دو سالن مطالعه با ظرفیت 50 نفر در اختیار مراجعین است.

برایتان سخت نیست که تنها دو نفر هر کدام در یک شیفت کاری کارهای کتابخانه را انجام می‌دهید؟

وقتی به ارزش هدفی که در پیش داری می‌اندیشی، هیچی برات سخت نیست، البته برای انجام دادن کارهای کتابخانه و انجام کارهای فرهنگی مسلماً داشتن دو نیرو کافی نیست. این کتابخانه نیاز به ازدیاد نیرو برای خدمت رسانی دارد.

مسئولین منطقه در ماه چند بار برای گرفتن کتاب و خواندن آن به کتابخانه مراجعه می‌کنند؟

مسئولین بخش دلوار استقبال چندانی از کتابخانه نمی‌کنند، البته برای هفته دولت اکثر مسئولین عضو کتابخانه شدند.

برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در بین مردم دلوار چه راهکاری دارید؟

اولین آشنایی کودک با کتاب، در خانواده و محیط خانواده انجام می‌گیرد.

یک کتابدار می‌تواند با برخورداری از صفت خلاقیت، هراز چند گاهی فکر، ایده، شیوه یا راهکار تازه‌ای را ارائه دهد و محیط کار خود را از روزمرگی رها کند و در پرنشاط کردن فضای کاری گامی بردارد. ما نیز هر آنچه که در توان داریم برای ترویج فرهنگ مطالعه تلاش می‌کنیم. از این جمله می‌توان به برگزاری مسابقات، عضویت رایگان، خاطره‌نویسی شب شعر و... را می‌توان نام برد که در این کتابخانه اجرا شده است.

 برنامه آینده شما برای کتابخانه چیست؟

تشکیل و احیای انجمن ادبی از اولین اهداف پیش روی کتابخانه است که شامل گروه های شعر خوانی و مشاعره و شاهنامه خوانی و … است. تشکیل کلاسهای قصه خوانی و کانون عکس دلوار و تشکیل مرکز بوم شناسی در مرکز فرهنگی شهید رئیسعلی دلواری و توسعه فعالیتهای فرهنگی کتابخانه به سایر نقاط شهر و منطقه و ارتباط بیشتر با کانونهای فرهنگی آنها در دستور کار است.

مشکلات شما در کتابخانه و انتظارتان از مسئولین چیست؟

مشکلات کتابخانه به لطف مسئولین با ایجاد ساختمان یک سال است که تا حدی برطرف شده است و انتظارم نیز این است که برای توسعه و ترویج این فرهنگ مهم در سطح منطقه تلاش های جدی تری صورت‌ گیرد.

می‌توان تعداد کم کتابخانه در دلوار، کم بودن منابع کتابخانه، منابع مالی ضعیف، کمبود نیرو، فضای کم کتابخانه، عدم واریزی نیم درصد حق کتابخانه توسط شهرداری، عدم تهویه مطبوع، عدم مالکیت کتابخانه و نداشتن پیک سیار را ازجمله مشکلات ما در کتابخانه عنوان کرد.
کتابخانه عمومی می‌تواند همسو با مسئولان فرهنگی با اعمال سیاست های برنامه‌ریزی‌شده، فرهنگ کتاب‌خوانی را در جامعه نهادینه نماید به‌شرط آنکه نگاه ویژه و جدی تری به کتابخانه‌ها شود.

نقش کتابخانه در ارتقا و پیشرفت جامعه چیست؟

با توجه به زحمات زیادی که برای کتابخانه و برطرف کردن نیاز فرهنگی شهروندان انجام شده است همه بدون چشمداشت بوده امیدواریم زحمات ما بی‌نتیجه نباشد که قطعاً این‌طور نیست.

در پایان چه توصیه ای برای جوانان و مردم این شهر دارید؟

من البته قابل به این تعارف نیستم ولی امیدوارم با همکاری مردم دلوار و جوانان برومند آن افقهای تعریف شده فرهنگی شهر هر چه زودتر قابل حصول گردند و البته خود جوانان منطقه نیز در این مهم از پیشروان باشند. منفعل رفتار نکنند و در ارائه نظرات و پیشنهادات خود بخصوص در زمینه های فرهنگی تردید نکنند و در تحقق اهداف مد نظرشان پیگیر و خواهان باشند.

حرف آخر؟

اینکه از تمامی دوستانی که در این سالها من و مجموعه کتابخانه رایاری نمودند کمال تشکر را دارم و یک عذرخواهی ویژه از مردم دیار شهید رئیسعلی دلواری به واسطه کاستی هایی که احیاناً از اینجانب دیده و با بزرگ منشی خود از آن چشم پوشیده اند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیات خادم الرضا(ع) به حوزه کتاب و کتابخوانی توجه ویژه داشته است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت پیمان شامگاه سه شنبه در ضیافت افطاری اهالی قم و کتابداران استان قم که به همت هیات خادم الرضا علیه‌السلام قم در حسینیه بنی فاطمه قم برگزار شد در سخنانی با تبریک میلاد با سعادت امام حسن مجتبی علیه السلام و محکوم کردن جنایات اخیر رژیم صهیونیستی گفت: جنایت های رژیم اشغالگر قدس علیه مردم مظلوم فلسطین و غزه را محکوم می‌کنیم و امید است هر چه زودتر شاهد پایان یافتن رژیم منحوس اسراییل باشیم.

وی افزود: هیات خادم الرضا علیه السلام قم در طول ۳۱ سال گذشته تاکنون برنامه های مختلفی را برگزار کرده که بخشی از این برنامه ها در حوزه کتاب و کتابخوانی بوده که این امر نشان از اهمیت توجه این هیات به امر کتابخوانی است.

رییس هیات مدیره هیات خادم الرضا علیه‌السلام بیان کرد: انتشارات خادم الرضا علیه السلام نیز در عرصه انتشار کتاب به خصوص در حوزه کتاب های نوجوانان و جوانان در طول این سالها فعالیت داشته و آثاری را به منتشر کرده است.

پیمان عنوان کرد: شب‌های قدر که در روزهای آینده پیش رو خواهیم داشت، دارای فضیلت بسیار زیادی است که در این شب برای اعمال حسنه، ثواب های بسیاری عنوان شده که برابر با هزار ماه بیان است.

رییس هیات مدیره هیات خادم الرضا علیه السلام ادامه داد: در شب قدر بهترین عمل از میان همه اعمال سفارش شده، کسب علم بیان شده است که توجه به علم و دانش را در هیچ مکتبی همانند اسلام سراغ نداریم.

مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان قم نیز در این مراسم بیان کرد: جامعه کتابخوان نیازمند آن است که همه اقشار فرهیخته آن اهل کتاب باشند.

مهدی توکلیان اضافه کرد: قم در عرصه ایثار و شهادت سرآمد و پیشتاز کشور است و در عرصه کتاب و کتابخوانی نیز این گونه است.

وی افزود: ۲۵ کتابخانه عمومی در قم فعالیت دارند که امید است بتوانیم با همت خیرین و مسوولان استانی این ظرفیت را افزایش دهیم.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر قم نیز در این مراسم بیان کرد: امیدواریم نهاد کتابخانه های کشور و مسوولان استان برای افزایش شمار کتابخانه ها در قم اقدامات لازم را انجام دهد.

نرجس نیازمند بیان کرد: کتاب گنجینه بسیار فاخری است که آینده هر کشوری را می سازد و افرادی که در عرصه کتاب و کتابخوانی فعال هستند، آینده روشن تری دارند و عاقلانه تر می اندیشند.

وی ادامه داد: اکثر کتابداران در استان قم خانم ها هستند که این افراد در این حالی که رسالت کاری خود را انجام می دهند در امر تربیت فرزند نیز نقش دارند.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر قم گفت:باید بین مجموعه های فرهنگی استان همبستگی و ارتباط تنگاتنگی وجود داشته باشد که در این صورت می توانیم پیشرفت های خوبی در برنامه های فرهنگی داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهاجرانی نیز بیان داشت: در این مراسم کتاب «کبوترانه تا خدا» که گلچینی از دعاها و زیارت ها برای کودکان با بازنویسی و ساده سازی ترجمه توسط خانم محدثه سادات طباطبایی است رونمایی می شود.

وی افزود: ۱۳ هزار بازی و ضرب المثل ایرانی داریم که این ظرفیت بسیار خوبی برای نشر فرهنگ ایرانی است.

این نویسنده ادامه داد: ادعیه در کنار احادیث، انسان را به مسیر رشد و تعالی سوق می دهد و این دو منبع می توانند سرمنشا تولید آثار هنری در عرصه های مختلف باشد.

کد خبر 6063226

دیگر خبرها

  • تجهیز بیش از هزار کلاس درس به کتابخانه در مناطق محروم کشور
  • ایجاد کتابخانه مدارس در مناطق محروم کشور
  • اهدای بیش از یک هزار و ۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه عمومی دانشجو در ملایر
  • ۱۱ سال جست‌وجو برای نام یک شاعر!
  • اهدای بیش از ۱۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه عمومی دانشجو ملایر
  • هیات خادم الرضا (ع) به حوزه کتاب و کتابخوانی توجه ویژه داشته است
  • هیات خادم الرضا(ع) به حوزه کتاب و کتابخوانی توجه ویژه داشته است
  • تدارک ویژه ورامینی‌ها برای برگزاری تظاهرات جمعه خشم
  • راه اندازی پیشخوان کتاب در ادارات نقده
  • برگزاری تظاهرات ورامینی ها در دفاع از مردم مظلوم غزه در روز جمعه