Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در خراسان شمالی سرطان سینه (پستان) بالاترین آمار سرطان ها در بین زنان این استان را دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از واحد سلامت راه ساجده فلوریا انفرادی،پزشک عمومی(MPH) و  کارشناس بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار ما پیرامون سرطان های زنان اظهار کرد: سرطان سینه از، شایع ترین سرطان در زنان در سراسر جهان است که به صورت نادر در مردان هم می تواند بروز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سالانه 11 هزار مورد جدید سرطان سینه در کشور تشخیص داده می شود که بیش از نیمی از مبتلایان سن کمتر از 50 سال دارند و یک چهارم بیماران زیر 40 سال هستند.

انفرادی بیان داشت: در خراسان شمالی سرطان سینه (پستان) بالاترین آمار سرطان ها در بین زنان این استان را دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه اوج بروز سرطان سینه در سنین 40 تا 50 سال است اما مواردی در سنین زیر 35 سال هم در استان  دیده شده است.

انفرادی چاقی، سابقه خانوادگی، تغذیه نامناسب، نقش هورمون ها، باروری دیرهنگام، عدم شیردهی، کم تحرکی، یائسگی بعد از 55 سال، نداشتن زایمان، مصرف چربی ها و گوشت زیاد، شخصیت مضطرب عامل اصلی ایجاد کننده سرطان سینه در زنان استان دانست.

کارشناس بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت استان گفت: زنان باید معاینه در منزل را به صورت منظم داشته باشند به گونه ای که از سن 20 سال به بالا باید هر دوماه معاینه در منزل، هر 3 سال برای معاینه به پزشک یا ماما مراجعه کند و در سنین 40 سال به بالا هم تحت نظر پزشک ماموگرافی را انجام دهد.

انفرادی با اشاره به طرز انجام معاینه در منزل خاطر نشان کرد: بعد از اتمام قاعدگی در صورت مشاهده توده و ترشحات خونی در سینه، تورفتگی پوست، نامتقارن بودن سینه، تغییرات پوست، توکشیده شدن نوک پستان، توده زیر بغل، وریدهای واضح روی پستان، زخم و جوش در نوک پستان  به پزشک یا ماما مراجعه کنند.

وی اشاره کرد: بیشتر توده های موجود در سرطان سینه خوش خیم هستند که برای مشخص شدن نوع توده باید روش های تشخیص ماموگرافی و نمونه برداری انجام شود.

کارشناس بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت استان اضافه کرد: نداشتن آگاهی کافی به این بیماری و اطلاع از روش های تشخیص زودرس متاسفانه باعث شده که بیمار زمانی به پزشک مراجعه کند که بیماری مرحله پیشرفته است.

وی اشاره کرد: بالارفتن آگاهی زنان مهم ترین نکته در کنترل سرطان پستان است، بیمار اگر درمان نشود صددر صد این بیماری کشنده است.

انفرادی در انتها خاطر نشان کرد: زنان 30 تا 69 سال در خراسان شمالی می توانند با مراجعه به مراکز جامع سلامت شهری و روستایی توسط ماما مورد معاینه قرار گیرند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۷۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • اغازواکسیناسیون پنوموکوک (سینه پهلو)در مجموعۀ زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است