Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@04:41:09 GMT

خانم ها و دیابت

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۱۸۶۵۰

خانم ها و دیابت

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز، از سال 1991 میلادی که چهاردهم نوامبر به عنوان روز جهانی " دیابت" معرفی شد، هر سال این روز به عنوان نمادی از توجه عمومی به این بیماری شناخته می شود.

هدف از این نام گذاری توسط انجمن بین المللی دیابت با همکاری سازمان بهداشت جهانی، شناخت بیشتر این بیماری، کنترل بهتر آن و به ویژه توجه به روش های پیشگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این باره هر سال شعاری نیز مطرح می شود که امسال شعار "خانم ها و دیابت؛ حق برخورداری از سلامت" اعلام شده است تا بر اهمیت دسترسی مطلوب و مقرون به صرفه به روش های درمانی برای همه خانم های مبتلا به دیابت، در معرض خطر و توجه به اقدامات پیشگیرانه تاکید شود.


همچنین دسترسی به آموزش های مورد نیاز برای پیشگیری از بروز دیابت نوع 2 و دیابت بارداری نیز اهمیت بالایی دارد.


لزوم توجه جدی تر به این مقوله از این روست که پیش بینی می شود تا سال 2040 میلادی، 199 میلیون زن در دنیا به دیابت مبتلا شوند .

هم اکنون، دیابت یکی از مهم ترین علل فوت زنان به حساب می آید. از طرفی زنان مبتلا به دیابت نوع دو، 10 برابر دیگران در معرض ابتلا به ناراحتی های قلبی عروقی هستند و دیابت نوع یک نیز عامل فزاینده سقط جنین و ناهنجاری های جنینی است.

این در حالی است که دسترسی به درمان های لازم و کنترل دیابت تاثیر قابل توجهی در پیشگیری از وخامت بیماری و وضعیت مطلوب بیمار خواهد داشت.


دیابت چه بیماری است؟


" دیابت" یکی از شایع ترین بیماری های قرن حاضر است که در صورت ناتوانی پانکراس در ترشح مقدار کافی هورمون انسولین برای تنظیم قند خون یا در پی اختلالات سلولی جذب انسولین بروز می کند.


در هر دو حالت گلوکز جذب سلول ها نمی شود و سطح آن در خون افزایش می یابد و از طریق ادرار دفع می شود. معمولا زمانی به بیماری دیابت اطلاق می شود که سطح قند خون در حال ناشتا از 130g/dl و دو ساعت پس از غذا از 200 g/dl بالاتر باشد.

کنترل نکردن بیماری عوارض جدی به ویژه نارسایی کلیوی، ناراحتی های قلبی عروقی، مشکلات بینایی و افزایش زمینه بروز عفونت ها را در پی دارد.


در صورت ترشح نشدن کافی انسولین، بیماری به نام دیابت نوع 1 شناخته می شود که در سنین پایین شایع تر است و برخلاف تصور رایج نمی توان وراثت را تنها عامل بروز آن دانست.

اما اگر سلول های بدن قادر به استفاده صحیح از انسولین نباشد، فرد دچار دیابت نوع 2 می شود که در سنین بالای 45 سال شایع تر است و 90 درصد آمار دیابت دنیا را در برمی گیرد. هر یک از این عوامل ممکن است در دوران بارداری ظاهر شود که به دیابت بارداری موسوم است و معمولا پس از زایمان رفع می شود.


علایم ابتلا به دیابت


تکرر ادرار به ویژه هنگام خواب شبانه، کاهش وزن، افزایش گرسنگی و تشنگی، ضعف، خستگی، تحلیل بینایی، افزایش عفونت ، اختلال در بهبود زخم ها و احساس بی حسی در اندام ها مهم ترین علایم هشداردهنده دیابت است.


پیشگیری و کاهش عوارض بیماری


رعایت سبک زندگی سالم به معنای تغذیه متعادل و متنوع، پرهیز از بی تحرکی و حداقل 30 دقیقه انجام ورزش روزانه، حفظ تناسب اندام و پیشگیری از چاقی به ویژه در ناحیه شکم و کنترل استرس از جمله اقدامات ضروری و مؤثر در کاهش زمینه ابتلا به بیماری محسوب می شود.

از طرفی بیماران مبتلا باید به طور منظم با پزشک مشورت و سعی کنند بیماری را به خوبی کنترل کنند تا عوارض آن کاهش یابد.

 

خراسان

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری سالک در دامغان کنترل شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر خرسندی ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه بهداشتی و درمان دامغان به میزبانی فرمانداری شهرستان بیان کرد: خوشبختانه آمار مبتلایان به بیماری سالک در دامغان سال گذشته به ۹ نفر رسیده است.

وی از کنترل بیماری سالک در دامغان خبر داد و افزود: هر چند بیماری سالک ریشه کن نمی‌شود ولی قابل کنترل است و تلاش می‌کنیم این آمار امسال به صفر برسد.

معاون بهداشت و درمان دامغان گفت اجرای عملیات مبارزه با جوندگان در حاشیه روستاها و شهرهای به همت نهادهای دولتی و دهیاران و رعایت بهداشت فردی و محیط مهمترین عامل در کاهش مبتلایان و کنترل این بیماری بوده است

خرسندی با بیان اینکه پشه‌های خاکی ناقل این بیماری از جوندگان به انسان هستند که باعث زخم شدید در بدن انسان می‌شود افزود: استفاده از پماد دافع حشرات، ونیز استفاده از پشه بند در شب، و پوشیدن لباس‌های آستین بلند بویژه در باغات و رعایت بهداشت از شیوع این بیماری جلوگیری می‌شود.

کد خبر 6085629

دیگر خبرها

  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • خانم معلمی که کلاس درسش را در بیمارستان بر پا کرد
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • فشارخون و دیابت، بیماری شایع متقاضیان حج تمتع
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد