Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-24@01:27:13 GMT

شرط و شروط عربستان برای بازگشت الحریری

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۱۷۹۵۸

به گزارش پارس نیوز،

برخلاف آنچه سعودی ها انتظارش را داشتند، مصاحبه پریشب سعد الحریری با تلویزیون المستقبل نتوانست خشم لبنانی ها را مهار کند و ثابت کرد که الحریری در ریاض آزادی و اختیار عمل ندارد. این مصاحبه باعث عصبانیت بیشتر سعودی ها از الحریری شد تا جایی که منابع آگاه خبر دادند که اوضاع وی در 24 ساعت گذشته یعنی بعد از پایان مصاحبه وخیم تر از قبل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نوشته الاخبار سعودی ها می خواستند این مصاحبه علاوه بر آرام کردن طرفداران الحریری، تلاش های «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان برای آزادکردن نخست وزیر از بازداشت سعودی را به شکست بکشاند.
این روزنامه لبنانی ادامه داد: زندانبانان الحریری از اینکه وی خود را در مصاحبه خسته و ناراحت نشان داده و با برخوردهایش فهمانده که اوضاع بر وفق مراد نیست، ناراحتند. به ویژه اینکه الحریری موضع میشل عون را که استعفایش را پیش از بازگشت به لبنان غیر وارد و غیر قانونی خوانده بود تایید کرد. همچنین سقف مواضع وی در برابر حزب الله در این مصاحبه بسیار پایین بود.
الاخبار افزود: عربستان در قبال آزادی الحریری می خواهد مشکل یمن را حل کند. ریاض فکر می کند حزب الله تنها طرفی است که می تواند مشکل موشک های یمنی را که حالا دیگر ریاض را در تیررس خود قرار داده اند حل کند. سعودی ها در پاسخ به این سوال که چرا علیه لبنان و الحریری دست به تنش آفرینی زده می گویند: با الحریری مشکل داخلی دارند اما حل مشکل با لبنان در گرو این است که دولت لبنان و خود حزب الله رسما اعلام کنند که در نزاع های منطقه (شما بخوانید: یمن) دخالت نخواهند کرد.
الاخبار با اشاره به مخالفت ریاض با سفر «عباس ابراهیم» رئیس اداره امنیت عمومی و «عماد عثمان» رئیس پلیس لبنان و دیگر مسئولان امنیتی این کشور به عربستان برای پیگیری قضیه الحریری نوشت: از نتیجه تماس ها و فشارها به ریاض اینطور به نظر می رسد که سعودی ها فقط یک راه پیش روی خود می بینند و آن اینکه الحریری به بیروت برگردد و استعفای خود را تقدیم رئیس جمهوری کند سپس به فرانسه برود و از فعالیت های سیاسی کناره گیری کند. این در حالی است که پاریس پیشنهاد کرده الحریری پس از استعفا بار دیگر مامور تشکیل دولت شود و آن را منوط به مصالحه سیاسی جدید کند.
ریاض به خاطر بدقولی الحریری به شدت ناراحت است و توجیهات او مبنی بر عدم داشتن توان کافی برای مقابله با حزب الله یا قانع ساختن میشل عون برای کمک به وی در مقابله با حزب الله را نمی پذیرد.
سعودی ها به این نتیجه رسیده اند که الحریری ضعیف تر از آن است که بتواند گروه و حزب خود را رهبری کند و حتی نگران این هستند که بعد از بازگشت به بیروت از تعهدات خود به آنها شانه خالی کند. برای همین معتقدند که الحریری نباید انتخابات آینده مجلس را رهبری کند. با توجه به مخالفت های صورت گرفته با جانشینی برادرش «بهاء الحریری»، سعودی ها به فکر بدیل و جایگزین دیگری از بین شخصیت های المستقبل هستند.
الاخبار در پایان افزود: اطرافیان بن سلمان در جواب درخواست ها برای حل فوری بحران، وعده راه حل بعد از چند روز یا حتی یک هفته دیگر را می دهند. برای همین نیز فرانسوی ها به این فکر افتاده اند که شاید جز آمریکایی ها طرف دیگر نتواند با سعودی ها در این باره صحبت کند.
سعودی ها از الحریری می خواهند مسئولیت بسیار بزرگ «تغییر سیاست های حزب الله در منطقه» را به عهده بگیرد و فکر می کنند لبنان باید حزب الله را وادار کند تا کارشناسانش را از یمن خارج کند و هر نوع کمک سیاسی و رسانه ای و نظامی به انصارالله در داخل و خارج یمن را متوقف سازد. اخراج نمایندگان جنبش انصارالله از لبنان نیز مشمول این مساله است.
ناکام ماندن عربستان در تحقق نقشه خود در هفته اول بعد از استعفای الحریری، ریاض را در وضعیت شکست و ناامیدی قرار داده به ویژه اینکه «سید حسن نصرالله» در سخنرانی اخیر خود به هیچ عنوان حاضر نشد درباره موضع حزب الله درباره یمن وارد بحث شود.
سعد الحریری نخست وزیر لبنان روز شنبه 13 آبان (4 نوامبر) در اقدامی غافلگیر کننده و در حالی که در عربستان سعودی به سر می برد از سمتش استعفا کرد.
بسیاری معتقدند استعفای الحریری زیر فشارهای عربستان و با هدف ضربه زدن به حزب الله در داخل و خارج لبنان صورت گرفته است.
 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۷۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!

عربستان‌سعودی در بحبوحه بالا گرفتن احتمالات در خصوص آب‌رفتن نئوم، به سراغ سرمایه‌گذاران چینی رفته‌است تا توجه آن‌ها را به این پروژه جلب کند.

مسئولان نئوم در هفته گذشته از پکن، شانگ‌های و هنگ‌کنگ بازدید کردند تا توجه سرمایه‌گذاران چینی را به این پروژه جلب کنند. گفتنی است که هنوز هیچ خبری از معاملات انجام شده با چینی‌ها به رسانه‌ها درز نکرده‌است.

این ارتباط با سرمایه‌گذاران از طریق نمایشگاهی صورت گرفت که مسئولان پروژه نئوم برپا کردند. لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ کنگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: «واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه تاکنون بی‌طرفانه بوده‌است. من ممکن است برای تفریح به نئوم بروم، اما هیچگاه این شهر را برای اقامت دائم اتخاب نمی‌کنم.»

مسئولان این نمایشگاه و پروژه ساخت نئوم، توجهی به گزارش‌هایی که مبنی بر آب رفتن نئوم منتشر شده‌است، نشان نداده‌اند. گفتنی است که اوایل ماه جاری، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در این شهر خطی زندگی کنند، کاهش داد. در این گزارش آمده‌است که تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" از ۱.۵ میلیون تا سال ۲۰۳۰ به کمتر از ۳۰۰.۰۰۰ نفر کاهش یافته‌است.

طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت: «هدف جمعیتی ۹ میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد.»

بنابر گزارش بیزینس اینسایدر، مسئولان پروژه نئوم، به سوالات این خبرگزاری پاسخ نداده‌اند. با اینحال گزارش‌ها حاکی از آن است که نگرانی‌های گسترده‌تری برای سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز ۲۰۳۰ ولیعهد سعودی وجود دارد.

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، شروع به ایجاد نگرانی در دولت عربستان کرده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد، این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگا پروژه‌های ویژن ۲۰۳۰" کرده‌است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه نئوم همچنین قصد دارد برای اولین بار اوراق قرضه منتشر کند. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا ۱.۳ میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اعتبار جذب کند.

دیگر خبرها

  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • (ویدئو) تصاویری پر بازدید از صحرای بزرگ عربستان با عنوان «حومه آخرالزمانی ریاض»
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟
  • سنگ تمام سران العین برای شکست دادن الهلال در ریاض