Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب‌­های «امام­زاده‌­های آذربایجان و شمال غرب ایران» و «تاریخ امکنه شریفه و رجال برجسته» از سوی امیر چهره­گشا دانشجوی رشته تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر تألیف و از سوی نشر اختر منتشر شد.

امیر چهره­گشا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «بناهای آرامگاهی از جمله بقاع متبرکه امامزادگان، از جنبه‌­های مختلف، از جمله نقش آن­ها در جغرافیای شهری، فعالیت­های مذهبی، اقتصادی، سیاسی و هنری و بالاخره برای شناسایی گسترش و احترام و اعتبار مذهب در دوره­‌های مختلف تاریخی قابل مطالعه بوده و از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

چهره­گشا با توجه به استفاده از دو روش تحقیق میدانی و کتابخانه­ای در تالیف کتاب افزود: «در این اثر سعی شده است تا با شناساندن شرح حال و نسب افراد مدفون در این بقاع، به موقعیت جغرافیایی و مشخصات بنا نیز پرداخته شود.»

وی ادامه داد: «وجود تعداد زیادی از این بقاع در ایران، گویای موج گسترده مهاجرت­هایی است که در قرون اولیه اسلامی به سوی ایران صورت گرفته است و مهاجرت امام­زادگان به ایران در چهار دسته صورت گرفته است: آنهایی که از بیدادگری­‌های امویان و بویژه حجاج بن یوسف مجبور به مهاجرت شدند. بزرگوارانی که به هنگام ولیعهدی حضرت امام رضا ع به ایران آمدند. تعدادی که در خروج بر خلفای اموی و عباسی شرکت داشتند. گروهی که در زمان حکومت علویان در مازندران به ایران آمدند.»

کتاب «امام­زاده­های آذربایجان و شمال غرب ایران» سال 1396 از سوی نشر اختر تبریز در 1000 نسخه چاپ و با قیمت 250000 ریال روانه بازار شد.

کتاب در 348 صفحه و شامل 5 فصل: امامزادگان استان آذربایجان شرقی، امامزادگان استان آذربایجان غربی، امامزادگان استان اردبیل، امامزادگان استان زنجان، منابع و فهرست اعلام است.

کتاب «تاریخ امکنه شریفه و رجال برجسته» به قلم میرزا علی ثقه‌الاسلام تبریزی نوشته شده بود که با مقدمه و تحقیق و تعلیقات امیر چهره­گشا دانشجوی رشته تاریخ واحد شبستر گردآوری و از سوی نشر اختر در 110 صفحه با قیمت 100000 ریال چاپ شد.

«تاریخ امکنه شریفه و رجال برجسته» در ردیف کتاب­های مهم تاریخی تبریز قرار گرفته و در این اثر به بررسی چهار مورد از اماکن تاریخی تبریز: بقعه سید حمزه، بقعه عین ابن علی و زین بن علی، بقعه صاحب الامر و بنای باغ شمال پرداخته شده است.

این پانزده و شانزدهمین کتاب امیر چهره­گشا است. عنوان تعدادی از کتاب­های چاپ شده به شرح ذیل است: یادمان صفرخان، زندانی زمان، نگاهی به مبارزات با سابقه­ترین زندانی سیاسی جهان، صفرخان قهرمانیان؛ تاریخ عجب شیر؛ پیشگامان تاریخ و فرهنگ آذربایجان؛ عجب شیر در گذر زمان؛ آتالاردان چاتان سسلر؛ ائل قایغی­سی: زندگی­نامه و آثار دکتر حسین دوزگون؛ سهند دونیاسی؛ فیزیک نور؛ امامزاده‌های آذربایجان و شمال‌غرب ایران

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۸۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که صبح دوشنبه در سالن شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد، رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل اظهار کرد: تقدیر از مفاخر قرآنی استان اردبیل با محوریت تجلیل از مقام شامخ حجت الاسلام و المسلمین شیخ جمال تعدیلی مفسر برجسته قرآن کریم و در قالب طرح ملی مفاخر قرآنی برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: جهان بشریت رفته رفته به مسیری پیش می رود که تشنه قرآن می شود و با گذشت زمان بشریت بیشتر به آشنایی با قرآن و لزوم بهره مندی از آن پی می برد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل ادامه داد: هرچند که در جهان معاصر افرادی هستند که چهره های قرآنی را مخدوش می کنند و دفاع نادرست از دین انجام می دهند که مهمترین مانع برای روی آوردن به قرآن و دین اسلام است اما اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک کرده و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

رسولی با بیان اینکه قرآن کتاب خداست و خدا خود این کتاب را حفظ و نگهداری می کند، افزود: قرآن کریم سطح دارد که همه بشریت از آن بهره مند هستند ولی لایه های عمقی قرآن و فهم قرآن را «الراسخون فی العلم» و کسانی که مطهر هستند و به طهارت و پاکی مشهور هستند می توانند درک کنند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت سازمان فعالیت های قرآنی و خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا سبب ورود جهاددانشگاهی به حوزه قرآنی است، گفت: این برنامه فاخر به عنوان پنجره ورود به تکریم چهره های فرهنگی و اجتماعی در جهاددانشگاهی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان اجرایی می شود و در آینده تلاش خواهد شد، آن را به شکل بهتری برگزار نمایی.

رسولی تصریح کرد: تقدیر از فعالان قرآنی در قالب طرح هماهنگ و سراسری تدارک دیده شده که هدف آن، تکریم و گرامیداشت شخصیت و مقام علمی فعالان حوزه قرآن می باشد، و در ادامه روند آن دستگاه های فرهنگی و دانشگاه ها نیز مشارکت پررنگی خواهند داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک می کنند و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

پیشرفت تمدن بشری در قدرشناسی از بزرگان است

در این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز اظهار کرد: ما به تجلیل از بزرگان نیازمندیم و مفاخر نیازی به تجلیل ندارند چرا که ملتی که قدر و ارزش بزرگان خود را نداند، پیشرفت نمی کند.

امیر رجبی ادامه داد: در بحث چاپ کتاب و مکتوب شدن جلسات تفسیر استاد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تمام توان در خدمت این بزرگوار است و ما قول مساعد و حمایت لازم خود را اعلام می کنیم.

در زمان اضطراب و نگرانی 66 مرتبه «الله» بگویید

در این مراسم همچنین مفسر قرآن کریم نیز بیان کرد: ظاهر قرآن شگفت انگیز و باطن آن عمیق و ژرف است که انسان با کمی تعمق در آن به شگفتی ذات خلقت پی می برد.

حجت الاسلام شیخ جمال تعدیلی افزود: به همه مردم توصیه می کنم هر زمان در زندگی دچار اضطراب و نگرانی شدید 66 مرتبه فقط « الله» بگویید چرا که می فرماید: «الا بذکر الله تطمئن القلوب». همچنین امام صادق(ع) فرمود هر زمان گرفتار شدید آیات 190 تا 194 سوره آل عمران را بخوانید و بعد دعا کنید، مطمئن باشید که دعایتان مستجاب می شود.

وی گفت: اهل بیت(ع) مطهر هستند و حقیقت اهل قرآن در نزد اهل بیت است.

در این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی توسط جهاد دانشگاهی، اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی، معاونت فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی و سایر دستگاه های اجرایی از مقام استاد شیخ جمال تعدیلی تجلیل و تکریم شد.

کد خبر 6097880

دیگر خبرها

  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • تجلیل از چهره های ماندگار تعلیم و تربیت آذربایجان شرقی
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • تجلیل از چهره‌های ماندگار تعلیم و تربیت استان
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم