Web Analytics Made Easy - Statcounter

تربت حیدریه - ایرنا- با درخواست نماینده مردم شریف شهرستان های تربت حیدریه،مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی و امضای جمعی از نمایندگان محترم مجلس درخواست تشکیل سازمان حمایت از تولید و فرآوری زعفران و گیاهان دارویی تقدیم وزیر جهاد کشاورزی شد.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی سه شنبه شب در گفت وگو با ایرنا با اشاره به فعالیت ها و پیگیری های انجام شده در خصوص حمایت از محصولات تولیدی به ویژه در بخش کشاورزی گفت: با توجه به اینکه محصول زعفران از جمله محصولات دارویی و ارز آور در اقتصاد کشاورزی می باشد، ضرورت حمایت از تولید زعفران به ویژه در استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی احساس می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر سعید باستانی نماینده مردم شریف شهرستان های تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تلاش می کنیم به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت اثبات کنیم که هر منطقه دارای یک محصول استراتژیک است و دولت از محل بودجه های دولتی بایستی با خرید محصولات تولیدی از فعالان آن حمایت کند اظهار کرد: در راستای این پیگیری ها اخیرا پیرو جلسات و مذاکرات با مهندس محمود حجتی، در نامه ای با امضای تعدادی از نمایندگان مجلس از وزیر جهاد کشاورزی درخواست شده که اقدامات لازم جهت تشکیل سازمان یا صندوق حمایت از تولید و فرآوری زعفران و گیاهان دارویی جهت کمک به کشاورزان در دستور کار قرار گیرد .
از مجموع 82 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی که معادل 86 درصد سطح زیر کشت زغفران کشور و دنیاست، هشت هزار و 500 هکتار یعنی معادل 12 درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و 12 هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه معادل 17 درصد ظرفیت زیرکشت ، به کشت زعفران در این دو شهرستان اختصاص دارد.
در سطح استان 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز 17 هزار نفر است که بالغ بر 90 درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.
در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه بین 3.8 تا 4.1 کیلوگرم در هکتار است که در سال تولید 32 تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد.
در شهرستان زاوه نیز همین ارقام وجود دارد با این تفاوت که سال 95 بدلیل کاهش نزولات جوی و سرمازدگی میزان برداشت زعفران با 30 درصد کاهش نسبت به سال قبل، به 28 تن رسید، اما به طور کلی متوسط برداشت در این شهرستان 40 تن در سال است.
1744 *انتشار: علی اصغرافتاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۵۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۴۲ تن رب غیر بهداشتی در تربت حیدریه

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، فرمانده انتظامی شهرستان تربت حیدریه گفت: مأموران انتظامی ایست و بازرسی شهید شیردل کامه هنگام کنترل خودرو‌های عبوری به محموله بار دو دستگاه کامیون کشنده که به صورت غیربهداشتی و در قالب گالن‌های ۱۰۰ لیتری حمل می‌شد، مشکوک شدند.   سرهنگ حمیدرضا خوشخو افزود: ماموران در ادامه به منظور بررسی بیشتر، این خودرو‌ها را به داخل ایستگاه هدایت کردند و پس از کنترل اسناد و مدارک راننده، دریافتند محموله‌های موردنظر رب غیربهداشتی فاقد پروانه تولید و بهره برداری است که طبق اعلام کارشناسان شبکه بهداشت، قابل مصرف نیست.   وی بیان داشت: پرونده تشکیل شده به مراجع قضائی ارجاع و کالای مکشوفه به معاونت غذا و داروی شبکه بهداشت شهرستان تربت حیدریه تحویل داده شد.   سرهنگ خوشخو تاکید کرد: مقابله پلیس با محصولات غیربهداشتی که به صورت غیر مجاز و خارج از شبکه تولید، تهیه و روانه بازار می‌شود و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد، با قاطعیت ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • بازگشت ۷ واحد راکد در تربت حیدریه به چرخه تولید
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • اختصاص ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی بخش جلگه رخ تربت حیدریه به کشت کلزا
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • پنبه‌کاران تربت‌حیدریه ۱۰ تن بذر یارانه‌ای دریافت کردند
  • توقیف ۴۲ تن رب غیر بهداشتی در تربت حیدریه
  • رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان
  • صدور ۹۶ جواز تاسیس واحدهای صنعتی و تولیدی در تربت حیدریه