Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@22:03:00 GMT

خطرناکترین عوارض مصرف سیگار برای زنان

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۰۷۴۶

خطرناکترین عوارض مصرف سیگار برای زنان

مسجدی‌ فوق‌ تخصص ریه‌ و دبیر کل جمعیت‌ مبارزه‌ با استعمال‌ دخانیات ایران‌ در همایش‌ زنان، دخانیات‌ و سلامت‌ که امروز در دانشگاه الزهرا‌ برگزار شد، اظهار کرد: در یک و نیم سال پیش سمیناری‌ در کشور اتیوپی‌ برگزار شد‌ که در آن سمینار‌ در بیانه‌ پایانی‌ عنوان شد سلامت پایه توسعه پایدار و دخانیات بزرگترین تهدیدکننده‌ سلامت و توسعه پایدار است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی‌ بیان کرد: دانشجویان باید با احساس مسئولیت و باور‌ وارد جامعه شوند‌ و بانوان نیز باید مشکلات جامعه را به خوبی لمس‌ کنند و برای آن را‌حل حل بدهند.

وی با بیان اینکه خانواده پایه اصلی سلامت و زنان ستون خانواده هستند‌ اظهار کرد: زنان پرورش‌دهنده خود، همسران و فرزندانشان‌ هستند‌، طبق مطالعات صورت گرفته زنانی که سیگار استعمال می‌کنند 2 برابر بیشتر‌ به سکته مغزی و 6 برابر بیشتر به سکته قلبی‌ در مقایسه با سایر بانوان دچار می‌شوند‌؛ همچنین زنان سیگاری‌ در معرض ابتلا به بیماری‌هایی همچون ناباروری‌ هستند‌.

 مسجدی‌ با اشاره به اینکه از سال 1968 میلادی‌ آمریکایی‌ها مبارزه با مصرف دخانیات را آغاز کردند‌ گفت: در این سال‌ها میزان استعمال دخانیات در مردان از 54 درصد‌ به 22 درصد رسید‌ و میزان مصرف دخانیات در زنان از 20 تا 22 درصد به 18 درصد‌ کاهش پیدا کرد.

88 درصد از صنعت دخانیات دنیا‌ در اختیار آمریکا

وی در ادامه خاطرنشان کرد: 88 درصد از صنعت و تجارت دخانیات دنیا‌ در دست کشور آمریکا است به طوری که‌ حدود یک میلیارد نفر سالیانه‌ در تماس با دخانیات هستند و سالیانه حدود 6 تریلیون‌ نخ سیگار‌ تولید می‌شود.

دبیر کل جمعیت‌ مبارزه‌ با استعمال‌ دخانیات با بیان اینکه متأسفانه آمریکایی‌ها زمین کشاورزی‌ و سایر امکانات‌ کشورهای‌ فقیر را نشانه گرفتند گفت: سود حاصل از تجارت دخانیات به جیب‌ آمریکایی‌ها می‌رود و مضرات‌ ناشی از استعمال دخانیات نصیب‌ کشورهای فقیر‌ می‌شود.

وی با اشاره به اینکه 55 درصد از جمعیت ایران زیر 40 سال هستند‌ خاطرنشان کرد: باوجود اینکه شیوع مصرف دخانیات‌ در بین‌ دختران ایرانی کمتر از 3 درصد‌ است‌ اما امروزه شاهد هستیم که مصرف دخانیات به شیوه‌های مستقیم و غیرمستقیم‌ تبلیغ‌ می‌شود.

 

سیگار‌ حاوی‌ 4 هزار و قلیان‌ حاوی 7 هزار و 200 ماده خطرناک

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی‌ با اشاره به اینکه دود سیگار‌ حاوی‌ 4 هزار ماده خطرناک‌ و دود قلیان‌ حاوی 7 هزار و 200 ماده خطرناک‌ است‌ اظهار کرد: برای تولید توتون‌های معسل‌ و معطر‌ مواد نامرغوب‌ و کپک‌زده را به مدت 8 هفته‌ در معرض‌ تماس با انواع اسانس‌ها و مواد شیمیایی‌ مختلف‌ قرار می‌دهند تا افراد‌ به علت‌ رایحه مناسب این توتون‌ها جذب آنها شوند‌.

مسجدی‌ عنوان کرد: متأسفانه وقتی بحث‌ مبارزه با استعمال دخانیات به میان می‌آید عده‌ای شاکی می‌شوند که صاحبان‌ این صنایع‌ از این طریق‌ بیکار می‌شوند‌؛ طبق قانون تصویب‌ شده قرار شد که جلوی‌ ورود انواع توتون‌های معسل‌ و معطر‌ گرفته‌ شود.

وی با اشاره به اینکه بدترین‌ ماده اعتیاد‌آور نیکوتین‌ است اظهار کرد: در کمتر از یک هفته‌ در صورت مصرف‌ نیکوتین‌ سیستم مغز و اعصاب‌ به آن وابسته‌ می‌شود‌ و هر چه‌ سن فرد کمتر باشد‌ مدت زمان کمتری لازم است تا اعتیاد به نیکوتین‌ صورت گیرد‌ به طوریکه‌ نوجوانان 11 ساله تنها با 2 روز مصرف نیکوتین‌ نسبت به این ماده اعتیاد‌ پیدا می‌کنند.

فوق‌ تخصص  ریه‌ بیان کرد: از مهمترین‌ عوارض‌ و پیامدهای‌ ناشی از مصرف دخانیات می‌توان به مرگ‌زایی (تولد نوزاد مرده)، تولد نوزاد با اختلالات تنفسی‌، بلوغ نامتعارف‌، عفونت گوش‌، اختلال در تغییرات هورمونی‌ زنانه‌، سرماخوردگی‌ و سرطان‌هایی مانند ریه‌ اشاره‌ کرد‌.

مسجدی‌ با بیان اینکه سرطان‌ ریه‌ پس از آن سرطان‌های کولون‌ و سینه‌ مهمترین‌ علت مرگ‌ در زنان را به خود اختصاص‌ می‌دهد اظهار کرد: مهمترین علت ابتلا به سرطان ریه‌ استعمال دخانیات است‌؛ 90 درصد مرگ و میر در زنانی که دخانیات استعمال می‌کنند نسبت به سایر زنان بیشتر است.

وی یادآور شد: در راستای مبارزه با استعمال دخانیات‌ هم‌اکنون طرح‌ پاد‌ (پیشگیری از استعمال دخانیات) در مدارس متوسطه‌ دخترانه و پسرا‌نه ورامین‌ از یک و نیم سال پیش تاکنون‌ اجرا می‌شود.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟
  • سرو آزادانه قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین