Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@09:35:59 GMT

ادامه مسیر قطار مبارزه با اعتیاد در آذربایجان شرقی

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۴۲۳۷

ادامه مسیر قطار مبارزه با اعتیاد در آذربایجان شرقی

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، کاهش پنج آسیب اجتماعی مهم در اولویت کار دولتمردان قرار گرفت که اعتیاد یکی از این موارد است.
در آذربایجان شرقی نیز مدیریت ارشد استان در دولت یازدهم با تاکید براینکه اعتیاد بیماری است و نباید در خیابان های استان معتاد متجاهر وجود داشته باشد، با همکاری و تعامل بالای همه دستگاه های مسئول با نیروهای امنیتی و انتظامی و دستگاه قضای استان در کمترین مدت معتادان متجاهر از سطح خیابان ها جمع آوری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدیهی است شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی به عنوان ساختار متولی مقابله و مبارزه با اعتیاد با تشکیل جلسات مرتب و پیگیری جدی مصوبات خود نقش مهمی در برنامه جمع آوری معتادان متجاهر دارد.

** کشف یک هزار و 223 مواد مخدر در استان
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان شرقی در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در 7 ماهه سال جاری یک هزار و 223 کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 17 درصد افزیش کشفیات داشته ایم.
محمدعلی نصرتی افزود: در این مدت 12 هزار و 32 نفر معتاد، قاچاقچی و توزیع کننده و حمل کننده مواد مخدر در استان دستگیر و 19 باند قاچاق تهیه و توزیع مواد مخدر نیز منهدم شده است.
وی با اشاره به برگزاری مراسم حج امسال گفت: با اقدامات و کنترل های انجام شده توسط پلیس فرودگاه خوشبختانه هیچ یک از زائران اعزامی از آذربایجان شرقی در عربستان دستگیر نشدند.
نصرتی اظهار کرد: در یک ماه اخیر در شهرستان هشترود 32 کیلوگرم مواد مخدر، 160 کیلوگرم ماده مخدر در شهرستان مراغه، 32 کیلوگرم ماده مخدر تریاک در شهرستان بستان اباد و 35 کیلوگرم مواد مخدر تریاک و حشیش در شهرستان بناب کشف و ضبط شده است.
وی گفت: 51 هزار و 137 نفر معتاد در مراکز ترک اعتیاد استان پذیرش شده اند که 97 درصد این افراد مرد و 3 درصد زن هستند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان آذربایجان شرقی افزود: در سال جاری 48 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را ازدست داده اند که نسبت به سال گذشته که 68 نفر بود 29 درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: 64 نفر از معتادان استان دارای بیماری های خاص ایدز و هپاتیت در مرکز جداگانه ای درمان و نظارت می شوند.
نصرتی با اشاره به روستاهای آلوده استان، اظهار کرد: در کنار اقدامات انتظامی باید در این روستاها کارهای فرهنگی نیز انجام شود.
وی گفت: شهرداری مناطق یک و هفت تبریز بر اساس تفاهماتی که انجام شده بود موظف به تهیه مواد غذایی مرکز ماده 16 و مرکز ترک اعتیاد بانوان بودند که متاسفانه به بهانه تغییر اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار تبریز از انجام تعهدات خود ، خودداری می کند و ضروری است در این خصوص دستورات لازم ابلاغ شود.

** 86 خانواده معتادان مرکز ماده 16 تحت پوشش کمیته امدادند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: با معرفی خانواده های معتادان بستری در مرکز ماده 16 توسط دستگاه قضایی به این اداره کل 86 خانواده ها تحت پوشش قرار گرفته و تمام خدمات این اداره کل به جز خدمات مسکن را دریافت می کنند.
کلامی افزود: در بحث حمایت از زنان سرپرست خانوار 600 خانواده زندانی، 144 خانواده متارکه، 33 خانواده مفقود سرپرست و 92 خانواده بد سرپرست که اکثر این ها در نتیجه اعتیاد آسیب دیده اند، تحت پوشش ما قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: اگرسرپرست خانواده ای که معتاد است به اختیار قصد ترک اعتیاد داشته باشد، تمام خدمات کمیته امداد را سه دوره شش ماهه به این خانواده ارائه می دهیم تا سرپرست خانواده به سمت پاک شدن حرکت کند.
کلامی اظهار کرد: بیش از 60 هزار خانواده تحت پوشش کمیته قرار دارند که اکثر این خانواده ها آسیب پذیر اجتماعی و بالای 60 درصد آنها در حاشیه شهر ها ساکن هستند.
وی ادامه داد: در حوزه پیشگیری از اعتیاد این اداره کل به صورت جدی وارد شده و با رویکرد مشاوره، با خانواده ها ارتباط ایجاد کرده ایم و کارگاه های مختلف در خصوص آموزش و ارتقا دانش خانواده ها در رابطه با مواد مخدر برگزار می کنیم.

** 90 درصد بیماران مبتلا به هپاتیت سی در استان درمان شدند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه گفت: 550 هزار نفر در حاشیه شهرهای استان زندگی می کنند که همگی این افراد مورد ویزیت قرار گرفته و اطلاعات همه خانواده ها را در دست داریم.
محمدحسین صومی افزود: در خصوص درمان معتادان مرکز ماده 16 دانشگاه حضور جدی پیدا کرده و به شدت معتقدیم این مرکز موجب کاهش حضور معتادان در جامعه است.
وی اظهار کرد: تلاش می کنیم طی ماه های آینده 10 مرکز نگهداری معتادان جهت ارائه خدمات با تعرفه دولتی تحت حمایت این دانشگاه قرار گیرد.
صومی افزود: تمامی بیماران مبتلا به ایدز در استان شناسایی و تحت درمان و مراقبت دانشگاه علوم پزشکی هستند.
وی ادامه داد: در خصوص بیماری هپاتیت سی نیز خوشبختانه با ارائه داروی ایرانی درمان این بیماران به صورت رایگان در استان انجام می شود که در طول یکسال گذشته روی 90 درصد این بیماران درمان انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص بیماران مبتلا به هپاتیت بی نیز گفت: بیمارانی که شناسایی شده توسط دانشگاه درمان انجام می شود.

**شهرداری ها به وظایف خود عمل کنند
استاندار آذربایجان شرقی در این نشست گفت: در حوزه مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر اقدامات بسیار خوبی در استان انجام شده و از عملکرد نیروهای انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی در برخورد با قاچاقچیان عمده و باندهای قاچاق مواد مخدر تقدیرو تشکر می کنم.
مجید خدابخش افزود: در موضوع مواد مخدر باید به بحث های فرهنگی و پیشگیری بیش از پیش توجه شود و ضروری است از ابزاری که در اختیار داریم بهره مند شویم.
وی در خصوص عدم همکاری شهرداری های مناطق هفت و یک تبریز، اظهار کرد: شهرداری ها توجه کنند مصوبات این شورا هرچه بوده با تغییراعضای شورای اسلامی شهر و شهردار تبریز تغییر پیدا نمی کند و باید مصوبات اجرا شود و هیچ بهانه ای قابل قبول نیست.
خدابخش با بیان اینکه ایجاد مرکزماده 16 یکی از بهترین اقدامات در آذربایجان شرقی بوده است، گفت: رویکرد اصلی شهرداری ها در دنیا رویکردی اجتماعی و فرهنگی است و رویکرد عمرانی نیست، باید شهرداری ها در خصوص مرکز ماده 16 همکاری های لازم را انجام دهند.
وی افزود: باید به موضوع مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر به صورت جامع نگریسته شود و بحث مبارزه با مواد مخدر فقط فرد معتاد نیست؛ اگر ریشه ها را بخوبی تشخیص ندهیم با مشکل مواجه خواهیم شد.
خبرنگار*ع: مینا بازگشا**انتشار: عزیزی راد
6120/518

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۴۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کاظمی صبح چهارشنبه در بازدید از مجموعه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین ضمن تأکید بر اهمیت امر پیشگیری در حوزه اعتیاد، تصریح کرد: استان قزوین در حوزه مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد با کمبودهای زیرساختی، نیروی انسانی و منابع مالی روبه‌رو است، با هماهنگی و همراهی دستگاه‌های اجرایی مرتبط می‌توانیم این مسائل را حل کنیم تا این فاصله و خلأ در حوزه زیرساخت را جبران کنیم.

وی افزود: نگاه دولت در این عرصه حمایتی است و اقدامات مختلفی نیز در این راستا انجام شده است، برای مثال ساختمان شورای مواد مخدر مستقر در شهرک مینودر نیز با مشکلاتی روبه‌رو بود که با نگاه حمایتی مشکلات آن پیگیری و حل شد، در خصوص مشکلات زیرساختی و منابع موجود نیز باید با همین رویکرد عمل کنیم.

کاظمی خاطرنشان کرد: در صورت حل مشکلات در حوزه زیرساختی و منابع، اعضای شورای مواد مخدر می‌توانند بر مأموریت اصلی خود تمرکز بیشتری داشته باشند، مأموریت مقابله با مواد مخدر و اعتیاد باید به صورت منظومه‌ای دنبال شود.

وی تصریح کرد: تهدیدات حوزه اعتیاد همواره در حال به‌روزرسانی است و با گذر زمان در همه عرصه‌های توزیع، تولید، مصرف و مخاطب شاهد موارد جدید هستیم که ما نیز برای مقابله و پیشگیری از آن‌ها باید به‌روز شویم و به نسبت آن باید آرایش بگیریم و اقدامات مبتنی بر تحول به روز باشد.

معاون استاندار بیان کرد: چرخه مواد مخدر منظومه‌ای است و اگر جایی مشکل باشد کل کار زیر سوال می‌رود، در حوزه مواد مخدر ۵ کمیته شورای مقابله با مواد مخدر نیز با همین هدف شکل گرفته است، همه چرخه‌ها باید مانند دستگاه و ماشین منظم حرکت کنند؛ در حال حاضر هماهنگی خوبی بین دستگاه قضائی، امنیتی و اجتماعی در استان وجود دارد و باید از این فرصت نهایت استفاده را برد.

وی تصریح کرد: ناهماهنگی در سطوح مختلف سبب می‌شود کار پیش نرود، ۲۵ سمن فعال در حوزه مواد مخدر در سطح استان داریم که با هدف‌گذاری صحیح می‌توانیم افزایش ۱۰۰ درصدی در این حوزه داشته باشیم.

کاظمی خاطرنشان کرد: تغییر مصرف مواد مخدر و تغییر سن اعتیاد نگران کننده و هشدار دهنده است، بنابراین باید اقدامات فرهنگی و آموزشی را جدی‌تر پیگیری کرد، از منابع شهرداری‌ها و ظرفیت صدا و سیما می‌توان در قالب تفاهم نامه سه جانبه استفاده کرد تا با تولید محتوای فاخر شاهد تحول در حوزه پیشگیری و اطلاع‌رسانی در خصوص مبارزه با اعتیاد باشیم.

کد خبر 6087267

دیگر خبرها

  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • مبارزه با مواد مخدر؛ یک تکلیف عمومی در جمهوری اسلامی است
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • ایران دارای بیشترین کشفیات مواد مخدر در جهان / استفاده از «هنر» در پیشگیری از اعتیاد
  • دستگیری ۲۷ معتاد و خرده‌فروش مواد مخدر در لاهیجان
  • هیچ کمپ ترک اعتیاد غیرمجازی در گلستان وجود ندارد
  • مبارزه با مواد مخدر یک تکلیف عمومی در جمهوری اسلامی است
  • کشفی تازه درباره معتادان به مواد مخدر
  • سن مصرف مخدر‌ ها در کشور به ۲۴ سال رسید
  • استفاده از ظرفیت هنر و موسیقی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است